לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-10-2013, 23:12
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
לא מצאתי את האשכול הקודם בנושא ההפעלה המוטעית של "מעיל רוח" אז פתחתי אשכול חדש...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "דיווח: מערכת "מעיל רוח" הופעלה אבל לא נגד איום"

בכל מקרה, את המרכאות סביב המילה "מחדל" אני הוספתי.
ובפינת ה"כתב שאין לו מושג בנושא עליו הוא כותב", מצוטט לקוראים המשפט הבא מהכתבה (ההדגשה היא שלי):
ציטוט:
מעיל רוח" אמנם לא שיגרה טיל לעבר כלי הרכב, אך במסגרת ההפעלה נפלט מהטנק חומר נפץ שהתפוצץ בשטח פתוח, ולא גרם לנפגעים.

אז מחדל זה בוודאי לא, כמו שהמערכת לא משגרת טילים.
תקלות קורות, ואני בטוח שזו תיבחן ע"י האנשים מרפאל ויוציאו לה תיקון או הנחיה למצבי ההפעלה של המערכת. רק שהיא לא תתחיל לשגר טילים על חיילים וכלים שלנו

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-10-2013, 08:13
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "דיווח: מערכת "מעיל רוח" הופעלה אבל לא נגד איום"

ומעבר להתבדחויות , בצה"ל וברפאל בודקים למה המערכת החליטה שיש איום.
האם בגלל המערכות הקורנות של הנמר (מט"ל/משואה 600/שבשים שונים)?
הכתבה באמת מבולבלת, קשה להבין איך המערכת איפיינה את "האיום" (כ Soft Kill או Hard kill)?

"מעיל רוח" אמנם לא שיגרה טיל לעבר כלי הרכב, אך במסגרת ההפעלה נפלט מהטנק חומר נפץ שהתפוצץ בשטח פתוח, ולא גרם לנפגעים
זה משפט מבולבל ולא הגיוני, הכתב אולי פישפש באינטרנט וראה שמערכת "חץ דורבן" יורה סוג של טיל נגד האיום ועשה לזה "ייבוא" אל מעיל רוח

אבל נעזוב את הכתבה היא לא חשובה, מה שחשוב זה האם המערכת תדרש לזע"ט וזה במידה ואכן הדברים היו נייחים (מוד stand by) והנמר לא עשה שום פעולה (אפילו בטעות) שגרמה למערכת להתנהג כפי שחינכו אותה.
אחרת זו יכולה להיות תקלה במערכת ממנה ילמדו וישפרו

נ.ב צריך לזכור שהמערכת הזו פעלה כבר בהצלחה נגד איומי נ"ט לא קורנים (RPG) ונגד האיום הקורן הכי מתקדם וקטלני בזירה (קורנט E)

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 11-10-2013 בשעה 08:21.
ישן 11-10-2013, 09:00
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
אני מציע שלא לפשפש יותר מדי בסיבות שבגללה המערכת החליטה X או Y
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "ומעבר להתבדחויות , בצה"ל..."

מישהו עוד עלול לפלוט משהו בעל ערך מודיעיני (אולי איזה טיל ).
מה שכן, למערכת - כמו למערכות אחרות בטנק - יש בוודאי כמה מצבים שנועדו לכסות טווח מסויים של שגרות, למשל שגרת אימונים או שגרה מבצעית.
יתכן שהמערכת נשכחה במצב הלא נכון, מה שגרם לה להיות עירנית על יתר המידה - זה הכל. בשביל זה יש את המפתחים, שינתחו את סיבת ההפעלה ויתקנו את התוכנה כך שמקרה כזה לא ישנה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 11-10-2013, 09:46
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אני מציע שלא לפשפש יותר מדי בסיבות שבגללה המערכת החליטה X או Y"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
מישהו עוד עלול לפלוט משהו בעל ערך מודיעיני (אולי איזה טיל )

הערה במקום, המערכות האלה של המרכבה 4מ והנמר מסווגת.
כל מה שמפורט בהודעה הקודמת שלי הוא בלמ"ס ופורסם כבר, סה"כ זה אירוע מעניין ומיוחד וכן אפשר לערוך דיון אבל לא מעבר לדברים האלה ולא על הדברים המסווגים.

אני מניח שבהמשך צה"ל יפרסם עוד מידע כלשהוא על האירוע

אגב, את הכותרת שינינו מכיוון שהכותרת של Ynet קבעה כבר שזו היתה טעות, זה עדיין לא ידוע ובגלל זה יש תחקיר.
זה יכול להיות טעות, תקלה או הפעלה בכוונה כאימון או בדיקה, הכל יכול להיות
מה שידוע שלא היה איום ששוגר נגד הטנק.

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 11-10-2013 בשעה 10:05.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:03

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר