לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חדשות טיולים אפריל 2014 - הסתיימו עבודות הסדרת הדרך לדיר עזיז ע"י מועצה אזורית גולן. ניתן לשוב ולטייל באתר. הסגירה שהתקיימה באזור דרך בורמה מערב, הסתיימה וניתן לטייל באתרים כרגיל. עקב סיום עונת החורף שביל מספר 9363 (סימון שבילים כחול) שבשמורת נחל שורק נפתח חזרה למטיילים. נפתח מחדש מסלול נחל רקפת בכרמל שהיה סגור למטיילים. עקב פעילות צבא באזור אילת במהלך חודש אפריל אין להגיע לאתר "נ.ג. 292" מצפון לאילת. | חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מטיילים ותרמילאים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 13-11-2013, 20:33
צלמית המשתמש של Eli173
  משתמש זכר Eli173 Eli173 אינו מחובר  
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
 
חבר מתאריך: 15.02.09
הודעות: 4,513
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "דברים בסיסים לתכנון טיול בחו"ל."

רשימה חלקית:
1. לברר אם אתה צריך ויזה ואם כן אז לארגן ויזה.
2. חיסונים וכו
3. אתה מתכוון לנהוג בחול? אם כן אז תשיג רשיון נהיגה בינ"ל
4. לינה
5. שומר כשרות? תברר איפה אפשר לקנות מוצרים כשרים.
6. באותו עניין, תברר איפה בית חב"ד הקרוב. זה יעזור לשמור על "קשר לשורשים"
7. איזה כסף משתמשים?
8. תלמד על בעיות מיוחדות של היעד (כיייסים? טרור? מחלות? בעיות תחבורה וכו)
9. לפני שאתה אורז, תברר מזג אויר
10. תברר עליות לפי עונות (אותו יעד יעלה חצי באוף-סיזן)
וזה רק ההתחלה.
אתה טס לבד? קבוצה? חברים?
לינת ג'יפה? מלונות יוקרה?
תצטרך תחבורה פנימית או שתהיה במקום אחד רוב הזמן?
שפה? מכיר שפה מקומית? אנגלית? וכו...

בהצלחה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 14-11-2013, 23:26
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.12.08
הודעות: 8,552
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "אשמח לתגובה מפורטת מאוד ,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי SIGLER
אשמח לתגובה מפורטת מאוד , תודה.

והאם את הציוד כדאי לקנות גם מאתרי יד 2?

בנוגע לפרטנר לטיול, מזה אני הכי פחות דואג. מה שיקרה יקרה, אבל כמובן אני מעריך ויעריך כל טיפ שיהיו מוכנים לחלוק איתי.


אל תתקרב ליד 2...

תשקיע פעם אחת סכום יפה, ותקנה בחנות איכותית (ממליץ בחום על The north face), יש לי ציוד שלהם כבר שנים, והוא כמו חדש.

אין מה לעשות - על איכות משלמים.

בעניין הפרטנר \ ית.

זה לא סוף העולם אם תטוס לבד, כמובן שעדיף לחלוק את זה עם עוד מישהו.

חשוב מאוד שתהיה כימיה טובה, אחרת זה יהיה אסון.
קח בחשבון גם שיש לא מעט חבר'ה שטסים לבד, ושם הם כבר חוברים למישהו לטרק משותף, זה כל הזמן קורה.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 16-11-2013, 04:52
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,968
ציוד לטיול
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "דברים בסיסים לתכנון טיול בחו"ל."

רשימה כללית של ציוד הכרחי לטיול, שאר החברים כאן ודאי יוסיפו פריטים נוספים שפספסתי או שלדעתם היא נחוצה. לכל פריט הוספתי קישור לדוגמה, מה שמסומן בכוכבית הוא ציוד שאני משתמש בו:

תרמיל גדול (תרמיל מסע) - רצוי בנפח 80-90 ליטר, ומומלץ מאוד להשקיע בתרמיל טוב עם מערכת גב איכותית (זה החלק שמחבר את התרמיל אל הגוף, התאמה טובה שלו חוסכת חוסר נוחות ובזבוז אנרגיה מיותר).

