לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-02-2014, 15:57
  ishaicohen ishaicohen אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

אני אתן לך מצב הפוך, ואתה תאמר לי מה דעתך.

כשאני עשיתי בה"ד 1, היו צוערים שנכשלו בניווטים.
הם נדרשו לעשות עוד פעם, ושוב נכשלו.
הם לא השיגו פעמיים לפחות דקירת נקודה אחת.
בסופו של דבר, העבירו אותם (החליקו להם את זה) - למרות שזה היה סף מחייב.

זה קורה בהיקף גדול יותר ממה שמתואר, והם אלה שנתפסו.
לדעתי זה חבל כי ניווטים היה אחד המופעים היותר כייפים שלי בבה"ד.
אני גם חושב שמפקד נמדד כסכום מס' הערכים, ואם הוא נכשל בערך אחד, אז הוא לא פסול..
במקום להעיף, אפשר לחנך ולהטיל סנקציות, ולאו דווקא ישר לוותר על הבן אדם.
אלא אם כן זה משהו קיצוני.
לא די שיידע מפקד את מלאכתו. עליו להיות אוהב את האדם, שחיי הפקוד שלו יהיו יקרים לו והחייל שנשלח אליו יהיה יקר לו, שיאהב אותו. רק מפקד כזה ימצא בפקודיו את מסירות-הנפש שתלכם לכל אשר ישלח אותם. אם המפקדים יעוררו את האמון, את הדבקות ואת האהבה בחיילים שלהם-אזי תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i44.tinypic.com/bdqhi0.jpg]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2014, 16:21
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ishaicohen שמתחילה ב "אני אתן לך מצב הפוך, ואתה..."

אין לך זמן לחנך ולהעביר סנקציות - אבל הבעיה כאן טמונה בכך שמדובר במשהו מערכתי ולא איזו בעיה נקודתית אצל החניכים האלה. כל מי שיותר מיומיים בצבא יודע שאחיזת עיניים היא חלק אינטגרלי מההתנהלות של מפקדים ברמות גבוהות. ממי ילמדו אותם חניכי קורס מ"כים או צוערי קצונה את חשיבות האמינות והמקצועיות?
קורס מכשיר, בין אם קורס קצינים ובין אם טירונות צריך רף קשיח. לא עברת? חזרת ליחידה או ירדת מחזור.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 18-02-2014, 16:46
  Tom.Cruise Tom.Cruise אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.02.14
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אין לך זמן לחנך ולהעביר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
אין לך זמן לחנך ולהעביר סנקציות......
קורס מכשיר, בין אם קורס קצינים

אמממ צה"ל חולק עליך... לפחות לגבי כמות התוכן החינוכי בבה"ד אחד ...

האם לדעתך צה"ל משקיע מספיק בלהכשיר את החניכים בקורסים האלה בניווטים ובכושר גופני?
האם זה הוגן להדיח חניך, שלא עומד בדרישות מקצועיות או פיזיות של הכשרה כלשהי, אחרי שהחניך התנדב והשקיע מאמצים בקורס, כשמבחינת יכולות אותו חניך יכול לעמוד בדרישות? האין זה כשל של הגוף שמתיימר להכשיל אותו?

בספרטה העתיקה היו נותנים לנערים ב""טירונות"" מעט מידיי מזון, מתוך כוונה שיגנבו עוד, אלה שנתפסו הוכו, ולא ""הודחו"". אם מפקדים לא רוצים שהחניכים שלהם ישתמשו בGPS ובווטסאפ בניווטים, אז שלא יתנו להם לצאת עם טלפון לניווטים. להתפלא שחייל מחפש איך להתחכם, זה פשוט היתממות.

