במקור נכתב על ידי benny.zhit
בבקשה:
במשטר האפרטהייד החל משנת 1971 השחורים לא היו אזרחי דרום אפריקה, למרות שחיו תחת שלטון דרום אפריקה - כך גם הפלסטינים לא זוכים לאזרחות ישראלית, למרות שהם חיים תחת משטר צבאי ישראלי.
איו"ש אינם טריטוריה ישראלית, ואין ולא פועל עליה החוק האזרחי הישראלי אלא הצבאי. לו איו"ש היו מסופחים למדינת ישראל, אולי הטיעון הזה היה נכון
במשטר האפרטהייד הלבנים ניסו לייצר הפרדה מהשחורים בכך שהקימו להם "אוטונומיות" בשם בנטסונים בהם היה להם שלטון עצמי למראית עין, אך הלכה למעשה השטלון נותר בידי משטר האפרטהייד. כך גם בשטחים קיימת אוטונומיה למראית עין, אך הלכה למעשה צה"ל יכול להיכנס לכל מקום בכל רגע נתון, והוא הגורם החזק ביותר בשטח.
באפרטהייד היתה הפרדה גזעית בין שחורים ולבנים. אתה טוען שיש הפרדה גזעית באיו"ש? ואם כן, אתה טוען שערביי ישראל הם יהודים?
במשטר האפרטהייד חוקק חוק המעבר במסגרתו שחורים נדרשו לשאת בכל עת תעודת מעבר שאיפשרה לשלטון לשלוט בתנועותיהם. גם פלסטינים שמעוניינים להינס לישראל ולעבוד מחוייבים בתעודות דומות.
בקיצור יש לא מעט קווי דמיון.
אזרחי ישראל נדרשים לשאת תעודת זהות בכל עת לפי חוק. האם אתה טוען שמדינת ישראל נוקטת באפרטהייד אל מול היהודים? הצ'רקסים? הדרוזים? הבדואים?
בקיצור, אפשר לפי ההגיון שלך לטעון שמדינת ישראל דומה איטליה הפאשיסטית בגלל שבשתיהן היה נשיא, או לרוסיה הסובייטית בגלל שבשתיהן גידלו חיטה
המצב בפורטו ריקו שונה מאוד - בראש ובראשונה הפורטוריקנים הם אזרחי שווי זכויות בארה"ב. מעבר לזה מרבית תושבי פורטו ריקו תומכים במצב הנוכחי, ולא מעוניינים בהתנתקות מארה"ב (אפשר להבין אותם).
אזרחי פורטו ריקו אינם אזרחים שווי זכויות. אין להם יכולת הצבעה בארה"ב והם אינם נהנים מהגנת החוקה האמריקאית ביושבם בפורטו ריקו. ארה"ב יכולה (ועושה) כבשלה בפורטו ריקו, כולל הפקעת שטחים לניסויי נשק.
אנחנו לא מכירים את כל הפרטים של ההצעה של אולמרט, אבל כן אפשר לדבר על נושא חילופי השטחים, שכן המפה הודלפה:
אולמרט הציע חילופי שטחים כאלה שישראל מספחת 6.3% משטח הגדה, ונותנת לפלסטינים בתמורה שטח השווה ל-5.8% משטח הגדה. בנוסף חלק מהשטחים שאולמרט הציע להעביר לפלסטינים במסגרת חילופי השטחים הם שטחים מדבריים ברמת ערד ומדבר יהודה. יוזמת ז'נבה מציעה חילופי שטחים ביחס של 1:1 בהיקיף של עד 4%.
מיליוני פלסטינים לעולם לא יהיו אזרחי מדינת ישראל, אבל לנצח ימשיכו לחיות תחת שלטון צבאי ישראלי. זה באמת נשמע לך כמו פטרון לגיטימי לטווח הארוך?
"לנצח" זה די פומפוזי. מבחינתי שלטון צבאי באיו"ש נשמע פתרון לגיטימי לעשור-שניים הקרובים, בהתחשב במשילות וברצון להגיע להסכם של הרש"פ
קודם כל, אמרתי פה כבר כמה פעמים (עוד לפני שביבי העלה את ההצעה הזו) שאני חושב שצריך לאפשר למתנחלים שגרים בשטחים שיועברו לידי הפלסטינים שיבחרו בכך להישראל בבתיהם ולקבל אזרחות פלסטינית. אני חושב שזו דרישה לגיטימית.
אם כך, אתה דוחה דרישה פלסטינית בנושא. האם מבחינתך זו נקודה עליה אי אפשר להתפשר, בהתחשב באבו מאזן הודיע בכל פורום אפשרי שמדינתו תהיה נקיה מיהודים?
אני לא תומך בפינוי יהודים, אני תומך בהחזרת שטחים לידי הפלסטינים במסגרת הסכם שלום. בחלק מהשטחים האלה נמצאים ישובים ישראלים, שאת יושביהם צריך יהיה להעביר לתוך גבולות המדינה (תחת ההסתייגות שציינתי למעלה). מכיוון שאזרחי ישראל שבחרו לחיות מחוץ לגבולות הקו הירוק הם כולם יהודים, יוצא שמפנים רק יהודים. אם היו אזרחי ישראל ערבים שהיו חיים בהתנחלויות מעבר לקו הירוק, היה צריך לפנות גם אותם. אם יוחלט במסגרת חילופי שטחים שצריך להעביר לפלסטינים שטח שעליו יש ישוב ערבי, צריך יהיה לפנות גם את הישוב הזה, ולפצות את תושביו באותו אופן כמו שיפוצו תושבי ההתנחלויות.
אתה רוצה להשוות מספרים? וקצב הבניה באיו"ש לצד קצב הריבוי הטבעי של האוכלוסיה שם רק הופכים את המצב לקיצוני יותר ויותר.
אתה טוען שלא ניתן יהיה לפנות יהודים חזרה לשטחינו אם יוחלט? יש איזה תקדים שאתה רוצה להסתמך עליו? אני אישית חושב שחשוב לבנות באיו"ש בצורה שתעצב את הגבולות לטובתינו, אבל זה עניין אחר
אני לא מסכים איתך, אבל גם אם נניח שאתה צודק.
מה הדבר החכם מצד מדינת ישראל לעשות תחת ההנחה שהפלסטינים לא מעוניינים בהסכם?
להציע להם הכל!
אם הפלסטינים באמת לא מעוניינים בהסכם, אז ממשלת ישראל מורכבת ממפגרים אם היא עד עכשיו לא הצליחה לחשוף את הבלוף. שימו על השולחן, לעייני כל העולם, הסכם שלום הוגן שנותן מענה ראוי לכל הדרישות של הפלסטינים, ותראו לעולם איך סרבני השלום האמיתיים מסרבים לחתום עליו. אם הפלסטינים באמת לא מעוניינים בהסכם, למה אף אחד עדין לא שם על השולחן את הסכם ז'נבה והציע להם לחתום?
בא נפרט - אתה מציע לקבל את כל הדרישות שלהם? כניסה של מליוני פלסתינאים לשטחי מדינת ישראל? החזרה של השטחים עליהם ישבו הכפרים שלהם וכו'?
אז אתה תומך בשלילת אזרחות על רקע לאומני מאזרחי ישראל הערבים?
|