תרמיל קטן (תיק יום) * - תרמיל בנפח 30 ליטר, משמש לטיולים קצרים ולשימוש כללי כאשר התיק הגדול מאוחסן או לא נחוץ).

שק שינה* - מומלץ דגם מומיה ניתן לדחיסה, עם מילוי סינטטי ולא פוך אמיתי (בחנות כבר ידעו על מה מדובר).

נעלי טיולים - נעליים איכותיות הבנויות לשאת משקל כבד שלך ושל הציוד שלך. מומלץ דגם עם גורטקס שמוציא זיעה מיותרת החוצה, וסוליה איכותית שלא מחליקה אם יש קצת בוץ ואבנים.

סנדלי טיולים (שורש וכו') * - כפכפים זה טוב לחוף ולרחוב, לשימושים קצת יותר קשוחים זה חובה.

מעיל פליז - מעיל עשוי בד קל השומר על חום הגוף.

מעיל גשם - נלבש מעל הפליז או בלעדיו, שומר את חלק הגוף העליון יבש (כאילו דהה ) ומגן נגד רוח. בעת הקניה מומלץ לחפש מעילים מהסוג שמאפשר חיבור אל מעיל פליז, מה שהופך את שניהם לבגד אחד.

חולצת טיולים - חולצה קצרה מבד מנדף זיעה, עולה יותר מחולצת בד פשוטה אך משאירה אותך יבש יחסית בזמן שכולם מסביב שוחים בזיעה.

מכנס טיולים - מכנס ארוך שניתן לפרק את החצי התחתון שלו להפוך אותו לקצר. חוסך מקום בתיק, ובזמן הטיול עצמו מאפשר מעבר מהיר ממכנס ארוך לקצר ולהיפך בתוך שניות.

כובע גרב/פליז - שומר על חום הראש והאוזניים.

צעיף/חמצוואר - משלים את פעולת הכובע הנ"ל, מגן על שאר הפנים. במקרה הצורך ניתן לשימוש גם ככובע בפני עצמו.

בנדנה/כובע* - להגנה מפני השמש במזג אויר חם. לי יש עור בהיר ולכן העדפתי כובע רחב שוליים, לא הכי אופנתי אבל עובד הרבה יותר טוב מכובע מצחיה רגיל.

אוהל - רלוונטי רק אם אתה מתכנן שהיה בקמפינג או טיולים בשטח. בשום אופן לא "אוהל בין רגע", הוא הכי קל להקמה ופירוק עד הרגע שהוא מתקלקל ואתה אוכל אותה בענק. חשוב לוודא שהכיסוי העליון עמיד למים, אחרת בגשם חזק האוהל הופך לבריכת שחיה וזה יכול להיות סיוט אמיתי.

שקית שתיה - שקית הנפח 3-4 ליטר עם צינור ארוך, יושבת בתיק ומאפשרת שתיה תוך כדי הליכה ללא בזבוז זמן והפסקות מיותרות. מומלץ לא לקנות שקית שתיה משולבת עם תיק יום אלא כזאת שבנויה לשימוש עצמאי, כך שניתן להכניס אותה בכל תיק שהוא או פשוט לשאת אותה על הגב לבד.

מקל הליכה - פריט שבארץ לא זוכה להרבה תשומת לב, מנסיוני הערך שלו בטרקים הוא ענק ובתכל'ס חוסך הרבה מאוד אנרגיה בעליות וירידות. מומלץ הדגם הטלסקופי, לא המתקפל.

פנס ראש - כי זה לא תענוג גדול ללכת לחרבן בחושך עם פנס ביד! עדיף דגם עם כמה מצבי תאורה שונים, כמו חזק/חלש או רחב/צר.

שעון - כן כן, הדבר הזה שלובשים על היד. מומלץ דגם ספורטיבי או טיולים, עם רצועה חזקה וגוף קשוח שמסוגלים לסבול התעללות מינימלית בלי להתפרק. עדיף דיגיטלי ולא מחוגים, עם מסך גדול וקריא. ממש לא חובה שיהיה בפנים GPS/מד גובה/עומק/משגר טילים, רק שיראה את השעה ויעיר אותך בבוקר.

