19-02-2014, 16:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
אבל זה לא כ"כ משולל המציאות שגוגל יחפרו פנימה כדי לגלות את המהות האמיתית של הקובץ. אני בטוח שה-NSA (ולא רק הם) עושים את זה, אולי לגוגל יש תהליכים פנימיים שמתייגים קבצים כאלה ומפנים אליהם את תשומת ליבם של מומחי אבטחה של גוגל, בעדיפות זו או אחרת (כנראה בתקצוב נמוך יותר של שעות-אדם), התהליך אפילו לא חייב להיות בעדיפות גבוהה. גוגל הם חטטנים לא קטנים, ובהתחשב בנפח התעבורה שזורמת בשרתים שלהם אני מניח שהם ירצו לדעת על כל פיפס קטן שעובר שם.
אתה בטח לא חושב שאם תשלח קובץ ZIP מוגן בסיסמה דרך GMAIL, גוגל לא יציצו בתוכן שלו...? אז בטח כשאותו קובץ חשוד נשלח להרבה אנשים, איפה-שהוא באחד השרתים של גוגל תקפוץ איזו JOB ותרים איזה דגל... ככה לפחות נראה לי (אני כמובן לא מכיר את התהליכים הפנימיים שם).
|
גוגל מחטטים המון, ודאי. איך הם יודעים להעביר דואר זבל ישר לתיקיית Spam? איך הם יודעים לתת התראה מעל מייל שכנראה
מדובר בפישינג? אבל במקרה הזה לא מדובר על זה שהם לא רוצים או לא מנסים "לחטט", אלא שבאופן מעשי הם לא יכולים.
אולי הם רוצים להציץ בסיסמה, ויש מקרים בהם הם אפילו יכולים, אבל זה לא משנה. אני יכול לשלוח לעצמי את הזיפ המוצפן של
Xtreme RAT (שאפשר להוריד מכאן: https://sites.google.com/site/xxtremerat/) שהסיסמה שלו היא "123". לא משהו שגוגל
לא מסוגלים להתמודד איתו. אתה מוזמן להוריד ולשלוח לעצמך כדי לבדוק.
ברגע שאני פורש את הזיפ, Windows Defender מתריע ומוחק קבצים, אבל אף אחד לא מפריע לי לשלוח את הזיפ המוצפן. (שוב,
בשינוי הסיומת, כי גוגל חוסמים קבצי zip שבתוכם יש exe-ים.)
האם הם עוקבים אחרי "שליחות חשודות" או לא? אולי כן. אולי לא. זה לא מעניין ולא קשור.
העובדה הפשוטה היא שהם לא מונעים שליחות מהסוג המדובר. שליחה לרשימת התפוצה זה לגיטימי. שליחה של תמונה או PDF
זה לגיטימי. אם הקובץ ששולחים לא בעייתי, הוא עובר.
את הבינארי הראשי שבתוך הזיפ ג'ימייל לא נותנים לשלוח, אבל אם אני מכניס אותו לתוך זיפ מוצפן (שוב, עם הסיסמה "123") עם
סיומת שונה מ-exe ג'ימייל שולח אותו כמו גדול. (אפילו ש-43/50 אנטיוירוסים של VirusTotal מתריעים עליו. שים לב לשם הקובץ
ולתאריך הבדיקה.)
זה המצב. במציאות. ג'ימייל לא חוסמים את השליחה. מה הם חוקרים בצד לא מעניין אותי.
|