תערוכת סייבר ראשונה באיראן
אירוע הסייבר ICSEC שצפוי להערך בטהרן בסוף ספטמבר - תחילת אוקטובר יהיה הראשון מסוגו במדינה ובו יציגו חברות איראניות פיתוחים ומוצרים חדשים.
לפי סקירה שניתנה לקונגרס האמריקאי במרץ האחרון, מאז אירוע הסטוקסנט ב-2010 איראן השלימה את הפער בסייבר מול ארה"ב וישראל באמצעות מומחים רוסים .
האירוע הקרוב שיתקיים בין התאריכים 27-30 בספטמבר או בין ה-5-8 באוקטובר (יש פרסומים שונים בנושא התאריך) בטהרן - איראן (ICSEC), נועד לספק מקום לחברות ה-IT המבקשות להציג את המוצרים החדשים ביותר שלהם בתחום הסייבר. כך לפי פרסום באתר tasnimnews. על האירוע אחראי גוף בשם AFTA. אירוע הסייבר יתקיים לאחר אירוע ה-ICT הבינלאומי שצפוי להערך באירן תחת השם ITDMEX (אתר האירוע). באיראן פועלות כ-3000 חברות ICT, לאירוע עצמו צפויות להירשם כ-200 חברות מתוכן נרשמו כבר 75 מקומיות .
בעזרת רוסיה
לפי סקירה שהוצגה לקונגרס האמריקאי בחודש מרץ האחרון (מקור), ההערכה היא כי איראן הצליחה להדביק את הפער הטכנולוגי עם ישראל, ארה"ב, סין ורוסיה. על פי הסקירה, במרץ 2012 הקים חמינאי מועצה עליונה לתחום הסייבר באירן שתפקידה להגן על התשתיות של המדינה ולפתח יכולות חדשות (כנראה גוף מקביל למטה הסייבר הישראלי. טוב שיש ממי ללמוד).
נזכיר כי בשנה שעברה אירן כנראה הצליחה לפרוץ לרשת של חיל הים האמריקאי והיא הייתה גם אחראית לתקיפות של המגזר הפיננסי בארה"ב, כך לפי הערכות מומחים. היא גם הצליחה להשתלט על מל"ט חמקן אמריקאי ומאז מנסה להעתיק אותו.
לפי הסקירה שניתנה על ידי PETE HOEKSTRA, יו"ר לשעבר של הועדה לשירותי מודיעין (HOUSE PERMANENT SELECT COMMITTEE ON INTELLIGENCE), עולה כי את הפער הטכנולוגי הצליחה אירן להשלים
בעזרתה של רוסיה. כמו כן, בסקירה עולה חשש כי היכולות המתקדמות בסייבר של אירן שמושגות באמצעות רוסיה יכולות להגיע לארגוני טרור במזרח התיכון
כולל חמאס, חיזבאללה ואל-קעיאדה. לצורך כך, אירן נוקטת באסטרטגיה של משיכת זמן בדומה להתנהגות שלה בתחום הגרעיני.
תערוכת סייבר ראשונה
האקספו צפוי לארח ארגונים איראניים שרוצים הזדמנות להציג את המוצרים והשירותים ההכרחיים לאור העלייה הגוברת של איומים בסייבר. בחודשים האחרונים, איראן הגבירה את מאמציה כדי לאבטח את התשתית הצבאית והאזרחית שלה נגד איומי סייבר. המדינה פיתחה אסטרטגיות הגנה שונות עבור התשתית האזרחית כדי להגן על העסקים וארגונים הקשורים לתחום ה-IT.
כבר באוקטובר 2013, ארגון ההגנה האזרחית של איראן בצע סדרה של תרגילי סייבר במספר ארגוני מפתח, כמו הבנק המרכזי, רשות השידור של הרפובליקה האסלאמית של איראן ומפעילי סלולר כדי לזהות את נקודות התורפה שלהם. "היו להם הרבה נקודות תורפה ואנחנו נתנו להם אזהרות בנוגע לכשלים שנמצאו", אמר לאתר agccommunication.eu ראש ארגון ההגנה האזרחית הכללית של איראן (Iran’s Civil Defense Organization) הגנרל גע 'לאם רזא ג'לאלי.
מאוחר יותר, בדצמבר, משרד הביטחון של איראן חשף 12 מוצרי סייבר חדשים שפותחו ומיוצרים על ידי מומחים מקומיים לשימוש בתעשיות הסייבר של המדינה.
"פיתוח מוצרים חדשים והשגת מיומנות טכנולוגית בתחום הסייבר הם בסדר העדיפויות של משרד הביטחון", אמר תא"ל Hossein Dehqan.
איראן כנראה צפויה להציג עוד מוצרים חדשים באקספו כולל מערכת מיתוג חדשה, נתב חדש, מנוע גלישה, מערכת נגד תוכנות זדוניות ומרכז פעולות אבטחה חדש, כך לפי סוכנות הידיעות האיראנית Iranian news agency. כמו כן צפויה איראן להכריז על מערכת SCADA חדשה לתשתיות קריטיות, כך על פי דבריו של ג'לאלי (מקור).
אם יש אמת מאחורי הדברים של הגנרל, זו הכרזה מעניינת שבאה ארבע שנים אחרי מתקפת הסטוקסנט שעל פי מקורות זרים פגעה במערכת הסקאדה של הכור הגרעיני בנתאז.
כנראה שהאיראנים הולכים על גישת ה'גן הסגור', כלומר פיתוח מערכת ייחודית לאיראן מתוך הנחה שאם אף אחד לא יכיר אותה, אף אחד לא יוכל לפרוץ אותה. יחד עם זאת, היות וסביר להניח שהמערכת , אם קיימת, תכתב בשפות תכנות קיימות (עד כמה שידוע לנו אירן לא המציאה שפת תכנות משלה), היא כנראה תהיה חשופה לאותם פגמים מובנים בשפות אלו.
לפי הדיווח, איראן התמודדה בשנה שעברה עם 50,000 מתקפות, מרביתן על המגזר הפיננסי. (דו"ח מעניין בנושא נכתב על ידי מכון INSS - דו"ח).
מקור :
https://www.israeldefense.co.il/?Ca...&ArticleID=6730