גזיה/בנזיניה* - כיריים לבישול בשטח. יש ויכוח עירני האם עדיף כיריים על גז או דלק נוזלי, כשלכל אחת מהם היתרונות והחסרונות שלה. בכל מקרה מומלץ הדגם האלפיני, בו הראש מתחבר למיכל עם צינורית גמישה (קריטי בזמן שימוש בשטח פתוח כאשר יש רוח חזקה). מומלץ למצוא סט מתקפל של סיר ומחבת לטיולים, יש כאלה שמתקפלים לגודל קומפקטי (אני אחסנתי בתוכו את ראש הגזיה ומיכל הגז).

אולר - אינספור שימושים, יכול להיות בהגדרה "מציל חיים". חשוב לזכור שבטיסות חייבים לאחסן אותו בתיק הגדול, אחרת עלולים להחרים אותו בבידוק הבטחוני. יש כאלה שמעדיפים לחסוך את המשקל והכאב ראש, ולהסתפק באולר קטן פשוט ובפותחן קופסאות נפרד.

ערכת עזרה ראשונה - אפשר לקנות ערכה מוכנה, או להכין לבד: בפאוץ' קטן להכניס משולש חבישה עם 2-3 סיכות ביטחון, כדורים נגד כאבים, פלסטרים בגדלים שונים, כמה גלילי תחבושת, משחת פולידין, פינצטה להוצאת קוצים וחייזרים אחרים, מספריים קטנים, תחבושת אלסטית, ובקבוקון או פדי אלכוהול לחיטוי. כל מה שרשמתי כאן הם פריטים בהם השתמשתי בפועל.

עוד כמה פריטים קטנים וחשובים:
ערכת עזרה שניה הכוללת שפופרת דבק מגע, סליל חוט ניילון חזק עם 2-3 מחטים בגדלים שונים, סליל קצר של מיתר שפצור דק, ומטר-שניים של איזולירבנד חבלה מגולגל.
נרות פשוטים, לקריאה ותאורה מינימלית כשאין צורך באור חזק של פנס, ומחזיקים הרבה זמן. בשום אופן לא לשימוש בתוך אוהל, כבר קרו אסונות.
שמיכת מילוט, קטנה וקלה ביותר אך בשעת חירום אמיתית היא חשובה ביותר.
מצית עמיד לרוח (אני מעדיף זיפו, יש כאלה שמעדיפים גז).
פותחן קופסאות (בלי קשר לאולר).
יומן טיול, לרשום את כל הרפתקאותיך בארץ הפילים הירוקים.
ספר טוב, אם יש מקום ומשקל. מעביר לך נסיעות ארוכות בכיף, ותמיד אפשר להחליף עם מישהו אחר כשסיימת או לא אהבת.
מגבונים לחים מהסוג שמחלקים במסעדות, לזרוק כמה בתיק הקטן בשביל ניקוי ידיים/פנים/איברים אחרים.

טיפים נוספים תמצא כאן
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 16-11-2013, 16:10
  Colonel Korn Colonel Korn אינו מחובר  
חסום
 
חבר מתאריך: 15.11.13
הודעות: 206
לתכנן טיול
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "דברים בסיסים לתכנון טיול בחו"ל."

קודם כל לגבי דרכון
המטרה של הנוהל הזה (500 שח, למי שאיבד) היא שלא תאבד דרכונים. הדרכונים הישראלים הם פח, ונורא קלים לזיוף, או להחליף תמונה. חוץ מזה שהיו מקרים של אנשים שמכרו אותם. אחלה מדיניות.

לעניינו...
אני מניח שזה טיול רציני ראשון.
ההמלצה שלי? אל תתכנן יותר מידיי. חשוב להתכונן, לעשות שיעורי בית, ולדעת לאן אתה הולך, מה יש שם, איזה סכנות יש, אטרקציות, ודברים לעשות, ולחשוב בגדול מה אתה רוצה לעשות. אבל תנסה לבוא כמה שיותר עם ראש פתוח, וגמיש.

