24-11-2013, 13:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Colonel Korn
הערך שלו הוא "וירטואלי" לחלוטין. וירטואלי, לא במובן של "לקוח מעולם המחשבים", אלא במובן שהוא תפיסתי בלבד.
|
איך זה שונה מכל שאר מטבעות הפיאט? האם לשטר של 20 ש"ח יש איזשהו ערך אינהרנטי שאני לא מודע אליו?
מאז שארה"ב הפסיקה לשמור זהב בשווי הכסף שהיא מנפיקה אי שם באמצע המאה הקודמת, הערך של רב המטבעות בעולם הוא תפיסתי בלבד.
ציטוט:
הביטקוין הרבה יותר קרוב לסחורה עם ערך מונפץ, כמו לדוגמה יהלומים טבעיים, רק שיהלומים נשלטים ע"י גופי תעשיה ומסחר במשך שנים רבות, ומתוך אינטרסים ברורים. כרגע, הכוחות שמשפיעים על מחיר הביטקויין, לא ברורים, ויותר מזה, לא ברור האם הוא בכלל יהיה קיים עוד חודש.
|
הכוחות שמשפיעים על מחיר הביטקוין מאוד ברורים - ביקוש והיצע. ההיצע נובע מנוסחה מתמטית פשוטה וידוע לכל מי שטורח לקרוא על הנושא כמה שעות. הביקוש נובע מהרבה גורמים שונים, כשהמרכזי בהם כיום הוא האמון שאנשים נותנים במטבע הזה והמוכנות ההולכת וגוברת של עסקים שונים לכבד אותו.
ציטוט:
אני רק אומר שלפחות לדעתי, האי ודאות סביבו כל כך גדולה, שזה מוציא אותו מהקטגוריה של מה שאפשר לכנות "השקעה", ומכניס אותו לקטגוריה של "הימורים".
|
האי ודאות היא גדולה, זה נכון. ובגלל זה אין ספק שמדובר בהשקעה בסיכון גבוה.
אם אתה רוצה לקרוא להשקעות בהימור גבוה הימורים, זו זכותך, אבל אז אתה צריך לקרוא גם לקרנות הון סיכון שמשקיעות בסטארט-אפים הימורים, כי גם שם הסיכון לא יותר נמוך.
ציטוט:
בכל מקרה, אני מציע לך לעמוד על ההבדל בין, השקעה, ספקולציה, והימור.
|
כל כלי פיננסי שיש בו רמה גבוהה של חוסר וודאות נחשב, מבחינה פורמלית לספקולציה (שכן אין הבטחה שתקבל חזרה את הקרן). לפי ההגדרה הזו קניית ביטקוין, כמו כל מטבע אחר, בציפייה לקבל רווח היא ספקולציה. אגב, גם כל קניה של מניה בתקווה שערכה יעלה היא ספקולציה.
הימור לא קשור כאן, שכן הוא מניח שהרווח שלך יבוא מתוצאה אקראית, ובין אם אנחנו מבינים את הגורמים השונים שמשפיעים על ערך הביטקויין ובין אם לאו, בכל מקרה אין שום ביסוס לטענה שהם אקראיים.