|
30-07-2014, 14:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.05
|
|
חיילי קורס מ"כים חי"ר של ביסל"ח, אבל מ"כים מוקדם שעלו מהבא"ח ישר לקו הזה. הייתי בקו הזה 8 חודשים, המקום ששהו בו הוא לא מוצב, זה נקרא בולם, זה עמדות תצפית והגנה הממקומות קרוב לגדר, כדי לתת מענה ראשוני וגיבוי לכוחות בעת חדירה, או כל אירוע אחר.
ההתבזות שלנו היא שחיילים שם צריכים להיות עם כדורים בקנה, שרשירי מאג בכלים (כשכלי כזה קורע לגזרים מטרה, ואני מדבר מניסיון), והחייל למעלה היה צריך לקחת את הברוס רימונים שיש לו, או את הרימונים שהיו לו ולחברים שלו בווסטים ולהתחיל להשליך מהחלון של הפילבוקס, לא לחשוב פעמיים בכלל, ואז לרדת למטה, ולירות מהזיגים כשדלת הפילבוקס מגנה עליו, או הקיר בצידה השני.
במקום זה עמדו למטה חיילים בלי קסדות על הראשים, כמו ברווזים, וחשבו שבאו לתת להם שוקו ולחמניה, העמדה הייתה חייבת להיות סגורה, היה עדיף להתבצר בפילבוקס, ולא להיות מחוץ לו עם שער כזה רעוע, האופציות שלך כשאתה שולט במימד הגובה טובות יותר.
אישית, אני חושב שיש כאן פספוס ושגיאה בבחירת הכוחות, יש לנו חטיבות חיר"מ במילואים בכשירות סופר גבוהה שלא גוייסו, חיילי מילואים עם ניסיון לא היו נותנים לדבר כזה לקרות, תהיה בטוח שצרורות המאג והכדורים של הA3 היו עמוק בראשי המחבלים, עוד כשהם היו מתחילים לצאת מהמנהרה, כי חשוב להרים משקפת, או עזוב משקפת להרים טריג' ויש לך מטרת כתף ואפילו גוף מלא בטווחים האלה.
כשל נוסף הוא ברמת התצפיות, שלא ברור לי מדוע לא הייתה התראה באמצעות האמצעים הקיימים בחמ"ל נחל עוז, ויש אמצעים ספציפיים לזה, שגילינו בעזרתם כ"כ הרבה פעמים ניסיונות, בין אם חדירה או סתם קידום מטען לגדר. יש לנו את האמצעים, יש לנו את היכולת, גם חוזי ששולט כרגע בכל האיזור, וגם בלונים.
שוב פעם זה לא מוצב, אלא משימה בדיוק כמו יזומה או סיור, זה לאייש את הבולם, הבעיה שהפעם הבולם לא בלם כלום, והמחבלים שהיו בשוק מעצמם, היו יכולים אם היו קצת יותר חכמים ללכת למוצב, חיילים חדשים לא מכירים את כל הכוחות, ובינינו מי שלא מגדיל ראש, כמו לבצע הבנה של מה התצפית שולטת בו, מהם כיווני השמיים, באיזה נקודה אתה נמצא על הגדר, ומה המענה שלך, וכוחות ומשימות בגזרתך, שזה כל חייל חייב לדעת, כי כשמפקד נהרג, אסור שכולם יהיו בוקים.
הקטנת ראש, זה כנראה מה שהייתה שם, ואמונה שלא יקרה כלום כי אנחנו לפני הגדר, אחרת הם לא היו עומדים בסרטון ככה. חיילים שבא אליהם המ"פ והמג"ד כל כמה שעות, אפילו בפתיחת ובסגירת ציר, פותח להם מפה, אומר להם חבר'ה כאן אנחנו נמצאים, זאת המשימה שלנו, הכוחות שלנו בקשר נקראים א' ב' ג', לרשות הפלוגה יש סיוע אש קבוע של סתם דוגמא מחלקת גיל שנמצאת באיקס, ומחלקת טנקים בשעה כזאת, אני רוצה לתרגל את הבולם, לפחות שלושה תרגולים ביום, לראות איך אתם עובדים. אני רוצה שתכווינו תצפיות, אני רוצה שתלמדו להרים מע"ד לדבר עם החבר'ה של השריון, אם מ"פ לא ידרוש את זה מהמפקדים שלנו, אנחנו נאכל אותה כמו פה.