כיוון כללי כבר יש לך. אז את החלק הקשה עברת . מזרח אסיה וניו זילנד, אלה אחלה יעדים, עכשיו נשאר רק להחליט מה אתה רוצה לעשות שם. תשאל חברים שהיו שם, גם פה בפורום יש הרבה, תנסה לאסוף כמה שיותר המלצות מאנשים. חוץ מזה יש הרבה אתרים למטיילים ישראלים, ו"אירופאים" (אמריקאים ואוסטרלים הם כמו אירופאים אבל יותר מעצבנים). Lonely Planet , WikiTravel , TripAdvisor , עולים לי לראש. את הספרים של לונלי פלאנט אפשר לגנוב\ להשאיל\ להוריד. חשוב גם שתחפש באתרים ישראלים, כי בכל זאת אנחנו לא אירופאים.

כשיש לך פחות או יותר רשימה של דברים לעשות, לראות, ומקומות להיות בהם, תתחיל לתכנן מסלול. רק תהיה מוכן לשנות אותו או בכלל לזרוק אותו לפח כשאתה שם. העניין הוא, שעד שתגיע לשם, ותתחיל להסתובב ולעשות דברים, לא תדע באמת מה אתה רוצה. אולי תרצה לטייל באזורים כפריים נידחים, אולי תרצה לעשות טראקים מטורפים ומאתגרים, אולי תרצה להסתובב במוזיאונים ואתרים ארכאולוגיים וללמוד על התרבות של המקום, אולי תרצה להסתובב בערים לקנות שיט ולהכיר אנשים, אולי תרצה לשבת כל היום על החוף ולהשתזף, ואולי תרצה ללכת כל יום למסיבה אחרת ולנסות את כל סוגי הסמים בעולם. אולי תכיר מישהי ותטיילו ביחד, וכל התוכניות שלכם ישתנו. ואולי תרצה לעשות חודש קורס צלילה... כנראה תמצא שילוב שיתאים לך, אבל אתה לא יכול לתכנן את זה מראש. האלמנט שישפיע הכי הרבה על המסלול שלך יהיה אנשים שתכיר בדרך.

הפן הכי חשוב בתוכנית לטיול, לדעתי, הוא הכלכלי. לפי המסלול אתה תוכל להעריך כמה יעלה לך חודש בכל מקום, ולפי זה לתכנן את אורך ואופי הטיול. טיולים גדולים בד"כ תלויים בכסף ולא בזמן.

אין בעיה לטייל לבד, אתה גם תכיר מלא אנשים בדרך. יש בעיה "לנחות" לבד. זה תלוי ביעד, אבל בכל מקרה עדיף "לנחות" עם מישהו שאתה קצת מכיר ויכול לסמוך עליו. יש מגוון של פורמים באינטרנט שאנשים מחפשים בני זוג ל"נחיתה רכה" . עוד נקודה חלשה כשמטיילים לבד זה נסיעות. בהחלט אפשר להסתדר, גם במקומות לא סימפתיים, אבל חשוב להפעיל את הראש. תמנע מלשהות במקומות מועדים לפורענות, כשאתה לבד ועם כל הציוד שלך. לפעמים זה גם אומר לשלם יותר על מונית או מלון.

תחשוב עם איזה קהל אתה מטייל, ישראלים, אירופאים, ואיזה אנשים. טיול זאת הזדמנות מעולה להכיר אנשים מכל העולם. מצד שני כדאי לדעת איפה נמצאים בתי חב"ד ו"מקומות של ישראלים". ככל שמתרחקים מהארץ "כל ישראל ערבים" מקבל תוקף.

הוסטלים
ההוסטלים\ גסט האוסים\ מלונות\ חושות שתישן בהם, זה האנשים שתכיר.

