24-02-2009, 07:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סנאי
היי,
כמובן שיש מתכונים ללחם ללא גלוטן אך אם אינך ניסית מעולם לאפות לחם כזה אתה לא יודע כמה נוראי זה יכול להיות.
ראשית, עלי לציין שישנו קמח מיוחד הנקרא "מרמולייט" שמסובסד ע"י המדינה.
שנית, בצק ללא גלוטן הוא בצק שקשה מאוד לעבוד איתו (בצק דביק ורטוב מאוד) והלחם ברוב המקרים יוצא עם טעם ומרקם מאוד גרועים.
כאשר אמא שלי מכינה לחם ללא גלוטן היא משתמשת בכמה סוגי קמחים (מרמולייט, טפיוקה, תפוח אדמה, תירס ועוד כמה) ומוסיפה גם סיבים תזונתיים ועוד כמה דברים שלא שמים בכל לחם רגיל.
ישנן כמה חנויות אשר אופות לחם מיוחד ללא גלוטן שהוא מאוד טעים ומזכיר במקצת לחם רגיל אך המחיר שהן לוקחות עליו הוא עצום בשביל מוצר בסיסי כמו לחם וככל הנראה אפשר לאפות לחם כזה רק במאפיות.
נ.ב. יש מתכונים רבים שאפשר להכין ללא גלוטן והם יוצאים מאוד טעימים.
|
נכבדי: הנ.ב. שלך סותר את כל היתר. הסיבה ליוקר הלחם המיוחד במאפיות, הוא הביקוש המועט, והצורך להכינו במיוחד. עוד לא נולד הלחם שאי אפשר להכין בבית! עם קצת רצון - כל אחד יכול. הבעיה עם מתכוני הלחם ללא גלוטן, היא שהגלוטן הוא זה שמקנה את התאחיזה למרכיבי הלחם. בהיעדרו יש למצא חלופות, ואלה לעולם לא יהיו בדיוק במרקם של לחם רגיל. מאידך, כל הווריאציות על לחם תירס, למשל, משתמשות בחלבוני ביצה או חלבוני חלב לצורך זה, הם טובים מבחינה תזונתית, וטעימים מאד. קמחים חלופיים, כגון טפיוקה, קמח תפוחי אדמה, וקורנפלור - אינם קמח של ממש, אלא בעיקר עמילן, עם כמות מזערית של חלבון, וכשלעצמם אינם ראויים לאפייה, אלא בתוספות רבות. תוספת שנוסתה בהצלחה היא הג'לטין, או שווה הערך הצמחי שלו - האגר. דברי מאפה אלה גם זקוקים למתפיחים מלאכותיים (אבקת אפייה) כי האפקט של התסיסה הטבעית עליהם (שמרים) קטנה למדי בגלל חוסר גורם מלכד. שוב, המרקם אינו כשל לחם חיטה, אך אם אתה מוכן לוותר על השם ("לחם"), ותהיה מוכן לקבל במקומו "ביסקוויטים", "MUFFINS", "CUPCAKES", אתה צפוי למגוון רב של דברי מאפה טעימים. בשורה התחתונה - עם מאמץ לא רב, אתה יכול "לצפצף" על החנויות, המאפיות, וכד', וגם לאכול טוב וטעים.
|