מעבר לזה, ערך הרעות, באנשים שפויים, תמיד יעמוד מעל ערך האמינות כלפי מערכת, מהסיבה הפשוטה שהתלות החברתית של אדם בחבריו חזקה בהרבה מהתלות במפקדיו \ המסגרת החברתית הרחבה יותר. כלומר אתה עוזר לחברים שלך, בשביל שיעזרו לך, והמשמעות המוסרית של זה כלפי ישויות ארטילאיות ואמורפיות לא באמת מעניינת.
ישן 18-02-2014, 18:14
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Tom.Cruise שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]אין לך זמן לחנך..."

אין לי ספק שצה"ל חולק עלי, אבל מצד שני צה"ל הוא לא בדיוק מופת למקצועיות.

האם לדעתך צה"ל משקיע מספיק בלהכשיר את החניכים בקורסים האלה בניווטים ובכושר גופני?
זמן, כן. תוכן, לא.
האם זה הוגן להדיח חניך, שלא עומד בדרישות מקצועיות או פיזיות של הכשרה כלשהי, אחרי שהחניך התנדב והשקיע מאמצים בקורס, כשמבחינת יכולות אותו חניך יכול לעמוד בדרישות?
בהחלט כן.
האין זה כשל של הגוף שמתיימר להכשיל אותו?
תלוי. אם הגוף הזה נתן לו את ההכשרה ואת ההזדמנות - לא. אם לאו - כן.

בספרטה העתיקה היו נותנים לנערים ב""טירונות"" מעט מידיי מזון, מתוך כוונה שיגנבו עוד, אלה שנתפסו הוכו, ולא ""הודחו"". אם מפקדים לא רוצים שהחניכים שלהם ישתמשו בGPS ובווטסאפ בניווטים, אז שלא יתנו להם לצאת עם טלפון לניווטים. להתפלא שחייל מחפש איך להתחכם, זה פשוט היתממות.
כן ולא. אני לא מצפה שחיילים לא יתחכמו. אני כן מצפה שמפקדים ידעו מה המטרה. המטרה היא להקנות להם את הכלים הנדרשים בשביל להיות מפקדים טובים וראויים. מי שמעתיק נ"צ חוטא לכך ולא ראוי להיות מפקד. סא"ל איציק כהן, מג"ד צבר לשעבר קנה את עולמו בבוחן פלוגה, בהיותו מ"פ ברותם. אותו קצין ידע מראש מה יהיה יעד הפשיטה ולקח את קציניו לשטח בשביל לתכנן את התרגיל. יהיו כאלה שיעריכו אותו על הממזרות, אבל בפועל הוא הרס את הבוחן. הוא מנע מקציני החטיבה אפשרות לבחון איך אותו קצין מתפקד בתנאי קוצר זמן וחוסר ידע, ולמעשה חטא למטרה. אבל כאשר מ"פ עושה את זה, מה יגידו החיילים?
מעבר לזה, ערך הרעות, באנשים שפויים, תמיד יעמוד מעל ערך האמינות כלפי מערכת, מהסיבה הפשוטה שהתלות החברתית של אדם בחבריו חזקה בהרבה מהתלות במפקדיו \ המסגרת החברתית הרחבה יותר. כלומר אתה עוזר לחברים שלך, בשביל שיעזרו לך, והמשמעות המוסרית של זה כלפי ישויות ארטילאיות ואמורפיות לא באמת מעניינת.
זהו שפספסת, ועצם העובדה שאתה מעמיד את הרעות מול אמינות למערכת מצביעה על כמה פספסת. לא מדובר באחריות של מפקד כלפי חייליו. האחריות הזו חשובה יותר (כמעט) מכל דבר אחר, כולל הרעות של מ"כ אחד למישנהו. אם אתה לוקח תפקיד מ"כ כאשר אתה יודע שאתה לא כשיר בגלל שבמקום ללמוד לנווט (או כל דבר אחר) רימית, אתה פושע ויום אחד החיילים שלך ישלמו על זה (ויש מספיק דוגמאות לכך).