Overland
עוד המלצה קטנה שלי, היא נסיעות יבשתיות, ולא טיסות. בלי קשר למחיר, אם לוקחים בחשבון אש"ל הרבה פעמים טיסות זה יותר זול. נסיעות נותנות לך הזדמנות להכיר אנשים ומקומות בדרך שבחיים לא היית נתקל בהם אחרת. עוד המלצה זה להתרחק מה Beaten Path , גם הישראלי, וגם ה"אירופאי" , אתה תפגוש הרבה יותר אנשים מעניינים ומקומות מעניינים ככל שתתרחק מהיעדים התיירותיים, ומהאנשים שהפרנסה שלהם זה (לעשוק) תיירים. את שתי ההמלצות תיקח בגבול הטעם הטוב, כן?

אל תתקמצן
עוד עצה - אל תתקמצן. אל תהיה מהישראלים המגעילים האלה שמתווכחים עם איזה מוכר, שמרוויח שני שקל ביום, במשך שעה וחצי על עשרים אגורות. זה גם יעזור לך לפעמים לקבל יחס יותר טוב. גם אל תהיה פראייר... בכל זאת יש לנו מוניטין לשמור עליו

ציוד
הרשימה של סרפד נפלאה למי שבמודע נוסע לעשות טראקים. העניין הוא שאתה לא יודע מה תצטרך, ואת הכל תוכל להשיג שם, ואולי יותר בזול. עוד נקודה זה, שאתה רוצה לסחוב עליך את המינימום הנחוץ, מהסיבה הפשוטה, שאתה תכלס סוחב אותו עליך. זה נורא קל לדחוף את כל הארון למזוודה כשנוסעים לחו"ל עם המשפחה, זה סיפור אחר כשאתה צריך ללכת עם שני תיקים ששוקלים עשרות ק"ג, 6 ק"מ להוסטל באמצע עיירה שאין בה מדרכות, כי שם השאיר אותך האוטובוס, ולילה, ואין מי שיסיע אותך.
ציוד הכרחי לדעתי:
מוצ'ילה (תרמיל גדול) - מילה אחת: תשקיע.
תיק יום - מה שתסחב הכי הרבה. לדעתי עדיף תיק 20+ ליטר ("אופניים") עדיף על הגדולים, אבל אף אחד לא מסכים איתי.
נעלי הליכה- בד"כ כדאי לקחת נעלי טיולים טובות, לפעמים עדיף נעלי ספורט. אפשר גם וגם. חשוב לציין שבדרום אמריקה ואסיה אתה מאוד תתקשה למצוא נעליים במידה 45!
סנלדי שורש- כי זה כיף, וככה מזהים ישראלים.
תחתונים וגרביים - נשמע שטותי, יותר חשוב מהרבה דברים אחרים.
בגדי טיולים (חולצות מנדפות, מכנסיים עם מלא ריצ' רצ'ים) - אחלה דבר, ושווה כל שקל. רק תנסה לקנות דברים שיתאימו גם ליום יום.
סט בגדים ליציאות- כי באנו לתת עבודה
תיק רחצה - רק לא להגזים
תרופות - אקמול, אנטיביוטיקה חזקה, מד חום, פחם פעיל (שילשול)

בגדול תחשוב שבוע+ בין כביסות, גרביים\תחתונים אפשר ללבוש פעמיים (תחתונים זה אופציונאלי).
ותכוון למזג אוויר שאתה נוסע עליו, מיותר להביא בגדים חמים למדינה טרופית.

ציוד נחמד
כיסויים לתיקים- רוב תיקי היום באים עם כיסוי גשם. למוצ'ילות גדולות, צריך לקנות. גם יעיל נגד גנבים, ולכל הישראלים יש.
דוחה יתושים - מציל חיים (מלרייה, ופסיכוזה) הירוק של סנו מעולה.
תרמי- שוקל כלום, ומחמם מאוד.
שקיות זבל- טיפשי, אך שימושי.
אולר- שוקל כלום, ומאוד שימושי.
פנס ראש- כמו האולר.
ג'ל אלכוהול לידיים- כי דיזנטריה.
משקפיים נוספים - אם אתה משקפופר
שקית אטומה למים- טלפון + נהר\ מבול
שקית שתיה - אחלה דבר
כדורי כלור לטיהור מים- תלוי בטיול, יכול להיות מציל חיים.
מנעול- לוקרים בהוסטלים, הכיסוי של המוצ'ילה.

