05-02-2021, 22:55
|
|
|
חבר מתאריך: 17.07.13
|
|
סיפורו של גיליון זה
על גליון זה כתוב התאריך יוני 1981 אבל למעשה הוא יצא בספטמבר 1981.
ומעשה שהיה כך היה: גליון זה תוכנן לצאת ביום חיל הים בתחילת חודש יוני. זה היה גיליון חגיגי שכלל ראיון עם מח"י אלוף זאב אלמוג. הראיון התקיים כחודש לפני צאת הגליון ועבר את המסננת הרגילה של האישורים - ראש ענף פרט, ביטחון שדה חיל הים, רמכ"א - ובמקרה הזה גם מח"י.
ב-1 ביוני החלו גלגלי מכונות הדפוס בהוצאה לאור במיפקדה לעבוד שעות נוספות ותוך יומיים נערמו 6,000 העיתונים שמוינו והודקו והובלו אחר כבוד ליחידת הדואר של שלישות המיפקדה למשלוח מהיר לכל הבסיסים והיחידות. עיתונים טריים עם ריח דפוס נמסרו אישית לראש ענף פרט (האחראית על בין גלים), לרמכ"א וללשכת מח"י.
אלא מאי? בצילום המרכזי לכתבה נבחרה תמונה שבה נראה אלמוג רוכן לעבר השולחן וכתפיו שחוחות משהו. האלוף מאוד לא אהב את התמונה ומהלשכה בקעו קצת צעקות.
בהוראת האלוף עצרו הכל וקיבלנו פקודה להחליף תמונה. החל מירוץ נגד הזמן במטרה לשנות את הכתבה ולהתחיל להדפיס הכל מחדש. זה תהליך של 3 עד 4 ימים, ואנחנו ימים אחדים לפני יום חיל הים. העיתון חייב להגיע ליחידות לפני יום חיל הים.
צלם נשלח ללשכה, צילם את האלוף, הפילם נשלח לפיתוח בהול במעבדות הצילום של מספן מודיעין, אלא שעם עימוד הכתבה מחדש הודיע מפקד ההוצאה לאור שהוא מצטער מאוד, אבל יש לו לו"ז, יש לו תוכנית עבודה והוא לא זז מטר, ומבחינתו שבין גלים לא ייצא. הוא חייב לעמוד במטלות של הכנת חוברות הדרכה לבה"ד, שקפים, עיבוד תמונות למודיעין ח"י, ולא בא בחשבון לעצור הכל בשביל עיתון.
החלו התדיינות ומו"מ, אבל בינתיים עבר יום חיל הים בלי עיתון חגיגי, וחלף יולי ונגוז גם אוגוסט עד שבספטמבר הגליון עם תמונת מח"י יושב זקוף עם מבט למצלמה כמו שאתם רואים בתמונה הראשית בראיון איתו יצאה ביחד עם העיתון וחולקה לבסיסים ולשייטות.
אני שלמה מן הייתי העורך ובינתיים בתחילת אוגוסט 81' השתחררתי. העיתון יצא למעשה חודש אחרי שחרורי. הגליון המקורי שנגרס נמצא אצלי איפשהו בבוידם.
סך הכל היינו ילדים, לא הבנו הרבה בעיתונות, מה עוד שזו היתה עיתונות "מטעם", אם יכולתי להחזיר את הגלגל הייתי גורס את רוב העיתונים והכתבות שיצאו תחת ידיי.
אבל אלה היו שנים יפות עם הרבה הפלגות מבצעיות, טיסות לשארם, הצטרפות כמה פעמים לסטילים בחפ"קים של פעולות שייטת 13 למארבי לילה בלבנון, נוכחות באירועים שונים ושירות פריסטייל, באים והולכים מתי שרוצים ועושים מה שרוצים.
תודה גדולה על מבצע העלאת העיתונים. מרביתם מוכרים לי והיו נגישים בספריית חיל הים במיפקדה, קראנו מהם הרבה וניסינו גם אנחנו ביכולות הדלות שלנו לעשות משהו מקצועי כמו מערכות ים ומשהו עדכני כמו גליונות בין גלים שיצאו במלחמת יום כיפור והיו יצירת מופת מבחינת עיתונות צבאית שיצאה בזמן אמת והגיעה ליחידות תוך שעות ספורות עם חדשות מהחזיתות השונות (אני לא רואה כאן את העיתונים האלה, פספסתי?).
לימים נפגשתי עם הסופרת נעמי פרנקל שערכה את אותם גליונות ואמרתי לה סחתיין על הפרויקט הזה.
נערך לאחרונה ע"י שלמה מ' בתאריך 05-02-2021 בשעה 23:05.
|