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 18-02-2014 בשעה 18:16.
ישן 19-02-2014, 14:19

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אין לי ספק שצה"ל חולק עלי,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
אין לי ספק שצה"ל חולק עלי, אבל מצד שני צה"ל הוא לא בדיוק מופת למקצועיות.

זמן, כן. תוכן, לא.
האם זה הוגן להדיח חניך, שלא עומד בדרישות מקצועיות או פיזיות של הכשרה כלשהי, אחרי שהחניך התנדב והשקיע מאמצים בקורס, כשמבחינת יכולות אותו חניך יכול לעמוד בדרישות?
בהחלט כן.
האין זה כשל של הגוף שמתיימר להכשיל אותו?
תלוי. אם הגוף הזה נתן לו את ההכשרה ואת ההזדמנות - לא. אם לאו - כן.

בוא לצורך הדיון רגע נפריד הכשרה מקצועית, וכושר גופני (נקודה שהעלת באשכול). אתה בטוח שצהל משקיע מספיק זמן במהלך ההכשרות שלו בכושר גופני? אתה חושב שכל ההכשרות ארוכות מספיק בשביל להביא נערים שניהלו אורך חיים לא פעיל מידיי, לרמת הכושר שנדרשת מרובאי 05-07 ?

אם אנחנו מסכימים שצהל לא משקיע מספיק תוכן, והרמה המקצועית נמוכה מידיי גם בהכשרות מקצועיות, וגם בכושר גופני, אז איך זה בדיוק הוגן להדיח חייל שיש לו את היכולות ועושה את המאמץ, אבל הבעיה היא במערכת שמתיימרת להכשיר אותו? לא יותר נכון לעשות מאמץ לשפר את הגוף המכשיר? תלוי על מה החניך נפל, אולי הבחירה הנכונה היא להסמיך את החניך, ולצפות (או לדרוש) ממנו להשלים את ההכשרה שלו בהמשך?

ציטוט:
כן ולא. אני לא מצפה שחיילים לא יתחכמו. אני כן מצפה שמפקדים ידעו מה המטרה. המטרה היא להקנות להם את הכלים הנדרשים בשביל להיות מפקדים טובים וראויים. מי שמעתיק נ"צ חוטא לכך ולא ראוי להיות מפקד. סא"ל איציק כהן, מג"ד צבר לשעבר קנה את עולמו בבוחן פלוגה, בהיותו מ"פ ברותם. אותו קצין ידע מראש מה יהיה יעד הפשיטה ולקח את קציניו לשטח בשביל לתכנן את התרגיל. יהיו כאלה שיעריכו אותו על הממזרות, אבל בפועל הוא הרס את הבוחן. הוא מנע מקציני החטיבה אפשרות לבחון איך אותו קצין מתפקד בתנאי קוצר זמן וחוסר ידע, ולמעשה חטא למטרה. אבל כאשר מ"פ עושה את זה, מה יגידו החיילים?

אולי אני טועה, אבל אני באמת מאמין שתעוזה,תושייה, וחשיבה יצירתית, יותר חשובים מידע מקצועי כזה או אחר. ידע מקצועי אפשר לרכוש, את הנ"ל מאוד קשה לרכוש.
הטיפול הנכון בשני המקרים (הוואטסאפ, ואיציק כהן), לא צריך להיות, טפיחה על השכם, עונש, ומבחן נוסף? הרי בשני המקרים המפקדים התרשלו...

ציטוט:
זהו שפספסת, ועצם העובדה שאתה מעמיד את הרעות מול אמינות למערכת מצביעה על כמה פספסת. לא מדובר באחריות של מפקד כלפי חייליו. האחריות הזו חשובה יותר (כמעט) מכל דבר אחר, כולל הרעות של מ"כ אחד למישנהו. אם אתה לוקח תפקיד מ"כ כאשר אתה יודע שאתה לא כשיר בגלל שבמקום ללמוד לנווט (או כל דבר אחר) רימית, אתה פושע ויום אחד החיילים שלך ישלמו על זה (ויש מספיק דוגמאות לכך).