אם אתה מתכוון לטייל בג'ונגלים, כדאי מאוד ללבוש בגדים בהירים, דקים, וארוכים.

את כל שאר הציוד שאולי תצטרך (אוהל, שק"ש, פליז) אפשר לקנות\להשיג\להשאיל. במקומות שמוציאים טראקים מאורגנים בד"כ יש את הציוד הזה להשאלה.

לדעתי לפחות, תמיד עדיף לקחת את המינימום ולקנות, מאשר להשאיר דברים כי כבד לך.

שעון
אל תיקח אתך שעון. אין שום דבר יותר מיותר בטיול מחתיכת פלסטיק על היד שמזכירה לך את השעה, התאריך, ואיזה יום היום. וזה נראה גיי.

אל תראה גיי, ישדדו אותך. הכוונה לא לסקס עם גברים, זה דווקא בסדר. אל תראה כמו תייר שוקיסט בהלם.

כסף
תמיד שיהיה עליך מזומן. ותמיד שיהיה לך 100 דולר מוחבא באיזה תיק. האמצעי הכי יעיל בחו"ל זה כרטיסי אשראי. בד"כ יותר זול להוציא כסף מאשר לגהץ (שערי המרה). כדאי מאוד שיהיו לך שניים ובמקומות שונים, בארנק, ובמוצ'ילה, או בלוקר אם יש בהוסטל. ותרשום מספר הטלפון של המוקד של חברת האשראי. המחאות נוסעים, זה זבל.

מסמכים
תוציא רישיון בינלאומי. קח אתך את הרישיון שלך, ותשמור אותו בנפרד מהדרכון. אם איבדת את הדרכון אכלת זין. אין מילה יותר מעודנת. תצטרך לנסוע לשגרירות (לא קונסוליה), שנמצאת כנראה רחוק ממך, ותקבל תעודת מעבר (לא דרכון), מה שאומר שתהיה חייב להוציא ויזה לכל יעד שתרצה לנסוע אליו. עדיף תמיד להשאיר את הדרכון נעול במקום בטוח, ולהסתובב עם הרישיון.

סים מקומי
עולה כלום כסף, מאפשר לעשות שיחות מקומיות בזול (מאוד מאוד שימושי), ושיחות בינלאומיות במחיר סביר. ומאפשר לך להיות זמין כל הזמן. יש מדינות שמשתלם לעשות בהן חבילות גלישה, לא מזיק לשאול.

סקייפ
הדרך הכי זולה לתקשר עם אנשים בארץ, לטלפון , או סקייפ לסקייפ.

חיסונים ומלריה
פנה לאחת ממרפאות המטיילים שיש בארץ, ותברר איזה חיסונים כדאי לך לעשות. אם אתה נכנס לאזורים טרופיים נגועים במלריה, קח כדורים. מלריה בתרחיש הכי אופטימי זה שבוע עם חום של 40+

ביטוח
הביטוח של הכללית אחלה, אבל כדאי לעשות סקר ולהשוות. הרבה חברות אשראי נותנות ביטוח חינם לנוסעים לחו"ל. צריך רק להתקשר ולהפעיל אותו. הביטוח שלהן זבל אבל זה חינם, ובנוסף, והתנאים לביטוח מטען טובים.

משרד החוץ
לפני שאתה נוסע למדינה תברר אם אתה צריך ויזה. גם לקרוא קצת על המדינה באתר של משרד החוץ זה רעיון טוב. אם אתה במדינה פרימיטיבית במיוחד, כדאי לשמור איפשהו את הטלפון של שגרירות ישראל, ולהירשם בשגרירות, אבל אף אחד לא עושה את זה.

