ברשותך ארחיב מעט את הנושא של הקרבות עם הסורים עד למלחמת ששת הימים. לאחר סיום מלחמת העולם הראשונה והתפרקותה של האימפריה העותומנית, השליטה במזה"ת חולקה בין אנגליה וצרפת כאשר אנגליה מחזיקה את האזור של ישראל ואילו צרפת מחזיקה את אזורי לבנון וסוריה. קו הגבול בין אנגליה לצרפת שורטט מספר פעמים ורק ב-1924 קיבל הגבול את צורתו הסופית והפך להיות הגבול הבין לאומי בין ישראל, סוריה ולבנון. גבול זה קיבל את השם "הגבול המנדטורי" והוא ניקבע בהתחשבות בשיקולי מים. כך נקבע כי הגבול יעבור 10 מטרים ממזרח לחוף הכנרת, כאשר הכינרת מלאה, וזה משאיר את הכינרת בשליטה מלאה של ישראל. אותו דין חל גם על הנחלים הדן והבניאס. את הגבול המנדטורי והאיזורים המפורזים ניתן לראות במפה והקישור אליה מופיע למטה.
במסגרת הדיונים בין ישראל לסוריה על חוזה שלום, התעקשה ישראל שנסיגתה תהיה לגבול המנדטורי שעובר 10 מטרים מזרחית לחוף הכנרת ולא לגבולות 67. חזרה לגבולות 67 יאפשר לסוריה לדרוש את חלוקת המים של הכנרת מה שיהפוך את ים הכנרת לימת החולה.
במהלך מלחמת העצמאות פלש צבא סוריה לישראל וכבש איזורים בצידה המזרחי של הכנרת ואיזורים נוספים צפונה מהכנרת. על פי ההסכם שנחתם ברודוס ב-1949 נקבע קו הפסקת האש באותו מקום שבו נמצאו הכוחות. איזורים שנכבשו ע"י הסורים הפכו לאיזורים מפורזים מצבא וחזרו לריבונות ישראלית. אבל הצבא הסורי לא נסוג מכל השטחים שהוא כבש ובסיומו של תהליך נשארו הסוריים לאורך חלקה הצפוני של הכנרת וגם לאורך הירדן.
הבעיה שנוצרה היתה ששתי המדינות פירשו בצורה שונה את מעמד השטחים, לפי התפיסה הסורית שטחים אלו אמורים להיות לא מיושבים ולא מעובדים עד להסדר הסופי בין המדינות, ואילו ישראל הסכימה רק לפרז איזורים אלו מנשק ולא ראתה בעיה שהישובים בסביבה כמו האון, עין גב ותל קציר יעבדו שדות אלו. הנושא של האיזורים המפורזים הפך לבעיה רצינית בין סוריה לישראל והסורים היו יורים על חקלאים ישראלים שעיבדו את השדות וגם על דייגים ישראלים בכנרת, הקרבות בין הצבא הסורי וישראל נמשכו לאורך 17 שנה בין 1950 ומלחמת ששת הימים. בנסיונות לשתק את האש הסורית הופעלו טנקים ארטילריה ומטוסי ח"א, בנוסף לזאת נעשו נספר פעולות תגמול נגד הצבא הסורי שהתמקם לאורך הכנרת מצפון לעין גב ועד לשפך הירדן לכנרת.הפעולות המפורסמות, לא תמיד לטובה, היו הקרב בתל מוטילה ב-1951, מבצע כנרת ב-1955 ומבצע נוקייב ב-1962.
בעיה שניה נוצרה עם הפעלת המוביל הארצי ב-1964. הסורים התנגדו להפעלת המוביל הארצי, וב-1964 התכנסה וועידה של מדינות ערב כאשר סוריה מציעה לפתוח במלחמה נגד ישראל. מצרים שהייתה עסוקה בתימן לא הסכימה למהלך זה, אבל הוועידה החליטה על מהלך של הטיית מקורות הירדן לנהר הירמוך. מ-1964 ועד 1966 היו תקריות גבול רבותכאשר צה"ל מפעילטנקים, ארטילריה ומטוסי קרב במטרה להשמיד את הציוד המכני ותוואי התעלה ולא מאפשר את סיומה. קרבות אלו נמשכו עד למלחמת ששת הימים, ולמעשה היו זרז למלחמה זו.
לא הצלחתי להוריד את המפה אבל ניתן ללחוץ על הקישור ולראות אותה.
https://2010-uploaded.fresh.co.il/2...20/45547959.doc