17-08-2014, 00:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
שאלות על חטיבה במדעי המחשב ומבואות מתמטיים
שלום לכולם!
אני מסיים השנה שנה א' של מדעי כדור הארץ בעברית, ובעקבות קורס מבוא תכנות בJAVA שהיה ממש כיפי, החלטתי לטעום עוד קצת מעולם המחשבים ולעשות חטיבה במדעי המחשב (לעשות דו חוגי לא עומד על הפרק, בגלל נתוני קבלה לא מספיקים).
הבעיה מתחילה ברקע המתמטי - כדי לעשות את החטיבה יש לעבור אינפי1,2 ליניארית, דיסקרטית והסתברות - כולם קורסים שלא עשיתי, שנחשבים קשים ועמוסים יחסית.
הבעיה השניה היא בעומס - לעשות תואר עם חטיבה במדמ"ח ובנוסף לזה לא מעט נקודות של קורסי מבוא מתמטיים זה גם לא פשוט, וסביר שייפרוס לי את התואר (לא נוראי בעיני, אבל אם אפשר להימנע מכך - עדיף).
שאלותי בנושא:
1. האם מי שבא מרקע מתמטי צנוע יחסית (ציונים טובים מאוד בקורסים במתמטיקה המותאמים של התואר שלי) יסתדר בקורסים המתמטיים שצויינו? אני לא מצפה לממוצע 95, אבל האם אני אוכל להסתדר? ובכלל, עד כמה הקורסים האלה נחשבים "רעים" מבחינת קושי ועניין?
2. האם לדעתכם החטיבה הזו שווה את המאמץ הזה - גם הארכה של התואר וגם עשיית לא מעט קורסים מתמטיים רק כדי להתחיל חטיבה במדמ"ח?
3. אם נניח שאני הולך על זה, האם כדאי לתחיל קורסים במדמ"ח עוד לפני שעשיתי את הקורסים המתמטיים (כמו אינטרו), או שעדיף לסיים את הרקע המתמטי ואז להתחיל עם המחשבים?
4. אם אני כבר הולך על זה, יש לי הרבה בחירה בין הקורסים במתמטיקה של פיזיקאים לבין קורסים של מתמטיקאים לבין קורסים של מהנדסים. דרך איזו מחלקה הכי כדאי לעשות את הקורסים האלה?
אשמח גם לקבל טיפים ורעיונות, אם במקרה יש כאן חבר'ה שעשו חטיבה במדמ"ח, או מכל אחד שחושב שיש לו עצה מועילה.
תודה רבה!
ישי
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 17-08-2014 בשעה 00:35.
|