אני מניח שהתכוונת "לא מדובר באחריות של מפקד כלפי חייליו. " (בלי המילה "לא")

פה אנחנו מסכימים...
אבל זה יותר עיניין של כנות של בנאדם כלפי עצמו, ואחריות כלפי פקודיו... אפשר לדעת לנווט, ולרמות במבחן... גם ברור לך שהם רימו כקבוצה... בכל הכשרה שהייתי בה, הייתה איזשהיא מנטליות כזאת, של "להצליח כקבוצה, וכנגד הסגל" גם אלה שלא מרמים בעצמם, עוזרים לחברים שמתקשים... אני לא חושב שזה משהו שאפשר לצפות מבני אדם לא לעשות... במהלך הכשרה הערך שאתה מדבר עליו, גם אם הוא חשוב ועקרוני, פשוט אירטילאי מידיי...
ישן 19-02-2014, 17:21
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Tom.Cruise שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]אין לי ספק שצה"ל..."

אתה מפספס כאן שוב. המטרה של ההכשרה בצה"ל היא לא להיות הוגנת. המטרה היא להעמיד לוחם/מפקד עם יכולות מינימליות הנדרשות מתפקידו. אז נכון, זה לא הוגן שלמי שאין כושר התמצאות יהיה מאוד קשה לעמוד בדרישות הניווט. אבל להעביר מפקד כזה (ומעבירים אותם, שיהיה ברור) אומר שאתה מעמיד את החיילים תחת פיקודם בסיכון מוגבר. הסיכון הזה הוא לא תיאורטי - הרבה חיילים נהרגו בגלל טעויות ניווט של מפקדים זוטרים במלחמות ובט"ש, וכנ"ל לגבי חוסר מוכנות פיזית (כחול וחום, לבנון 2.0).
איכות ההכשרה כיום גורמת לכך שאתה לא ממצה את הפוטנציאל כמו שצריך, אבל זו לא סיבה לאפשר למי שלא כשיר לבצע תפקיד שכזה.

תעוזה תושיה וחשיבה יוצרת הם מאוד חשובים. יש אותם בחמאס ופת"ח, יש אותם בחיזבאללה ובטאליבן, והיה אותם בארגוני האצ"ל, ההגנה והלח"י. אף אחד מהם הוא לא צבא, ואף אחד מאלה לא הצליח בשדה הקרב מול צבא. מה שמבדיל צבא מפלנגה זה הידע המקצועי. הידע הזה הוא זה שמאפשר לך לתרגם את התעוזה, התושיה והחשיבה היוצרת שלך ליכולות מבצעיות. ידע מקצועי צריך לצבור, וזה תפקידו של מערך ההכשרה בצבא. כל עוד מפקדים לא יחשבו שהם צריכים להיות מקצוענים בתחומם, אנחנו נמשיך לסבול מצבא בזבזני בעל תפקוד לקוי.

בשני המקרים האלה המפקדים נכשלו בשיקול דעת - ששיקול דעת הוא אחד הגורמים החשובים המבדילים בין חייל למפקד. אתה צריך לדעת היכן לכופף, והיכן לא. אם אתה יודע שאתה לא משהו בניווט ואתה בכל זאת מרמה, אתה חוטא בשיקול הדעת שלך באופן חמור. איפה עוד תהיה לך הזדמנות כזו לאמן את עצמך בניווטים? במקרה של חניכי הקורס, לדעתי צריך להדיח אותם מיד, ולאפשר להם לבצע את הקורס פעם נוספת. אם זה בוער להם בעצמות להיות מפקדים הם יחזרו. אם לא, אז אולי עדיף שלא יחזרו.
במקרה של אותו מ"פ, צריך לבצע שוב את התרגיל ולבחון האם ההצלחה שלו תלויה ברמאות. אם כן, הענישה צריכה להיות חמורה יותר מאשר אם לא. במידה והרמאות הזו מתקשרת לדפוס התנהגות כללי שהוא שלילי, לא בטוח שכדאי לשמור את אותו קצין בצבא.