לפטופ
ההמלצה האחרונה שלי, שתלויה בעיקר בך, היא שתיקח אתך מחשב נייד. אין שום דבר שיעזור לך יותר לתכנן את הטיול שלך תוך כדי תנועה ממחשב, להזמין הוסטלים \ מלונות \ טיסות, לקרוא על יעדים, אטרקציות, המלצות, ספרי טיולים, ובכלל. אתה משלם אלף ש"ח, ועוד קילו, בשביל להוסיף המון גמישות לטיול שלך.
מה שכן , זה שאני ממליץ שתיקח את הנטבוק הכי קטן, קל, וזול, שתוכל למצוא, ותקבל את העובדה שהסיכוי שלו להיגנב או להישבר הוא דיי גבוה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 18-11-2013, 22:10
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.12.08
הודעות: 8,552
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "רישיון - קיבלתי, אנסה להוציא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי SIGLER
רישיון - קיבלתי, אנסה להוציא רישיון בינלאומי

סים - ראיתי שיש כרטיס סים מטעם "למטייל" - ארצה את חוות דעתכם בנושא
https://www.travel-ins.co.il/pages/sim

סקייפ/וויבר - הורדתי וויבר :]

חיסונים - כמה זמן לפני הטיול יש לגשת למרפאה ולהתחסן?

משרד החוץ - לניו זילנד לא דרוש ויזה אם זמן השהייה מתחת לשלושה חודשים, את זה ביררתי

לפטופ - גלקסי 3 אינו מספיק לתפעול שותף של הטיול?

דרך אגב, כמה עולה כרטיס טיסה לניו זילנד, יש מצב ש-8000 שקל?
אז טיול של חודשיים -שלוש כמה עלה למי שנסע לניו זילנד?


קח בחשבון שניו-זילנד לא ממש מחבבים מטיילים ישראלים (בלשון המעטה), יתרה מזאת, הם בודקים דיי ביסודיות כניסה של ישראלים למדינה.

יש לא מעט חבר'ה צעירים שהגיעו לטיול, והם לא עברו את הביקורת גבולות.

הסיבה לכך זה בגלל גם ההישראלים הנוכלים שמוכרים זבל בקניונים ועושים הונאות על אזרחים חפים מפשע (בתכלס זה קורה בכל העולם, כנראה שבניו זילנד הם הראשונים שהתחיל להימאס להם מזה).

כמובן שאם תגיע מאורגן, עם ציוד ורשימת טיול, קשה לי להאמין שיעשו לך בעיות.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 22-11-2013, 15:48
צלמית המשתמש של Jony-G
  Jony-G Jony-G אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 1,484
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "דברים בסיסים לתכנון טיול בחו"ל."

קודם כל אני מקנא בך אפילו שאני מטייל הרבה, לצאת לטיול ארוך זו אחת החוויות המדהימות שעברתי..

אמרו כבר את הרוב מעלי, אבל אוסיף כמה דברים קטנים שעשו לי את ההבדל..

מבחינת תיק, אני באופן אישי הסתדרתי עם 60 ליטר פלוס תיק יום של 30 ליטר (לטיול באנטרקטיקה דרום אמריקה מרכז אמריקה וארה"ב). כשאין לך הרבה מקום זה מכריח אותך להיות יותר קל וקומפקטי.
אני ממליץ לא להתקמצן על התיק, זה הרכב שלך לחודשים הקרובים בטיול, ואתה לא רוצה שהוא יהיה לא נוח או יהרס מהר מדי. אני ממש ממליץ על גרגורי, הם אומנם הפירמה אולי הכי יקרה, אבל ניסיתי כמעט את כל הפירמות המובילות, ולדעתי הם ליגה מעל כולם. עם מערכת גב מדהימה, ואחריות לכל החיים (לדוגמא היו לי בין שביל ישראל לטיול לאנטרקטיקה כשלושה שבועות בבית, וכשרציתי לשלוח את התיק לתיקון על קליפס שבור, בגלל חוסר זמן פשוט הביאו לי אחד חדש מהניילון).

נעליים זה עניין של נוחות, אני באופן אישי מעדיף נעליים כמה שיותר קשוחות שיחזיקו.. האסולו TPS שלי שרדו כמעט 2500ק"מ עד שהחלפתי (וזה כולל את שביל ישראל שידוע כשוחט נעליים). אם אתה מתכוון ללכת הרבה, ממליץ לך גם, אומנם תהיה מוכן למכת יבלות בהתחלה, אבל מתרגלים מהר וזה שווה את זה.

