30-05-2014, 23:00
|
|
|
חבר מתאריך: 18.02.14
הודעות: 2,099
|
|
אני חושש שהד"ר בלבל אותך קצת...
1. הרעלת מים. צריך להבדיל בין שני מצבים שהד"ר לא מדגיש את ההבדל ביניהם:
א. צריכת כמות מים שתכניס את הגוף למצב מצוקה קלה שבו הוא צריך לסלק נוזלים ולאזן רמות אלקטרוליטים.
ב. צריכת כמות מים מעבר למה שהגוף מסוגל להתמודד איתו, ועלולה לגרום לבצקות וכשל בפעילות חשמלית.
המצב הראשון לא באמת מסוכן, והפער בין שני המצבים האלה אצל אנשים בריאים הוא מאוד גדול. בכל מקרה וביחוד בישראל התייבשות זאת סכנה הרבה יותר מציאותית מהרעלת מים.
2. צריך להבדיל בין 3 מצבים של מאמץ: מנוחה, מאמץ פיזי סביר, מאמץ פיזי קיצוני.
א. במנוחה הכל סבבה, יש מינימום שצריך לשתות, אבל אם תשתה יותר לא יקרה לך שום דבר. וההמלצות במאמר הגיוניות, אבל גם אם תעבור אותן אפילו תכפיל אותן לא יקרה לך כלום, הכליות שלך יכולות לפנות עד ליטר מים בשעה בלי מאמץ מיוחד. הגוף יודע לאזן את עצמו.
ב. במאמץ כפי שמופיע במאמר הגוף שלך יכול לאבד עד 1-2 ליטר מים בשעה, אם תחשוב על זה זאת כמות מאוד גדולה, ואני הייתי דואג מהתייבשות הרבה לפני שהייתי דואג מלשתות יותר מידיי. אל תשכח שהגוף שלך גם מוגבל בכמות המים שהוא יכול לספוק ביעילות, כלומר לדחוף לרקמות, אאל"ט 1+ ליטר בשעה, והכמות הזאת יורדת במאמץ קיצוני.
ג. כמו שכתוב במאמר הגוף שלך יכול לאבד המון נתרן בזמן מאמץ (וגם אשלגן ). ככל שמאמץ הוא קיצוני יותר וממושך יותר המנגנונים שמרחיקים אותך מסעיף 1.א. לסעיף 1.ב. מאבדים את היעילות שלהם. ככל שהגוף נכנס לסטרס ספיקת הכליות יורדת, ככל שאתה מזיעה כמות הנתרן בגוף שהוא יכול לדחוף לדם יורדת, וככל שאתה משתין כמויות האשלגן שהגוף יכול לדחוף לדם יורדות, ואז אתה נכנס לסכנה של חוסר באלקטרוליטים, והתייבשות בו זמנית, ואם אתה שותה יותר מידי אז כמובן גם להרעלת מים. כל זה נורא לא נעים, אבל רלוונטי לרצי מרתון, למלש"בים בגיבושים, ולחיילים במסעות, ולא למי שיצא לריצה או הלך לשחק טניס בקיץ. וכמו שכתוב במאמר בנאדם בריא שלא מתכנן ריצות של 40+ ק"מ יכול לצמצם בקלות את כל הסכנות האלה פשוט בזה שהוא יאכל לפני האימון.
שוב, הכל טוב ויפה, אבל התייבשות זאת סכנה הרבה יותר מציאותית מהרעלת מים...
|