10-07-2013, 12:19
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי nicknone
מסכים, הוא הפליג על דבורה\שלדג של 916 (ידידנו רשף צריך לדעת מה המספר שלה), וכשהמטוס התרסק בזירה הוא ניהל את האירוע וסייע בחילוץ השברים, בהחלט דוגמא אישית ראויה. הדבר היחיד שמפריע לי זה שכן צריך הכשרה (גם אם מינימלית) של בטיחות בימאות, כדי שלא יקרה חלילה אירוע בטיחות. לא צריך את כל הטררם המלא, אבל אני מקווה שכן עברו איתם על הדגשים הבסיסיים של עבודה עם חבלים, תחת מתח וכו'. אגב, לא צריך חגורות הצלה כחולות בימאות כשיש שכפצ"פים?
|
והנה רשף היום חזרתי מחו"ל אז רק עכשיו ראיתי...
לא יודע איזה כלי זה במדוייק (שירתתי בגזרה הצפונית) אבל לפי הגשר והדופן זה נראה לי כמו שלדג.
לגביי הביקורת פה, אפשר לטעון שזה ליח"צ וכו' וכו'.
מניסיוני האישי, אומנם לא נתקלתי בהתרסקות F 16, אבל כן בהתרסקות מזל"ט, התקלות וכו' וכו'. וכן, דרגות בכירות בצבא מפליגים לא מעט. מב"סים, מח"י, חבר'ה מהיבשה ואפילו... הרמטכ"ל.
הסבירות ש F16 מתרסק + רמטכ"ל ON BOAT הי די נמוכה, אבל קורה.
לפי מה שאני הבנתי, הם היו בהפלגה באותו הרגע, החוף עלה מול השלדג ודיווח והחליטו לצאת לשם.
א' - ברגעים הראשונים יש פאניקה ולחץ ואני מאמין שגם בעת קבלת הדיווח הראשוני זה היה המצב. עם כל הכבוד, גם אם רוה"מ על הספינה שלך. אתה תפנה לטיפול באירוע. א' אני מניח שהם קיבלו את ההודעה ברגע שההתרחשות קרתה (לפי התקשורת לקח 45 דק' לפינוי הטייסים) והפינוי התרחש בדרכם לנקודה. ב' התרסק לך כרגע כלי של כמה מיליוני דולרים. גם שטבעו כלים אזרחיים וקיבלנו דיווחים היינו יוצאים לנקודה אז אני מעריך שבטח ובטח שמעורב כלי צבאי. ייתכן והרמטכ"ל רצה לשמש דוגמה, לבחון נזקים, לראות את הזירה וכו' וכו'. דבורה שיוצאת לסיור עם רמטכ"ל איננה חלק מהסד"כ המבצעי ונחשבת לדבורה "ספייר". הרמטכ"ל לא עושה בט"שים. ככה שחוץ מחריגה של שעה-שעתיים בסיור שלהם, לא רואה פה שום פגיעה. גם אם הנזק הקטנוני הכלכלי, לא תהיה בעיה להתמודד איתו.
מה שכן הפריע לי, כמו שכבר חלק ציינו פה, זו עבודת הימאות.
על הכיפאק על הזלזול, אבל כן, למשוך חבל צריך הכשרה וגם בשביל להרים חתיכת ברזל סתמית מהים צריך הכשרה.
בתמונה רואים הרבה דרגות בכירות, רמטכ"ל ומאבטחיו על הסיפון.
אני מניח שלחתיכת אלומיניום מה F16 יש משקל לא נמוך. טעות הכי קטנה, החלקה מהיד, טלטול של גל והחתיכה חזרה במים, מותחת את החבל שאותו משכת לפני דקה רק שעכשיו הוא כרוך סביב הרגל שלך ולוחץ עליה עקב המשקל עד שתכרת. לא לרמטכל, לא למח"י (שעבר זמן מאז שעשה עבודות ימאות) ולא למאבטחיו יש את הידע.
בתמונה נראים הרבה חבר'ה (אף אחד מהם בלי חגורת הצלה הכחולה והידועה מה שחמור בפני עצמו!!! - אם תשימו לב יש גם חבר'ה מאחורה בלי חגורת הצלה בכלל) וחתיכת ברזל שיותר גדולה מבן אדם. לא יודע מה משקלה, אבל מעריך שכבד.
אני מניח שעשו כבוד לרמטכ"ל ונתנו לו להיות ראשון. אני יוצא מהנחה שהוא ירד והתעקש להיות ראשון. אם לא, במידה והוא שמר על שקט, לא הפריע לצוות "ואיכשהו" התגלגל למצב שבו הוא הראשון העומד בתור - יש פה טעות גדולה של המפקד, הסגן והבוסן האחראי.
|