לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #10  
ישן 06-02-2014, 21:36
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
בתכנית לשבת - ההכנה מתחילה מחר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "בנסיון להעיר את הפורום: ננסה פינה חדשה - סיר לשבת"

מאכל קדרה משגע לחורף


החומרים

עוף אחד מפורק לשמיניות
פלפלים (אחד אדום, אחד ירוק ואחד צהוב)
פלפל חריף ארוך אחד
שני בצלים גדולים
כוס גרגרי חומוס חצי מבושלים
כוס אורז (אישית אני מעדיף אורז מלא אך כל אורז אחר יתאים)
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים
לימון כבוש או לימון רגיל קטן
שתים וחצי כוסות מרק עוף או ציר ירקות
כפית גדושה זרעי כמון
כפית גדושה זרעי כוסברה
כפית זרעי שומר
כף כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלוש שיני שום
כף צלפים בחומץ (לא הכרחי)
שמן זית לטיגון

ההכנה

קח את חלקי העוף שחולק לשמיניות, רחץ אותם ונגב לסילוק טיפות המים.
במחבת כבד, חמם היטב את השמן והשחם את חלקי העוף מכל הצדדים.
קח קדרת חרס גדולה (עם מכסה) וסדר את חלקי העוף בתחתיתו.

על גבי חלקי העוף – פזר את גרגרי החומוס והאורז.

חתוך את הפלפלים לרצועות, וחרוך אותן באותו מחבת שבה השחמת את העוף.
קלף את הבצלים, חתוך אותם לפרוסות גסות וחרוך גם אותן כנ"ל.

חתוך את הלימון לפרוסות דקיקות, כולל הקליפה, אך ללא הגרעינים, והנח את הפלפלים, הבצלים והלימונים עם גבי האורז והחומוס שבקדירה.

קצץ את הצלפים, ערבב עם הזיתים ופזר מלמעלה על פני יתר המרכיבים. (מי שרוצה, ויש לו מקום מספיק יכול להוסיף כאן גם פטריות מכל סוג, חתוכות לחתיכות קטנות)

את גרגרי הכוסברה השומר והכמון צריך לכתוש, לזה מוסיפים את יתר התבלינים והשום, ומערבבים במרק העוף. את כל זה יוצקים לקדירה. מכסים ומכניסים לתנור לחום של 170-180 מעלות למשך כשעתיים. יש לציין שחשוב להשאיר מקום מספיק בקדירה, ולא למלא אותה עד הסוף, כי האורז המתבשל תופח ונפחו גדל בזמן הבישול. בסוף הבישול, כל הנוזלים יספגו באורז ובחומוס, וצריך להשגיח שהתבשיל לא יישרף.

אני מכין את הכל מראש, כך שבשבת רק צריך להכניס לתנור.

הבעיה עם התבשיל הזה הוא שהוא מפריע את מנוחת בני הבית. בשבת רגילה די קשה להוציא את החבורה שלי מן המיטות, אולם כשהתבשיל הזה בתנור הם מתקבצים במטבח בעקבות הריחות, ומתחילים ללחוץ בנוסח "נו, מתי זה יהיה מוכן?".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 18-04-2014, 10:54
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
בבקשה! אני מעלה את האשכול בשנית, הפעם עם הכותרות.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "בבקשה!"

אלה תמונות מהזמן האחרון:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מראה כללי של השולחן, כפי שאתם רואים זו סעודה קטנה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

צלי בקר שהתחיל את דרכו מנתח של אגוזית (או "נוס" בשפת אשכנז..). הנתח נצרב בשמן לוהט מכל הכיוונים. בהמשך, באותו סיר ובאותו שמן נצרבו גם בצלים, פלפלים פרוסים וגזר, הבשר הוחזר לסיר, ונוספו ציר עוף, שורש סלרי, פלפל חריף, פפריקה, גרגרי פלפל שחור ופלפל אנגלי, וכל העסק התבשל לו על אש קטנה, מכוסה, משך שלוש וחצי שעות. כרבע שעה לפני ההגשה כובתה האש, והבשר נשאר "לנוח" בתוך הרוטב, ונפרס רק לפני ההגשה לשולחן. יש לציין ששום קצוץ הוסף ב-20 הדקות האחרונות. למה? כדי לא לאבד את הארומה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מהתמונה בלבד לא תוכלו לזהות את זה. בשנים עברו, הייתי צולה ירך של טלה, אך תמיד הייתה אותה בעיה: כדרך הטבע - קצה אחד דק יותר מן השני, וקשה מאד להביא את שניהם לאותה דרגת צלייה. הפעם החלטתי להתחכם, וביצעתי נתיחה לאחר המוות , מה עוד שהשוק היה גדול מלהיכנס לתנור כפי שהוא. חילצתי, כאמור, את כל העצמות, קשרתי את הבשר כך שהוא היווה גוש אחיד, והשכבתיו ללילה במרינדה. למחרת, הוא נמשח בשמן זית, רוזמרין, תימין, פלפל שחור גרוס גס ומלח. הבשר הונח על גבי תפוחי אדמה, בטטות, בצלים ושיני שום שלמות עם עוד שמן זית ותבלינים, והוכנס לשלוש שעות לתנור. טיב הצלייה אומת באמצעות מדחום שננעץ ללב הנתח, הבשר "נח" 30 דקות לפני הפריסה, עטוף רדיד אלומיניום.
ומה עם העצמות? אלה נחתכו לחתיכות, וממתינות במקפיא. בבוא העת - יעברו צליה אגרסיבית בתנור לוהט מאד, משם - לסיר עם בצל, גזר, שורשי פטרוזיליה וסלרי, עד שיתקבל ציר טלה טוב. לאחר סינון כל המוצקים, יתבשלו בציר הזה כרישות ותפוחי אדמה, ובסוף ייטחנו עד דק, ויוגשו לשולחן כמרק.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

