16-10-2014, 03:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רועי AZ
אתה יכול למצוא לי עוד סיפור כזה יפה בהיסטוריה של האנושות?
|
אני לא יודע למה אני נכנס לזה בכלל, אבל בורות שמתחזה לידע מוציאה אותי מדעתי.
רשימה על עמים בני אלפי שנים שחיו בגלות וסבלו מכיבוש ורצח עם בתקופות שונות בהיסטוריה - ועדיין קיימים:
מנדעים (דת גנוסטית, עירק וסוריה),
כורדים (יזידים וזאזא שמרו על הדת שלהם, רובם התאסלמו במאה השביעית),
בסקים,
אשורים (התנצרו במאה הראשונה לספירה, סוריה עירק ולבנון),
מארונים (פיניקים/כנענים, התנצרו במאה הראשונה לספירה),
אוסטים/אלאנים (קיבלו מדינה שלא מוכרת ע"י רוב העולם על חלק מהשטח ההיסטורי שלהם ב 2008), פריסיאנים (התנצרו בסביבות המאה החמישית, חיים בעיקר בצפון הולנד),
ארמנים (התנצרו במאה השלישית לספירה, כיום יש להם מדינה),
בנגלים (בנגלדש והודו, התאסלמו במאה השמינית),
איגבו (ביאפרה בניגריה, התנצרו בשלב מאוחר יחסית),
אדיגים (צ'רקסים וקברדינים. התאסלמו בשלב מאוחר יחסית),
לאזים/צ'אנים (קבוצה כרתוולית מהקווקז, המירו דת לנצרות במאה הרביעית ולאיסלם בשביעית).
באלוצ'ים (עם ערבי באירן ופקיסטן, התאסלמו במאה השביעית).
קוהי-סאן - עמי הסאן (דרום אפריקה, גנטית זו אחת הקבוצות הקדומות ביותר באבולוציה האנושית) והקוהי (שחיו באפריקה לפני ששבטי הבאנטו כבשו אותה במאה החמישית לספירה).
סאמי (צפון סקנדינביה, התנצרו בשלב מאוחר),
סרדינאים (מהאי סרדיניה, מקבילים לבסקים, שילוב יוצא דופן של אוכלוסיה סגורה גנטית ומגוונת מאוד גנטית),
קורסי (מהאי קורסיקה),
וזה סוגר את השמות שאני זוכר.
סביר להניח שאם נבחן את ההיסטוריה של רוסיה, הודו ומרכז אסיה נכפיל את הרשימה הזו ואולי נשלש אותה,
ואפשר להכניס אליה גם חלק גדול משבטי אפריקה והאמריקות. כמעט כל מי מהם שיש לו את הוותק, שרד נסיונות השמדה וגלה מאדמות מולדתו.
למעשה, כמעט כל עם ששרד 3000 שנים לפחות, עבר כיבוש, רצח עם וגלות בשלב כזה או אחר.
כולל את הרומאים, הפרסים, המצרים, היוונים וכל עם שאני יכול לחשוב עליו.
אתם יכולים למצוא עם אחד בוותק הזה שלא עבר תהליך דומה?
|