U.S. Army testers recently evaluated a new type of hand grenade that allows soldiers to connect up to three sections of explosive for a more powerful blast.
The Scalable Offensive Hand Grenade offers conventional soldiers a new capability. Unlike the standard fragmentation grenade, this design offers mainly a blast effect that can be doubled or tripled to suit the job. It has also been fielded to U.S. Special Operations Command since 2010.
Army officials tested it during a recent live-fire portion of the service’s annual Army Expeditionary Warrior Experiment at the Maneuver Center of Excellence at Fort Benning, Ga
The base grenade has a non-removable, 3.5 second fuse and a body encasing .25 pounds of high explosive. Two separate modules of the same potency can be quickly connected to provide one, simultaneous explosion.
The blast completely collapsed a one-room, adobe-style structure, said Harry Lubin, chief of the Experimentation Branch of MCOE’s Maneuver Battle Lab.
“It really has a devastating effect,” he said.
It’s too early to tell if the Army will adopt the new grenade system, but the results of the live-fire assessment will be available to Army officials who write future lethality requirements, Lubin said.
This was the first year a live-fire portion was added to AEWE. It gave Benning officials the chance to evaluate weapons that might not be looked at otherwise, Lubin said.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "וכמובן, אולי מאולתר אבל היה..."
אכן כן.....
ועכשיו אני שם לב לדבר מעניין...
בתצלומים של הרימון האמריקאי (שאישית, מה שאותי מעניין לדעת זה מה סוג הרסס שבו) מופיעה שנת הייצור 2012!...
הייתכן שבמשך שלוש שנים עדיין הם בוחנים אותו?....
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
אישית, מה שאותי מעניין לדעת זה מה סוג הרסס שבו
שים לב לשורה "Unlike the standard fragmentation grenade, this design offers mainly a blast effect" - כלומר נשמע מהכתוב שהרסס הוא רק אפקט משני ברימון הנ"ל.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "[QUOTE=לבני]אישית, מה שאותי..."
אחת הסיבות שעניין הרסס מסקרן אותי היא הצורה של גוף הרימון היות ותצורה שכזו מפחיתה את יעילות פיזור הרסס לעומת תצורה מעוגלת או אליפטית...
לא ברור לי אם כך מה המשמעות של ״ אפקט הרסס הוא משני״!
יש רסס קרי זהו רימון הגנה או שאין רסס וזה רימון התקפה/הלם?????
שילוב של שניהם יחד הוא מאוד בעייתי....
מה שאני מבין מהכתוב זה שמדובר ב"רימון התקפה" ללא רסס של ממש, כשכמובן פיסות מהמעטפת יוצרים אפקט רסס משני (בהנחה שהמעטפת היא לא פלסטית). בכתבה הם מכנים את הרימון החדש Scalable Offensive Hand Grenade, שלהבנתי זה המינוח ל"רימון התקפה".
אגב: הייתי תחת הרושם שהחלוקה לרימוני הגנה/התקפה חלפה מהעולם ושהיום כבר אין בשימוש רימוני "הגנה" כבדים כמו שהיו במלחמת העולם השניה.
נערך לאחרונה ע"י סמוראי בתאריך 21-02-2015 בשעה 15:30.
סביר אם כך כי אכן מדובר ברימון התקפה/הלם חדש עבור הצבא....
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "מה שאני מבין מהכתוב זה שמדובר..."
מעניין כשלעצמו היות ויש לא מעט דגמים של רימוני הלם מתוצרת מספר חברות אמריקאיות כגון CTS ואחרות....
ומה שלא פחות מעניין הוא מדוע עם כך יש יכולת להגדיל את הרש״ק שלו פי שלוש!
ולמען מי שלא ממש מכיר, רימוני התקפה פותחו עוד בתחילת המאה העשרים אז השימוש ברימוני יד הפך לנפוץ בעיקר בתקופת מלחמת החפירות של מלהע׳ ה 1 , שלא כרימוני ההגנה שכללו רסס רימוני ההתקפה נועדו בעיקר להמם את האוייב עקב היותם מכילים חנ״מ ללא מעטפת רסס (לרוב המעטפת שלהם היתה עשויה פח דק ובשלבים מאוחרים יותר, פלסטיק והשימוש בהם היה בעיקר למטרות השטלטות או פריצה למבנים בכך שהיו משליכים אותם שניות לפני הכניסה כדי להמם את הנמצאים בתוך המבנה (זו אף הסיבה שבדרך כלל ההשהייה של רימוני ההתקפה היתה קצרה משמעותית משל רימוני ההגנה).
ברבות השנים רימוני ההתקפה ה״קלאסיים״ פינו מקומם לרימוני ההלם שהכילו תערובת פירוטכנית במקום חנ״מ וגוף עשוי ממעטפת פוליאתילן דקה או פלסטיק ע״ע רימון ההלם 20 שהיה בשימוש צה״ל ומשטרת ישראל.....
כיום הרימונים המשמשים למטרות אלה מכונים ״רימוני הלם/סנוור״ עקב האפקט שהם יוצרים הכולל רעש והבזק אור.
אגב, המושג ״רימון הגנה״ הוא אכן די ״פאסה״ ויותר נכון לכנותם פשוט ״רימוני רסס״.....
לאור כל זאת, נראה לי שהרימון האמריקאי החדש נועד למלא צורך מבצעי ברימון יד לשימוש צבאי בשטח אורבני לצורך השלכה למבנים או מנהרות ״כמטען הלם״ ...
אני רחוק מלהיות מבין גדול ברימונים, ובצה"ל לא לימדו אותי שבכלל יש דבר כזה "רימון הגנה", אבל בויקיפדיה יש התייחסות ל"Concussion Grenade" - לא מדובר ברימוני הלם (Stun / Flashbang) אלא ברימונים שאמורים להרוג אויב באמצעות ההדף בלבד, והרסס הוא משני וחסר משמעות.