07-12-2013, 20:08
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 26.07.08
|
|
אני שם ציטוט של סעיף 20:
ציטוט:
(א) 20.
עובד הזכאי להצטרף כעמית לקופת גמל שאינה קרן ותיקה שמונה לה מנהל מיוחד לפי הוראות סעיף 78ז לחוק הפיקוח על הביטוח, לפי כל דין או הסכם, לרבות הסכם קיבוצי (בסעיף זה - הדין או ההסכם), או להמשיך ולהיות עמית בקופת גמל כאמור, רשאי לבחור, בכל עת, כל קופת גמל לצורך הפקדת תשלומיו ותשלומי מעבידו, בכפוף להגבלות על צירוף עמיתים שנקבעו בתקנון קופת הגמל ולהגבלות על הפקדת כספים לפי סעיף 22, ומעבידו של עובד כאמור לא יתנה את תשלום הכספים לקופת הגמל בעד עובדו בכך שיופקדו בקופה מסוימת או בקופה שיבחר העובד מתוך רשימה מסוימת של קופות, והכל אף אם נקבע אחרת בדין או בהסכם ובכפוף להוראות אלה:
(1)נקבע בדין או בהסכם כי הכספים שישלם עובד ושישלם מעביד בעדו לקופת גמל יופקדו בקופת גמל מסוימת או בקופת גמל המיועדת למטרה מסוימת, רשאי המעביד להתנות את תשלום הכספים בכך שיופקדו בקופת גמל המיועדת לאותה מטרה של קופת הגמל שנקבעה בדין או בהסכם כאמור, ואולם אם נקבע בדין או בהסכם כי על המעביד להפקיד את הכספים בקופת גמל המיועדת לאחת המטרות המפורטות להלן, רשאי העובד לבחור, לצורך הפקדת הכספים, בכפוף לפסקה (2) ובכפוף להגבלות על הפקדת כספים לפי סעיף 22, בכל קופת גמל שנועדה לאחת המטרות האמורות או בשילוב של מספר קופות גמל כאמור:
(א) תשלום תגמולים;
(ב) תשלום פיצויים;
(ג) תשלום קצבה;
(2) על אף האמור בפסקה (1), לגבי הפקדת כספים לקופת גמל שנועדה לתשלום פיצויים או למרכיב הפיצויים כמשמעותו בסעיף 21, בקופת גמל לקצבה, רשאי העובד לבחור, לענין כספים אלה, בכל קופת גמל שנועדה לתשלום פיצויים או שנועדה לתשלום קצבה, או בשילוב ביניהם, ובלבד שכספים אלה יופקדו למרכיב הפיצויים כאמור בקופה שבחר, ואם דרש זאת המעביד - יופקדו כספים אלה למרכיב הפיצויים באותה קופה שבחר העובד להפקדת מרכיב התגמולים בשל אותה משכורת.
(ב) נקבעה בדין או בהסכם, או מכוחם, קופת גמל לצורך הפקדת תשלומים כאמור בסעיף קטן (א), והעובד לא בחר קופת גמל אחרת לפי הוראות סעיף זה, על אף שניתנה לו הזדמנות לעשות כן, רשאי המעביד להפקיד את התשלומים האמורים באותה קופה, בהתאם להוראות הדין או ההסכם, או מכוחם, ולפי המטרות הקבועות בדין או בהסכם, כל עוד לא בחר העובד בקופה אחרת לפי הוראות סעיף זה; אין באמור בסעיף קטן זה כדי לפטור את המעביד מחובותיו לפי הדין או ההסכם.
(ג) הממונה רשאי לתת הוראות לביצוע סעיף זה.
|
אמנם המושגים די מבלבלים אבל לפי מה שאני מבין, אכן מותר לי לבחור קופת גמל, אבל יש הסתייגות מסוימת (לא בטוח שהבנתי אותה ב-100%) הקשורה לחוזה העבודה שנחתם.
ואכן, המעסיק התחמן, כתב בחוזה העבודה שהתשלומים לפנסיה וכד' יועברו לקופת ביטוח _______ (השאיר את זה ריק, כדי שיוכל למלא בעצמו בעת הצורך...)
למרות שכתוב כך בחוזה, החוק קובע שעדיין מותר לי לבחור קופת גמל, אפילו אם בחוזה כתוב קופה ספציפית.
האם הבנתי נכון?
אחרי שאני רואה משהו כביכול תמים שהופך להיות בעייתי, אני תוהה אם יש עוד דברים תמימים למראה שבעת הצורך יתגלו בעייתיים, שהמעסיק יפעיל אותם אם אפעל בניגוד למה שהוא חושב.
|