התמונה הזו באה רק להראות שאכן הצלחתי להביא את הבשר לשולחן בעודו חם מספיק, למרות המנוחה.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המנה האחרונה הייתה עוגת גבינה וסלט פירות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מה שעוד נראה כאן זה אטריות ביצים טריות, ביצים ממולאות (חלקן על בסיס חרדל, חלקן על בסיס סחוג, וחלקן על בסיס פלפל חריף קלוי), וכן אמפנדס בשר. אלה עשויות מבצק עלים, והמלית מבשר הודו אדום, טחון, שטוגן עם הרבה בצל קצוץ , צנוברים, פלפל שחור, שום וכמון. נאפה בתנור החם שממנו יצא הטלה.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בקצה השולחן - סלט עגבניות שרי עם שמן זית, בצל ירוק, גבינה בולגרית ובזיליקום, ומולה - כבד קצוץ.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לא הזכרתי עד עתה את מרק העוף שבעצם פתח את הסעודה. אין הרבה מה לספר עליו פרט לכך שהוא אמיתי לגמרי. בלא אבקת מרק ובלי שום קיצורי דרך!

אני מתנצל על כך שאין סדר כלשהו בתמונות שהבאתי, וגם לא הצלחתי (עקב מגבלות "פרש" - להעלות לכם כמה ניחוחות....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 23-03-2014, 19:43
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.13
הודעות: 5,109
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "שש עשרה יום ללא כל תזוזה!"

באיחור של יום אבל ניחא.

קדירת אסאדו וכתף בקר בבישול ארוך. התבססתי על כמה מתכונים אבל שיניתי מעט.

במחבת משחימים היטב קוביות של כתף בקר (כחצי קילו), וקילו אסאדו חתוך בין העצמות. יוצא כשש חתיכות. מוציאים את הבשר לקערה, ולשאריות מוסיפים עוד קצת שמן זית. התלבטתי מה להוסיף והחלטתי על פטריות שמפיניון (לא שימורים), תפוחי אדמה קטנים מאוד (לפי המקום שיש בסיר), ועגבניות. את הכל חותכים לקוביות, מטגנים בשומן שנשאר במחבת עם שמן הזית. אחרי שהכל משנה צבע ומתחיל לתת ריח, מעבירים הכל לסיר. מוסיפים מעט יין אדום למחבת כדי לגרד את כל השאריות. מעבירים גם את זה לסיר. שופכים את שאר היין (סה"כ- בקבוק של 750) לסיר, מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים לאש קטנה. עניין של כ-3 שעות. עקרונית זה השלב להעביר לתנור אבל אין לנו סיר שמתאים לאפיה. יצא מוצלח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 28-06-2014, 18:14
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
תמהני...
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "קדירת חרס דורשת טיפול שונה:..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
קדירת חרס דורשת טיפול שונה: השריה של לפחות חצי שעה של הקדרה והמכסה בדלי מים לפני השימוש. שימוש במינימום נוזלים (הירקות והבשר אמורים להתבשל בנוזלים שלהם עצמם) והתחלת בישול בתנור קר, ובישול בחום יחסית גבוה למשל זמן ארוך.



את יודעת - אני משתמש, בין היתר, במספר קדירות חרס בגדלים וצורות שונות, משך שנים רבות, ומעולם לא עברתי את הריטואל הנ"ל, ולמרות זאת לא היו תלונות על התוצאות....

אגב, ההשריה במים אמורה להיעשות רק לגבי כלי חרס לא מזוגגים! זו גם הסיבה היחידה להתחיל מתנור קר, אחרת הכלי מתפוצץ. סיבה נוספת להשריה מקדימה - כלי חרס רווי מים לא יספוג את נוזלי הבישול ויהיה קל בהרבה לנקותו לאחר מכן. כאמור, מניסיוני, זה לא הכרחי, מה עוד שכלי חרס נשברים או נסדקים הרבה לפני השלב שבו הניקוי הופך לבעייתי...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 09-06-2014, 21:58
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "בנסיון להעיר את הפורום: ננסה פינה חדשה - סיר לשבת"

בזמן האחרון אני אוהב להכין מוקפץ.
זה כ"כ קל וכ"כ טעים - והכי טוב הוא שאין כמעט שטיפת כלים!