סיבונים ורמאויות - זה ברור, אבל שוב - צריך לדעת מה אפשר לעשות והיכן. זה בדיוק עניין שיקול הדעת. אם שיקול הדעת של אותו מפקד לוקה, לא בטוח שכדאי לשמור אותו כמפקד.

ישן 19-02-2014, 18:15

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אתה מפספס כאן שוב. המטרה של..."

1. בכוונה דיברתי על חיילים שיש להם יכולות, ומוטיבצייה, לפני שאתה מדיח אותם כי הם רצים לאט מידיי, מתקשים למצוא אזימוט לנ"צ לפי נקודות יחוס, או לקלוע ממרחק של 200 מטר, לא צריך קודם לדרוש מהמפקדים שלהם להיות מקצוענים בתחומים האלה ובהכשרה אליהם? אין פה עיניין של הגינות למען הגינות, אלא הגינות למען לא לוותר על אנשים סתם...

2. על עיניין המקצועיות אנחנו מסכימים... וזה חסר בכל צהל כארגון... זה ערך שנשכך מצהל לדעתי... עם כל הבעיות של צבא חובה שמשך השרות בו הוא 3 שנים או קצת יותר לקצינים, אפשר לעשות בתחום הזה הרבה יותר... בשביל זה יש לצבא עמוד שדרה שחותם קבע...

3. אני לא חושב שעיניין הערכים פה הוא שחור לבן, מאוד יכול להיות שאדם שמבצע תרגיל כזה או אחר באמצעות תחבולות ותושייה (קרי רמאות), יהיה מנהיג ומפקד מעולה... אני חושב שלחוות דעת של המפקדים בקורס, צריך להיות יותר משקל מלעברות המשמעת שמישהו עשה...
ישן 19-02-2014, 18:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Tom.Cruise שמתחילה ב "1. בכוונה דיברתי על חיילים..."

1. אחד לא קשור לשני. ז"א, צריך לשפר את איכות ההכשרה בשביל למצות יותר טוב את הפוטנציאל הקיים, אבל עד אז - צריך לוודא שאתה מחזיק סטנדרט מקצועי ברור.
3. הבעיה שלי עם הרמאות לא קשורה רק לעניין ערכי. אם אני לא יכול לסמוך על שיקול הדעת שלך באימון, איך אני אעשה זאת בלחימה? אם אני סומך עליך, אני כמפקד שלך אוכל לשחרר לך חבל יותר ארוך בלחימה. אם אני לא, אני אבזבז יותר זמן בבקרה על מה שאתה עושה מאשר לבצע את התפקיד שלי (ובכך אפגע במסגרות אחרות...). אני לא מחפש מפקדים ישרים פלס, אני מחפש שיקול דעת.

נ.ב. - זה ההבדל בין רמאות בניווטים של חיילים ושל מפקדים.

ישן 19-02-2014, 18:59
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Tom.Cruise שמתחילה ב "1. בכוונה דיברתי על חיילים..."

בוא ניכנס קצת לתיזה שלך.
ציטוט:
בכוונה דיברתי על חיילים שיש להם יכולות, ומוטיבצייה

נו, ואיך נבדוק יכולת ומוטיבציה של חיילים? מיהו אותו גורם פלאי, שבתוך מערכת שמחפפת ומרמה, פתאום יש לו חוש פלאי ליכולת ומוטיבציה של חיילים?! הרי בכל קורס צבאי קודם כל נותנים עוד צ'אנס ועוד הסבר, ורק אז שוקלים להדיח.
ואיך אפשר להניח שתו"כ תפקיד, כשיש הקפצות ומגבלות מבצעיות, אותו מ"כ או מ"מ פתאום כן יצליח להתאמן בניווט?

