|
24-02-2014, 11:23
|
|
|
חבר מתאריך: 18.02.14
|
|
קודם כל המדינה שיהיה לך הכי פשוט לנסוע אליה היא כמובן ירדן, פשוט תצטרף לקבוצה וסע.
מבחינתך כתייר ישראלי, יש שלוש סוגים של מדינות: מדינות אויב, מדינות שאין לנו איתן יחסים דיפלומטיים, ומדינות שיש לנו איתן יחסים . כאזרח ישראלי אסור לך לנסוע לקבוצה הראשונה. בקבוצה השנייה עם חלק מהמדינות יש לנו יחסים בלתי רשמיים, ולא הייתי דואג לגביהן, ובכל מקרה מותר לך לנסוע לכולן. ולגבי הקבוצה השלישית אין שום איסור.
מכיוון שאתה מתכוון לנסוע עם הדרכון הרומני שלך, אז חלים עליך גם, או רק, תלוי איך מסתכלים על זה, החוקים והמגבולת של ממשלת רומנייה. מכאן לאן תיסע תלוי ביצר ההרפתקנות שלך. לדוגמה אירן היא מדינת אויב שאסור לנו, כישראלים, לבקר בה, אבל לא בטוח שהייתי מוותר על טיול שם, אם הייתה לי ההזדמנות...
הייתי גם לוקח בחשבון עוד מדינות, כמו מרוקו, או מדינות מרכז אסייה (כל מה שמעל עיראק, אירן, ואפגניסטן).
הדבר הכי חשוב בטיול מהסוג הזה, הוא להכין שיעורי בית. חלק מהמדינות בקבוצה שהזכרת מתויירות יותר, חלק פחות, חלק יקרות מאוד, וחלק זולות, תעשה את החשבון שלך בבחירת היעדים. ביעדים שתבחר, חשוב שתבין בדיוק מה המצב הבטחוני, מה יהיה מצבך החוקי, מה היחס שלהם למבקרים מישראל ומאירופה, ומצב היחסים הדיפלומטיים שלהם עם ישראל ועם רומנייה. אתה יכול לברר על היעדים שמעניינים אותך באתר משרד החוץ, באתר של המועצה לבטחון לאומי, בפנייה ישירה למשרד החוץ, ובפנייה לשלטונות רומנייה. האפשרות הכי טובה מבחינתך, אם תצליח, זה להצטרף לקבוצה של תיירים אירופאים, ולטייל איתם. אפשר למצוא קבוצות כאלה באינטרנט...
לשאלותך:
1. החוק הישראלי לא אומר שום דבר על אזרחות כפולה (בהקשר הזה), אבל בכל מקרה אסור לך לסוע למדינות אויב. אין איסור לסוע למדינות שאין איתן יחסים.
2. אסור לך לפי החוק לסוע למדינות אוייב. למיטב זכרוני הרשימה זה: לבנון, מצרים, סוריה, סעודיה, עיראק, אירן ותימן; אבל לא הייתי סומך על הזכרון שלי.
3. אפשרי בהחלט... מדיי פעם עושים את זה ומראים בחדשות...
4. כנראה שכן...
5. ויזה אתה חייב בכל מקרה, וזה תלוי עם איזה דרכון אתה טס.
6. שאלה מעניינת. השאלה זה לא אם ידעו, אלא אם מישהו יטרח להתעסק איתך בגלל זה...
7. היה פעם הסדר עם מרוקו, שילידי מרוקו יוכלו לבקר שם עם איזה סידור מיוחד לויזה, אבל למיטב ידיעתי הוא בוטל...
8. הם לא נחשבים למדינות אויב...
9. עיתונאים, תלוי בתושייה שלהם, דיפלומטים תלוי במדינה שהם מבקרים בה...
אגב, אם אתה משרת במילואים או מחזיק בסיווג בטחוני, אז יש עליך הגבלות נוספות...
|
|