מצרכים לבערך 4 מנות גדושות:
3 פלפלים (אדום, צהוב, כתום)
1 בצל גדול
4 פטריות גדולות
1 גזר
(רשות - מעט נבטים)
בצל ירוק
חב' של אטריות רחבות, בד"כ מגיע 6 ערימות קטנות בחבילה גדולה.
שלוש חזה עוף פרוס - אפשר לקנות פשוט חתיכות של שניצלים ולחתוך לבד בבית לרצועות.
צ'ילי גרוס
רשות - פלפל חריף
רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק
דבש/סילאן
פפריקה מתוקה
צ'ילי גרוס

הכנה:
קודם כדאי להכין את כל המצרכים חתוכים ומוכנים לכניסה לווק:
חותכים את כל הירקות לרצועות, את הגזר כדאי לחתוך עם קולפן לפרוסות מאוד דקות (כי הוא לא מתבשל הרבה ואנחנו רוצים אותו כמה שיותר רך).
את הפלפל החריף אם החלטתם להוסיף צריך לחתוך קטן ולהוסיף מעט - תלוי בכמה חריף אתם מעוניינים.
את הבצל הירוק (ששמים בסוף יחד עם הנבטים) חותכים כמובן לטבעות קטנות.

מעמידים ווק על אש גדולה ומחממים מעט שמן - אם אין ווק סיר רחב או מחבת גדולה כבדה יעשו היטב את העבודה,
מוסיפים את הבצל ולאחר הזהבה גם את הגזר.
לאחר כדקה-שתיים מוסיפים את הפלפלים והפטריות.
בשלב הזה כדאי להרתיח קומקום מים להכנת האטריות בנפרד.

מוסיפים את רצועות העוף לוק - המטרה היא לטגן/לבשל אותם כדי שיהיו מוכנים ואז להוסיף נוזלים ותבלינים.
במקביל אפשר כבר להכין את האטריות לפי ההוראות (בגדול שמים מים רותחים בסיר, מוסיפים את האטריות ותוך 3-4 דק' זה מוכן).
מוסיפים לווק 3 כפות של סויה, 5 כפות צ'ילי מתוק (אני אוהב יותר אז שמתי 10) ו1-2 כפות דבש (או סילאן),
ומתבלים בפפריקה מתוקה וצ'ילי גרוס.
שמעתי גם שאפשר להוסיף ג'ינג'ר - אבל לא היה לי טרי בבית אז לא יצא הפעם.
כעת מוסיפים את האטריות, ומנסים לערבב הכל היטב למרות שהווק כבר די מלא

לפני ההגשה מוסיפים את הנבטים, ומקשטים למעלה בחופן של טבעות בצל ירוק.

ורסיות אחרות:
להשתמש פשוט במבחר ירקות שונה ומגוון:
כרישה, שום, אפונה, סלרי, כרובית, שומשום קלוי, קשיו ועוד כיד הדמיון הטובה.
ואפשר במקום אטריות להשתמש בנודלס!

בתיאבון!

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 28-06-2014, 09:45
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "בזמן האחרון אני אוהב להכין..."

הוורסיה שלי (ב-95% מהפעמים צמחוני):

פלפלים בצבעים שונים
בצל ירוק
גזר
קישוא/זוקיני אם יש
ברוקולי/כרובית
פטריות שיטאקה טריות אם יש
אטריות זכוכית (אורז או עדיף, שעועית)
סויה מתוצרת סבירה (אני אוהבת קיקומאן)
פלפל חריף
שאטה גרוס
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
2 שיני שום מגורדות/כתושות
כפית שמן שומשום

חותכים לרצועות: פלפלים, קישואים. את הגזר חותכת לגפרורים (מעדיפה את הירקות מעט קריספי), לשיטאקה מורידה את הרגל (שהיא עצית) ופורסת, את הברוקולי/כרובית מפרקת לפרחים קטנים. בצל ירוק חותכת לחתיכות באורך זרת בערך (גם חלק לבן וגם חלק ירוק). פלפל חירף פורסת לפרוסות דקות (מוסיפה מעט יחסית).

מכינה את האטריות בנפרד עפ"י ההוראות. בווק מחממת שמן צמחי (לא זית) וכשחם מאד מכניסה פנימה ברוקולי, פלפלים וגזר, מקפיצה מעט ומוסיפה בצל ירוק, פטריות וקישואים. מקפיצה עד שהקישואים מתחילים להיות שקופים. מוסיפה פלפל חריף, שאטה וסויה ומקפיצה עוד בערך חצי דקה. מוסיפה שום וג'ינג'ר, מקפיצה חצי דקה, מערבבת פנימה את האטריות - ובתיאבון!!

פעם אחרונה הכנתי ליד זה פילה אמנון בקארי וחלב קוקס שיצא נפלא!!
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:47

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר