11-07-2014, 21:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
כנראה שעדיין לא למדנו כלום - המיקום הבעייתי של סוללות כיפת ברזל
לפני מספר שנים, במבצע הקודם, כבר התרעתי על כך.
אך נראה שצה"ל פשוט מסרב להפיק לקחים.
מיקום סוללות כיפת ברזל הוא בעייתי, ואתה צריך להיות טמבל כדי לחשוב אחרת.
*אם לא היה איסור של צנזורה, הייתי מפרט כאן את מיקומן של כל סוללות כיפת ברזל, ואני לא בסדיר, אני במיל', ואני משרת ביחידה שאפילו לא קשורה לנ"מ.
לצערי את מה שאני יודע, עוד כמה עשרות או לא מאות אלפי אזרחים במדינת ישראל יודעים.
לאחרונה שודרה כתבה בערוץ 10 (בשעה 21:15), על "תיירות השיגורים" - אזרחים מגיעים לעמדות הסוללות, ומחכים לשיגורים, מיותר לציין שהקרבה (לפחות בסוללת דן) לסוללה הוא פחות מ200 מטרים.
הלוחמים שמאבטחים את הסוללות הם מחיה"א, והם לכל היותר חבר'ה של טירונות 0.3, יכול להיות שהם חיילים מעולים, ונחושים, אבל אין להם את היכולות של חבר'ה מהגדודים, אין להם גם אמל"ח תואם (תבור עם אופטיקה בגדודים לעומת מקוצר או מנוסר עם כוונות ברזל).
קודם כל זה כבר שיפור, כי אני יודע שבעבר החבר'ה שאבטחו את הסוללות היו מהגנ"ק זמני (ג'ובניקים 0.2 שלקחו לאבטחה לשבוע), ומדובר ב"לוחמים" שלא מצליחים לפגוע במטרה גם מ10 מטר.
אבל אני עדיין לא מבין למה בנושא האבטחה לא מקצים גדוד חי"ר, ומחלקים אותו לסוללות רק לשעת מלחמה או חירום?
מלבד לסוגית האבטחה, הסוגיה שיותר הטרידה אותי היא המניעה של הגעת אזרחים או עיתונאים למיקום הסוללה, למה לא מציבים מחסום במרחק של 1-2 קילומטר מהסוללה?
השטח צריך להיות סטרילי, מבודד, וחסוי - לא אטרקציה מקומית.
מבלי להיכנס לפרטים טכנים - מערכת כיפת ברזל רגישה באופן קיצוני, חוליית מחבלים שמצליחה לחדור לסוללה יכולה בקלות להשבית את הסוללה.
מה יקרה אם חאס וחלילה בבאת אחת ינטרלו לנו 4-5 סוללות?
למה בצה"ל תמיד מפיקים לקחים רק אחרי האסונות?
מערכת כיפת ברזל היא מערכת שוברת שיוויון, ומצילת חיים, והיא ראויה לקבל את ההגנה המקסימלית בכל הרבדים.
מעניין מתי חיה"א יתעורר.