26-10-2014, 16:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
לא לי ואף לא לך אין תשובה מהיכן נוצר גרעין היצירה.
יש לי ועוד איך..
מהיכן נבע החומר בו חל המפץ הגדול ומהיכן הופיע ה"תוהו ובוהו", שמנו היה מורכב העולם טרום הבריאה על פי ספר בראשית.
האם אתה מבין, שכל דבר אחר זולת בורא כל יכול, שאין לו בורא ומקור משל עצמו, אחרת היה הוא עצמו נברא וחסר כוח ויכולת לברוא... ואם אין בורא, הרי שאתה מייחס אקראיות לכל העולם הזה. והיות ויש קשר ישיר בין החיים על פני כדה"א לבין הכדור עצמו ומשאביו, מה שלך נראה כמובן מאליו - עבורי ועבור מיליארדים - רק אחד עומד מאחורי כל היצירה המופלאה הזו.
בכלל מי יצר את האל - האם הוא נוצר יש מאין - אז מי יצר את ה"אין".
זה בדיוק מה שכל האתאיסטים נופלים ברשת לגביו.
הוא תמיד. הוא עכשיו והוא יהיה לתמיד.
אין לו גוף ואין דמות הגוף. הוא גם לא חומר, אחרת היה גם הוא נברא ומכאן שלא יכול לברוא ומוגבל ביכולותיו
לדעתי יצרו אותו בני אדם חכמים, שהבינו שלא האלילים, הניתנים לניפוץ בכל רגע נתון, הם השולטים על איתני הטבע ועל היקום כולו. היה צורך במשהו נשגב שכולם יראו ממנו ולא יראו אותו..
הם יצרו אותו ואת התורה? בתורה יש את פרשת פרה אדומה. בפרשה הזו רב הסתום על הידוע, ומתקיימת גם סתירה.. מי שבא לטהר באמצעות אפר פרה אדומה, נטמא והטמא נטהר ולא יכול לטהר את זה שטיהר אותו ועכשיו טמא. עיקר הפרשה הזו נועד להבהיר ליהודי שעליו לקבל את התורה כולה בלי להבין את רצון הבורא בכל תחום.
הרי אתה מבין את הסתירה? בא בנאדם וקובע חוקים וממציא מישהו או משהו שהוא מעליו? הרי מי שקובע את החוקים הוא העליון והוא לא כפוף לאף אחד... אז איך מי שהמציא חוקים דאג להגביל את עצמו לעבודת מישהו מעליו שבכלל לא קיים? וגם מחיל את אותם חוקים על עצמו בצורה שווה עם הנחות בעם שלו - אתה מביןם את עומק הסתירה?
היום הגלגל התהפך - בני האדם קשה להם לתפוס אל מופשט ונעזרים בפרטים פגאנים על מנת לחוש אותו , לממשו ולעבדו.
ממש לא. מה שמקיימים היום, הוא רק שני שליש, ממה שקוים בעבר, כשהיה בית מקדש
וממה שקויים כשבני ישראל יצאו ממצריים. התפילין הקדושות שאתה כה מתעב ומכנה "פריט פגאני" , הונחו גם בימים ההם.
אגב, על פי הסיפור המקראי התורה ניתנה במעמד הר סיני . אברם אבינו היה מן הראשונים שהבין שלא תהיה תשואה מהאלילים, ניפץ אותם ולא עבד אותם. אינני בטוח שלא קידש במקומם את החמה ואת הלבנה - עד היום היהדות מקדשת את הלבנה. הוא גם המשיך במנהגים פאגאנים - להקריב את בנו הבכור ( מי היה הבכור לצורך זה - קיים ויכוח תאולוגי ). ברגע האחרון הוא הבין שלא זאת הדרך ונרתע מהמעשה והעלה לעולה את השה.
|
אתה אל תהיה בטוח בכלום ואל תפרש את התורה.. הבכור והיחיד היה יצחק. ואני מכיר את הנטיה השמאלנית ללכת שבי אחרי הנרטיב השקרי הערבי. הקרבת בנו, היה נטו מבחן של הבורא את אברהם שמשום מה, אתה אינך מתייחס לעובדה שבסוף, זה לא יצא אל הפועל.....
אתה חייב להתחיל למוד תורה ולקיים את חוקיה. הוכחתי לך מפורשות שחוקי התורה אינם לחלוטין כלי ליצירת שליטה ואווירת פחד. הוכחתי לך גם שחוקי התורה נוגדים את האינטרס של האדם.
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 26-10-2014 בשעה 16:26.
|