נאמר, בקק"צ בסיסי שעשיתי לפני איזה 15 שנים היה שיעור מסוים של קצינים שלא הצליחו לנווט כי פשוט היו בחרדה מכך שידיחו אותם על ניווטים. לדעתי, מי שאחרי שבועיים- שלושה ניווט בהכנה+ שבועיים ניווט בקק"צ עוד נמצא בחרדה כזו, עדיף שלא יהיה קצין. מה יקרה כשתהיה לו בעיה אמיתית, עם מפקד או פקוד "אמיתיים"? זה הרי מלחיץ בהרבה.
ישן 19-02-2014, 22:37
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05

מה זאת אומרת "לא לוותר על אנשים סתם"?
מי שלא מתאים, בצער רב צריך לוותר עליו. אני מאמין שיש בעלי מוטיבציה רבים שיכולים למצוא את עצמם בתפקידים בהם ימצו גם את היכולות והכישורים שלהם וגם את המוטיבציה שלהם לתרום.

היית רוצה לעבור ניתוח אצל כירורג שסיים רפואה רק בגלל שיש לו מוטיבציה וחסרים רופאים? היית עולה לטיסה שהטייס בה לא כל כך יודע לנחות אבל ממש היה חשוב לו להיות טייס? היית גר בבניין שתכנן מהנדס שלא יודע לחשב חוזק אבל זה היה ממש לא פייר כלפיו לא לתת לו לסיים הנדסה?

אז למה עושה רושם שהיית מוכן להכנס רגלית ללבנון תחת פיקודו של קצין שלא יודע לנווט ולצידם של חיילים שאין להם כושר להסתער?
ישן 15-02-2014, 15:00
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון בר שמתחילה ב "חשד: רימו בניווטים באמצעות ווטסאפ"

לא ברור על מה אתם מזדעקים. בצבא שבו כשלון בבוחן 05 ו-07 לא מונע ממך להיות לוחם. בצבא שבו כשלון בבחני סמל או קצין לא מונע ממך לסיים קורס. בצבא שאין לו מדדי כשירות ברורים. בצבא בו האמינות היא בכאילו ברמות המפקדים, החניכים האלה פשוט עושים מה שכולם עושים. כולל המפקדים שלהם.

ישן 17-02-2014, 10:54
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון בר שמתחילה ב "חשד: רימו בניווטים באמצעות ווטסאפ"

אף שאני מגנה זאת מכל וכל, סיבונים בניווטים היו ולצערי יהיו תמיד, וחבל שכך. הWHAT'SUP או המנ'שמע זה רק אמצעי חדש ומודרני, ומזה לא צריך להתרגש. צפוי.
מומלץ לקרוא בסוגיה את הטור "בעיניים פקוחות" שפרסם בשעתו הסופר מאיר שלו, יוצא סיירת גולני (החלק הרלוונטי והיחיד שאליו אני מכוון הוא סיפור הסיבונים בניווטים).
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
(מתוך "ידיעות אחרונות" המוסף לשבת, 13.03.2009)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

ישן 20-02-2014, 21:03
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
שאלה: אם קצין עורפי לדוגמה ב-8200 חייל מצטיין, לא הולך לו בנווטים

אז לוותר עליו? הוא אף פעם לא ייצא לשדה. הוא לא יודע איפה זה הצפון, אבל מוצא את האויב מתחת לאדמה
שאף אחד מקודם לא ראה. אולי שווה לבדוק בשביל מה זה נחוץ. זה בדומה לבחינות בגרות במקצועות אשר הנבחן מעולם לא ישתמש בהן...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 20-02-2014, 21:09
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "שאלה: אם קצין עורפי לדוגמה ב-8200 חייל מצטיין, לא הולך לו בנווטים"

זה לא עושים אותו קצין לא אומר שמוותרים עליו. זה אומר שלא עושים אותו קצין.
אם אין צורך בכשירות הזו בענפים מסויימים, זה סיפור אחר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:43

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר