|
19-09-2010, 22:11
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
|
|
|
צוערים לנצח: סיפורם של חניכי הריאלי שלחמו יחד עד המוות
סיפורו ההרואי של "טנק הצוערים", שבו לחמו יחד ארבעה חברים מהפנימייה הצבאית בחיפה. לאורך מלחמת יום הכיפורים לחמו בחזית הדרום והשמידו טנקי אויב רבים, עד שבקרב בחווה הסינית נפלו ארבעתם. צל"ש הרמטכ"ל הוענק להם לאחר מותם
אליענה שפר ושירן גולדשטיין | 19/9/2010 13:55
מלחמת יום כיפור גבתה מחיר יקר של 2,656 נופלים. זו הייתה המלחמה הגורלית ביותר, הכואבת ביותר וזו, יש שאומרים, אשר הותירה את הצלקות העמוקות ביותר בצבא ובחברה הישראלית.
שר הביטחון דאז, משה דיין, הכריז בימיה הראשונים של המלחמה על חורבן הבית השלישי. ואכן, לדעת מומחים רבים, ישראל הייתה כפסע מכך. אלא ש-2,656 סיפורי גבורה מנעו מהחזון הקודר של דיין להתממש.
אחד מאותם סיפורים, הוא זה של ארבעה חברים שגדלו ולמדו יחד בפנימייה הצבאית בריאלי בחיפה, ארבעה חברים שלא נפרדו בחייהם ובמותם. זה סיפורו של "טנק הצוערים", הטנק שלהם, שהפך למופת ללחימה, והביא לעיטורם בצל"ש הרמטכ"ל בסיום המלחמה. וזה גם סיפורו של אב, יוחנן גור, שהתעקש לאחר חודשים רבים, למצוא את הארבעה ולהביא אותם לקבורה. והם רק בני 19 במותם.
הטובים לריאלי
אחרי מלחמת ששת הימים, ההילה סביב צה"ל הלכה והתרחבה. אחד מהמוסדות הכי נחשבים ונחשקים הייתה הפנימייה הצבאית בריאלי בחיפה. לשם הגיעו יפי הבלורית והתואר, הטובים שבצעירי הארץ. כך עשו גם בן דב, גזית, גור וליסיצקי.
ברוך "ברי" ליסיצקי נולד בחיפה. את לימודיו היסודיים סיים בבית הספר אורים, ולאחר מכן עבר לפנימייה הצבאית בריאלי. הוא היה תלמיד מצטיין ופעיל במועצת התלמידים. משחר ילדותו אהב לקרוא סיפורי גבורה מהתנ"ך.
הערצתו לגיבורים המשיכה גם כשהתבגר, ובתור נער העריץ את גיבורי צה"ל, וגיבורים צבאיים מכל העולם, אודותיהם נהג לקרוא בספרות צבאית. בין פעילויותיו הספיק להדריך בתנועת הנוער העובד והלומד, ואת הפנימייה הצבאית סיים כחניך מצטיין במחזורו.
יורם גור נולד בתל אביו, בן ליוחנן גור, לימים אלוף בצה"ל. הוא למד בבית הספר היסודי מגן, ולאחר שמונה שנות לימוד החליט לנסות להתקבל לפנימייה הצבאית בחיפה. כשנודע לו שהתקבל קרא בשמחה: "זהו היום המאושר בחיי!".
בילדותו הרבה לקרוא עלילות גבורה, ובעיקר אהב סיפורים על לוחמים מעוטרים ובעלי צל"שים בתולדות המדינה. כנער צעיר הצטרף לאגודת מכבי תל אביב ושיחק בה טניס וכדורגל. הוא היה ידוע באהבתו לכדורגל ולקבוצות אנגליות, וידע למנות את כל שחקניהן. לאחר שנשלח לקורס קצינים, זמן קצר לפני שנפל, החליט להמשיך את דרכו של אביו והתחייב לשרת בצבא קבע.
ישעיהו "ישי" בן דב נולד בקרית אתא. הוא למד בבית הספר הממלכתי-דתי יבנה, ועבר לריאלי. כבר בילדותו הוא נחשב לצייר, שחקן וזמר מחונן. את האהבה לשריון ספג מאחיו דב, ששרת בחטיבה 188 של החיל. כנער צעיר היה משנן משך שעות ביטויים שקשורים לשריון, והגיע בכל הזדמנות שהייתה לו לרמת הגולן, כדי לעקוב אחר תרגילי החטיבה של אחיו.
נמרוד "נימי" גזית נולד בחיפה. הוא סיים את בית הספר היסודי בארי, והמשיך את לימודיו בפנימייה הצבאית. הוא אהב לסייר בארץ, והכיר כל פינה ושביל נסתר. בפנימייה הצבאית נבחר לחניך המצטיין של המחזור על אף שהיה ידוע כנער שתקן וצנוע. טרם גיוסו לצבא הספיק לטייל באירופה משך חודש ימים.
הוא חלם להתפתח באוניברסיטה, אחרי השחרור, בתחום שכל כך אהב, גיאוגרפיה. תחילה שאף גזית להגיע לחיל הים, שם שרת אביו כקצין, אך הדבר לא התאפשר לו. למרות זאת סיים את קורס מפקדי הטנקים כחניך מצטיין.
להמשך הכתבה:
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2...loc=18&tmp=6338
|
|