05-05-2014, 09:09
|
|
|
חבר מתאריך: 15.05.13
הודעות: 1
|
|
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי דני קריאף שמתחילה ב "כל מה שנכתב ע"י המגיבים נכון ברשותכם אוסיף מספר דברים."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דני קריאף
כמי ששירת בכל מלחמת ההתשה בתעלה כמפקד טנק ולאחר מכן מ"מ [ חוגר] ברצוני לחדד מספר נקודות.
יש מי שיקבע שמלחמת ההתשה החלה מיד לאחר סיום קרבות ששת הימים ביוני 67 ויש שיקבעו שהמלחמה החלה בחודש מרץ 69.
כולם צודקים .
השאלה היא מתי התחילה המלחמה האמיתית והתשובה היא במרץ 69.
נכון שהיו פה ושם תקריות וימי קרב בין יוני 67 ועד למרץ 69 כולל שתי התקריות הנוראיות בספטמבר 68 בעת שחטיבה 401 הייתה חטיבת הקו והתקרית הקשה [ מארב ארטילרי] בעת ש14 קיבלה את האחריות על הקו .ביום שבת 26.10.1968 שוב מארב ארטילריה לאורך גזרה של 160 ק"מ בעת שעבדכם הנאמן היה מט"ק במוצב כברית - אז עוד לא היו מעוזים תקרית שבה נהרגו 15 מחיילי צה"ל ומיד לאחר מכן הוחלט על הקמת קו בר-לב.
עד לחודש מרץ 69 פרט לתקריות הבודדות שכתבתי עליהן גזרת התעלה הייתה די רדומה הטנקסיטים של 14 ו401 ירדו לשפת התעלה דגו דגים טיגנו צ'יפסים השרות באותה תקופה היה די כייפי ..
אך לאחר הפוגה של כחמישה חודשים התחילה המלחמה ובחודש מרץ 69 ועד להפסקת האש בחודש אוגוסט 70 לא הייתה שעה ולא יום שבו לא הייתה לחימה.
מי שהעז להרים את הראש מעבר לסוללת העפר נפגע מירי " הקופים הצלפים" המצריים שהתמקמו על עצים בגדה המערבית.
למרות שלחמתי בקרבות בקשים ביותר במלחמת יום הכיפורים במסגרת 407/600/14/143 אני יכול להעיד ממקור ראשון שמלחמת ההתשה בתעלה הייתה הקשה והנוראית ביותר מבחינתי וזאת למה:?
1. ריחוק מהבית.
2. יציאות הבייתה בעת השהייה בקו של פעם בחודשיים או שלושה.
3. חטיבות 14 ו401 שהחזיקו את הקו לסירוגין לא זכו בשום תהילה.
4. וכשסוף סוף הגענו לחופשה וראינו שהעם בישראל ממשיך להתנהג ולהתנהל כאילו הכל בסדר..
זה מה ששבר את רוחנו ובכל יום ראשון במגרש החנייה ביד אליהו[ היכל נוקיה] בעת שסיימנו את החופשה וידענו שהחופשה הבאה תיהיה רק בעוד חודשיים או שלושה ובעת שהיינו באותה חופשה ראינו את תמונות חברינו שנהרגו באותה עת - לא היה שם אהלן וסהלן ומה שלומך אחי..
הייתה אוירת דיכאון נוראית וכשהגיעו האוטובוסים של אגד [ לילנד טייגר ] על מנת להחזיר אותנו לתופת , כל אחד הסתגר בעצמו לא דיבר ורק לאחר ההפסקה בשק"מ אל - עריש כשכולם הבינו שזה מה שיש ולא ניתן לשנות חזרה החדוה לחלק מהלוחמים וחלקם לפי הערכתי הסובייקטיבית לא התאושש עד היום.
|
לדני
אכן אני הייתי קצין בחטיבה 14 שבאה להחליף את חטיבה 401 ביום שבת 26/10/1968. עליתי לתצפית עם קצין השיריון לזיהוי מטרות, לפתא ראינו הליקופטר מצרי טס לאוך התעלה כאשר הדלת לכיוננו פתוחה וחייל יושב עם משקפת אלינו, מיד עם העלמותו שמענו מעין כאילו טרטור של מכונת תפירה, שאלתי ת הקצין מה, לפני שהספיק להשיב, חטפנו מטר של טילי קטיושה. רצנו במהירו לבונקר כאשר המטחים נמשכים לפתע הבוקר אשר היה לא בנוי לעמוד בחפגזה החל להתמוטט. ברחנו החוצה ואני רץ אחרי קצין השיריון ונכנסנו לטנק. מיד איך שסגרתי את הכיסוי חטפנו פגיעות על הטנק, אך היות והיו אלה רק פצצות חנמ לא קרה דבר לטנק. הצלחנו להניעו ונסענו לאורך הסוללה במוצב לבדוק נזקים ולאתר חיילים. למזלנו לא ננרכה עלינו פשיטה ואף חייל לא נפגע. במוצב לידנו ארבעה חיילים נקברו חיים.
במחשבה לאחור אני יודע שהשאננות והשחצנות שנפלה עלינו לאחר ששת הימים אכלהה כל חלקה טובה בכננות הצבא, שהוביל כמעט לשואה ביו כיפור.
תיוריך של האוירה והחיים נמשכים בארץ כאילו זו לא מלחמה שלנו הכל כרגיל הוא מאד נכון ומדהים. אני זוכר פעם אחת יצאתי לארבעה ימי חופשה. תפסתי טרמפ בצהריים לכוון צומת להים, לא היה ליכסף, עמדתי בצומת מ 8 בערב עד 6 בבוקר ואף אחד לא עצר למרות שעברו מאות מכוניות. הייתי אמור להגיע לקיבוצי בצפון. ויתרתי על
החושה לקיבוץ נסעתי למשפחה בתל אביב, רק ביקשתי להתרחץ ושיכבסו לי את המדים, הלכתי לישון ויצאתי בחזרה לתעלה.
מוטי בן עמי, כרגע חי בארה׳ב.
|