צ'ימידן מתקפל זה אחד הדברים הנוחים שהיו לי, יותר כמו שק גדול כזה שיכול להכיל את שני התיקים ביחד, הוא שחור ולא מושך תשומת לב, ומתקפל לנפח של שני אגרופים, ולא שוקל כלום.. ממש נוח למקרה ואתה לא רוצה לקחת איתך את כל הציוד שיש לך לטרק כלשהו, אז אתה פותח את הצימידן שם שם את כל מה שאתה לא צריך, נועל עם מנעול וכבל ומאחסן בהוסטל או כל מקום אחר שניתן לאחסן במקום נעול. ממש נוח. וכמובן גם לאחסון בנסיעות באוטובוסים ורכבות, זה מושך הרבה פחות תשומת לב מאשר מוצ'ילה צבעונית עם מלא כיסים שאפשר לפתוח..

בתיק עזרה ראשונה שני הדברים הכי שימושיים לדעתי הם פולידין ולאוקפלסט כמו בצבא. ליבלות וכאלה זה מציל חיים.

אני השתמשתי בלפטופ, גם בשביל תכנון ותקשורת, וגם בשביל לארגן לעצמי בנוחות את התמונות מהטיול (הסתובבתי עם DSLR).

כמובן שמצלמה לדעתי חובה אני עשיתי לעצמי חוק, שברגע שאני מגיע למקום מדהים מותר לי לצלם רק אחרי שלושת רבעי שעה שאני שם, אחרת תמצא את עצמך רואה הכל דרך העדשה

ודבר אחרון שעולה לי לראש זה עניין הביטוח. כשאתה בודק מה מכסה לך הכל בהכי זול, אני מציע לך גם להתחשב בזה שיש חברות שנותנות לך כרטיס אשראי, אני השתמשתי בpassportcard לדוגמא. ואז במידה וחס וחלילה לדוגמא אתה צריך להתפנות לבית חולים, אתה יכול לשלם ישר עם הכרטיס אשראי של הביטוח ולהתחשבן איתם אחר כך בארץ, ולא לשלם מהכסף שלך על חשבון המשך הטיול, ורק אחרי שאתה חוזר לארץ להתחשבן עם חברת הביטוח ולקבל את הכסף חזרה. זה אחלה דבר לדעתי..

בהצלחה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 24-11-2013, 17:33
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,968
עזרה ראשונה ושניה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי SIGLER שמתחילה ב "דברים בסיסים לתכנון טיול בחו"ל."

עניין אחד שרבים נופלים עליו, למרות שהוא נשמע בנאלי, הוא כל התחום של מיומנויות בסיסיות: איך מטפלים ביבלות? איך תופרים קרע בבגד או בדופן האוהל/שק"ש? מה עושים אם הראש של הגזיה נסתם? איך מטפלים בכאב שיניים? חס וחלילה - מה קורה אם צריך לעשות החייאה או קיבוע לשבר (של מישהו אחר)?

יש לא מעט מקורות מידע ברשת וגם פה בפורום רשמנו לא מעט טיפים, כאן כבר מומלץ לתשאל חברים ומכרים שהיו בטיול. דברים שאפשר לתרגל בבית רצוי מאוד לעשות לפני הטיול - חבל לשבור את הראש חצי שעה על משהו שבתכל'ס לוקח 2 דקות לסדר. תבקש מאמא/סבתא שתלמד אותך לתפור כפתורים ובדים ביד (אם יש לך חוש טכני, גם על מכונה), כשאתה קונה ציוד כלשהוא קרא היטב את ספר ההוראות ותנסה למצוא מידע על טיפול בתקלות בשטח. בכל מה שקשור לענייני רפואת שטח, חפש פרסומים ומדריכים שמסבירים איך לבצע טיפול ראשוני, זה לא יכול להיות הבדל של חיים ומוות אבל כן הבדל של טיול מהנה או סיוט בלתי נגמר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:38

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר