כרגע בחו"ל ועושה דוכן מזון ביריד.
אני מעוניין למצוא שיטה שבה אני יכול להוריד כדורים לשמן בלי הרבה יותר מידי התעסקות ומהיר יותר מלהכין ידני עם הכף.
חשבתי על מטחנת בשר עם הפלסטיק שמוציא לנקניקיות ואז לחתוך כל 2 ס"מ שזה מוציא את התערובת מעל השמן. אבל נראה לי שהכל יתפורר לי בדרך החוצה. זה יכול להיות חשמלי או ידני עם משהו כמו להב בקצה השני שיהיה מסונכרן לזמן הסיבוב שיחתוך את התערובת כל 2 ס"מ לדוגמא.
כרגע אין תקציב או צורך לקנות מכונת פאלפל אז אני מעוניין לאלתר איזה משהו. יש למישהו איזה רעיון נועז או שאולי בנה משהו דומה? מודה מראש
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sTaTik שמתחילה ב "רעיון לבניית מכונת פאלפל ביתית - ידנית או חשמלית"
מה שאתה מחפש ישנו מן המוכן, אולם זה מכשיר תעשייתי או חצי חרושתי, עולה כסף, ולא מתאים לדוכן אוכל. מדובר על מכונה לייצור פסטה. העיקרון הוא בדיוק מה שתיארת לעיל: בצק מוזרק בלחץ דרך פייה בגודל ובצורה הרצויים, ולהב מסתובב הקוצץ אותו לגודל הרצוי. יש אמנם גם מכשירים ידניים מסוג זה, אבל הם לא יתאימו לעיסת פלאפל שהיא שונה מאד במרקם, בצמידות ובתאחיזה שלה מבצק של פסטה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "רעיון פשוט - אך לא מעשי כל כך...."
נגיד להקפיא הרבה כדורי פלאפל בלילה לפני, להוציא אותם להפשרה על הבוקר במתקן של הטיגון (אולי ליצור מתקן טיגון יותר שטוח ולא עמוק) ואז פשוט להכניס ישר לשמן? הרעיון שלך ממש יפה אבל באמת עולה הרבה מאוד...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hilavigdor3344 שמתחילה ב "סתם זורקת רעיון - מה עם הקפאה?"
כרעיון בסיסי - זה רעיון טוב, והוא מיושם כל הזמן בכל מיני דרכים. במקרה הנדון יש עם זה מספר בעיות:
1. אפשר להכין "נקניק" של העיסה, בעטיפה של ניילון נצמד, להקפיא למחצה, ואז לחתוך לכדורי פלאפל. זה אמנם חוסך קצת בעבודה, אולם יש סכנה מאד ממשית שכדורי הפלאפל יתפוררו עם הפשרתם.
2. אם תנסי להכניס כדור קפוא ישר לשמן - יקרו מספר דברים - טמפרטורת השמן תרד בצורה חדה, ואז הטיגון יהיה גרוע, והתוצר ספוג שמן עד מאד.
3. אם תנסי להתחכם, ולשמור על יחס גבוה של שמן לכדורים, אזי החלק החיצוני של הכדור יהיה מטוגן מדי בעוד שחלקו הפנימי עוד לא התחיל להיטגן. יחס גבוה כזה גם מדבר על זמן עבודה ארוך עקב הכמות הקטנה יחסית של כדורים שאפשר לטגן בעת ובעונה אחת.
4. הרעיון שלך על שמן חצי עמוק לא יעבוד היטב עם כמויות גדולות של כדורים עקב אבדן חום מהיר, והצורך להפוך כל כדור באופן ידני ולהוציא את המוכנים. הרבה עבודה. שיטה זו יכולה להתאים לפלאפל בנוסח מצרי ("טעמייה") המטוגן בצורת קציצות שטוחות ולא בכדורים.
יש לי רעיון אחר לפותח האשכול, אבל אשמור אותו לעצמי בינתיים, מתוך תקווה שהפורום הזה יתעורר קצת ונראה יותר השתתפות של החברים.
וואו, איש מרשים אתה. איזה ניתוח יפה. תודה רבה על ההסבר, זה עונה לי על המון שאלות כלליות על טיגון והקפאה של מזון. מעכשיו אעבוד יותר נכון בוודאות.
אגב, למה שלא תציע לפותח השרשור את הרעיון בפרטי? לא חבל שהוא יפספס אותו בגלל פורום ישנוני?
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "אפשר לחמם אותם במיקרוגל לפני..."
אפשר במיקרוגל ואפשר גם סתם לתת להם להפשיר "על השיש". מה שתקבל זה כדורים מתפוררים שכל התעסקות בהם תגרום לעיוותם ולפירורם. גם בתהליכים חרושתיים, העיסה הולכת ישר לשמן ומתמצקת שם. אם תנסה לשנות את המרקם והתאחיזה של העיסה (למשל ע"י תוספת קמח) - תקבל יציקה צפופה וכבדה הרבה יותר ולא הכדור האוורירי החביב עלינו. לא שאין לעניין הזה פתרונות, אלא שהם או מסבכים את הייצור או שמרחיקים אותנו מן המתכון המקורי.
באשר להעברת מסר לפותח האשכול - ראשית, זה תפקידו של הפורום. זו במה פומבית. שנית - קטונתי...