17-07-2009, 21:17
|
|
|
חבר מתאריך: 06.07.08
הודעות: 665
|
|
מיקיטל הנכבד,
גם אם ברור מתגובותיך הארוכות, שיש לך ידע מסוים בתחומים המדוברים
הרי שהסגנון הפטרוני, המלמד, והמוכיח - שלך, לא נעים לקריאה, ובעיקר לא מצדיק את רמת (חוסר) הידע המשתקף מדבריך.
ולגופו של ענין: העובדים המקומיים הישראלים (עמ"י) מבצעים את חלק הארי של עבודת הרכש במשלחת. מכאן שתפקידם הוא עיקרי ולא משני.
יש לציין, שחלק מהעובדים במעמד זה משמשים גם בתפקידי סיוע (עוזרים, מזכירות וכו', אבל רובם עוסקים ישירות בביצוע הרכש עצמו).
זה נכון שהם עובדים זוטרים (והשליחים הם המנהלים), אבל זה בהחלט לא תפקיד משני.
(וכמובן, גם אני חושב שיש לקצץ את מיכסת העובדים במשלחת לצורכי יעול, אבל לא לזה רציתי להתייחס הפעם).
ובהתייחס לדבריך "המלומדים":
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מיקיטל
זהו תפקיד "משני" מכמה היבטים: א. הרקע והשכלה הנדרשים מעמ"י הינם בסיסיים ביותר. צעירים בוגרי צה"ל, סטודנטים בתחילת דרכם האקדמית, או שוהים אחרים בארה"ב להם קשרים טובים ו"ויטמין P" ו"המלצות קרובים בעלי קשרים" שבלעדיהן מעטים המצליחים להתקבל שם !!!
לאור מה שציינתי לעיל, לתפקידי רכש (רוב העמ"י) מגוייסים סטודנטים במקצועות טכניים (הנדסה,כלכלה וכו'). נכון מאד שכמעט כולם בעלי יחוס/פרוטקציה/קשרים כפי שציינת. אבל, בעלי הפרוטקציה חסרי ההתאמה מגויסים לתפקידי מזכירות וכיוצ"ב.
ב. עיקר עיסוקם הינו במעקב "שיגרתי" ו"זירוז" אספקות והזמנות. מעטים מהם יוזמים משאים ומתנים אם בכלל. מעטים מהם מבינים במה הם עוסקים, הן מבחינה טכנית והן מבחינה עיסקית-כלכלית.
לא מיני ולא מקצתיה ! הם עוסקים ברכש מתחילתו ועד סופו (בכפוף לפיקוח של המנהלים), ולא רק במעקב וזירוז. לרוב זה רכש שיגרתי של פריטים, ציוד, חלפים, ולא מערכות/פרויקטים. בתחומים אלה הם מבינים היטב גם מבחינה טכנית וגם מבחינה עיסקית-כלכלית (כאמור נלקחים לתפקידים אלה סטודנטים להנדסה, הנדסאים, סטודנטים לכלכלה, וכיוצ"ב), ובדר"כ עושים עבודה טובה ומקצועית.
ג. היחס לו זוכים רבים מהעמ"י מצד ה"שליחים".
לא רלבנטי
ד. תנאי העבודה והשכר הירודים בהשוואה לשליחים.
לא רלבנטי
ה. חוסר האפשרות להתקדם לתפקידים גבוהים יותר במסגרת עבודתם (מעבר לוותק המקנה סטאטוס בכיר יותרבמסגרת עבודתם).
לתפקידים אמנם חשיבות, אולם בהירארכיה הקיימת במשלחת הם אינם אלא - פקידים זמניים.
פקידים? הם אכן פקידים מתוקף עבודתם בגוף ממשלתי, בדיוק כמו שגם המנהלים ואפילו ראשי אגפים ומנכ"לים במשרדי הממשלה גם הם פקידים.
זמניים ? בדר"כ ניתן לעבוד בתפקידי עמ"י לתקופה של עד 4 שנים (מה זה קשור להיררכיה)
מצד אחד ניתן להגדיר עובד כזה כזמני, אבל זו בהחלט תקופה משמעותית, שמאפשרת לימוד, צבירת נסיון, וכו'. מיותר לציין, שעובד שמתקבל לעבודה ל-3 או 4 שנים לא נחשב לעובד זמני, במשמעות המקובלת של הביטוי.
תרצה - השמט את המונח "משני". את הרעיון הבנת - כך אני מקווה.
אני הבנתי, השאלה אם אתה הבנת, מר ברוך
כך אני מקווה...
|
|