10-10-2014, 15:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
אף פעם לא ניתן להשיג הרתעה של 100% נגד ארגון טרור...
האמריקאים (עיראק ואפגניסטאן) - המעצמה הגדולה ביותר בתולדות העולם שלנו, שילמה כבר בחיים של אלפי חיילים אמריקאים, שנים רבות של לחימה אינטנסיבית בכל הזרועות (ים, אוויר, וכמובן יבשה), השקעה של טריליוני דולרים בלחימה ובשיקום נפגעי הלחימה והכלכלה, ומה היא השיגה שם? - כלום.
את הטליבאן היא עדיין לא הביסה, והוא עדיין עושה צרות באפגניסטאן, ואת משטר סדאם היא החליפה בכאוס כללי במדינה + צמיחה של ארגון הטרור החזק ביותר באזור - ISIS, שלא רק משתלט על עיראק עצמה, אלה גם כובש בברוטאליות מדינות נוספות שגובלות עימה.
האמריקאים וכוחות הקואליציה אחראיות בין היותר למותם של מעל ל100 אלף אזרחים חפים מפשע (ואתי זה מצחיק שאנחנו "הרגנו" 1000 כאשר מרביתם מחבלים, והעולם עוד שניה שקל להטיל עלנו סנקציות).
המסקנה היא ברורה - לא ניתן להרתיע ארגון טרור, בטח לא כזה שמבחינתו נלחם מלחמת חורמה בכופרים, ואין מנוס מג'יאהד.
בעניין ג'ינגיס חאן, אני מסכים שהוא היה מצביא גדול, ואני מסכים שהוא כבש ושלט בחלק ניכר מהאויבים שלו באמצעות הרתעה, אבל אני לא מסכים איתך שיש מקום לאנלוגיה למצב הנוכחי של היום.
אנחנו לא נמצאים בתקופת ג'ינגיס חאן או רומא העתיקה, יש סדר בעולם, או"ם, ואת כל שאר הבולשיט שמתלווה לזה.
בתקופת רומא, אם היית מעצמת על יכולת פשוט למחוק כפרים שלמים, ואת כל הניצולים למכור לסוחרי עבדים.
אם בכלל היית חושב על להקים ארגון טרור ולהילחם נגד רומא, לא רק שרומא הייתה דואגת להשמיד אותך, היא גם הייתה דואגת שהעולם בכלל לא יידע שהיית קיים.
רק תביט על ההסטוריה של העם שלנו, ותראה שאפילו עם לחימת מנהרות אינטנסיבית ויחסית יעילה (האירוניה חוגגת - העם היהודי נלחם בישראל באמצעות מנהרות, נגד כובש מתקדם וחזק בהרבה).
שיטת קרב מבוססת גרילה, ומנטליות שיא בקרב הכוחות הלוחמים לניצחון במערכה, ומה השגנו?
-בעיקרון מלבד לסיפורי גבורה, כלום.
הרומאים ניצחו בסופו של דבר, ירושלים נותרה רומאית, ובית המקדש השני נמחק מעל פני כדוה"א.
ובחזרה לזמננו:
צר לי שאני כותב את זה, אך הדרך היחידה לנצח ארגון טרור היא בצורה ברוטאלית (השמדה טוטאלית של כל הכוחות הלוחמים, כולל האוכלוסיה המוערבת).
דוגמא טובה לניצחון ברוטאלי - הרוסים נגד הצ'צ'נים, הרוסים ניהלו לחימה לא פרופורציונלית נגד כוחות טרור, הם הגיבו צבאית בעוצמה חסרת תקדים, ועל גבול הלחימה הבלתי קונבנציונלית, והתוצאות מדברות בעד עצמן - שקט, והרתעה.
הצ'צ'נים אומנם לא הושמדו קליל, אך הכוחות שנותרו הבינו שלא שווה להם עוד להמשיך בלחימה נגד המעצמה הרוסית, הם הבינו שהאבדות גדולות יותר מדיי, וההצלחות נמוכות מדיי.