בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Danielk35 שמתחילה ב "[QUOTE=assaf tolko]כוונת..."
השימוש העיקרי שאני ראיתי הוא בשתי יחידות בלבד, שמעתי שהיא נמצאת בצמצום אצל יחידות אחרות ומתוכננת להיכנס לעוד כמה, לא שמעתי על הפצה נרחבת של הכוונת או כוונה לכך.
הנה תמונה מעופרת יצוקה- ניתן להבחין בדיוק במנשאים, במקוצרים, בכוונות ההשלכה, בשקיות השתיה, במצנפות, בווסטים- ציוד תקני לגמרי במילואים ב- 90'. על מה אתה מדבר?!
הבדל טכני.
מארס היא כוונת "נקודה אדומה": קצה של סיב נמצא במוקד של מראה כדורית ולכן מדומה לאינסוף- מי שמסתכל מהכיוון הנכון רואה את קצה הסיב כאילו הוא נמצא באינסוף, ולהשתמש בו כתו מכוון. אפשר לשחק קצת עם צורת תו המכוון, ע"י שינוי צורת קצה הסיב. למשל- ראיתי כוונות טריג'יקון ריפלקס עם נקודות בגדלים שונים, ועם תו מכוון משולש.
EOTECH מייצרים כוונות הולוגרפיות, כלומר יש לייזר המאיר הולוגרמה (ולא מראה), ומי שמסתכל מהכיוון הנכון רואה צורה תלת מימדית שהיצרן בחר. זה מאפשר לייצר תווי מכוון מורכבים יחסית, נאמר תו מכוון מרכזי קטן המדומה לאינסוף (שמאפשר דיוק רב) וסביבו טבעת גדולה שמדומה לטווח של כמה מטרים (שמאפשרת ירי מהיר בטווח קצר- לא צריך לנוע בין המטרה לתו המכוןן שנמצא "מאחוריה").
לא יריתי איתה- אין לי מושג לגבי ההשפעה המבצעית של הנ"ל.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "זה לא נראה לי חייל צה"ל, חסר..."
אתה לא רציני נכון? ממתי שרוול טרור הוא מאפיין יחודי לכלל הלוחמים בצה"ל?
ראשית יש לו ידית הסתערות שלא מתחממת בעת הירי.
שנית מ"מ 1 של בד עם גומי, אינם מוגדרים כמבודדים מעולים לחום, כך שכל מי
שאי פעם באמת ירה עד למצב שבו השרוול "טרור", או בשמו האוטנטי "טרמי",
צריך לתפקד, גילה כי הוא חסר טעם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Danielk35 שמתחילה ב "Eotech עדיין בשימוש בצה"ל?"
חבר מכיתת כוננות של ישוב מסויים מעוניין לרכוש לו כוונת כזו.
בארץ מצאתי רק חברה אחת שעובדת עם הכוונת אבל המחירים הם פי 3 מהמחיר המקורי...
מישהו מכיר עוד מקום/אדם שמוכר באופן חוקי?
זו מודעה שנראית לי מתאימה - הבחור הזה מוכר כוונת כזו ב-230$, ומשלוח עולה 10$ לישראל. הכוונת - לטענתו - היא כוונת מקורית של Eotech רק ללא branding, כלומר ללא תוויות או סימן היכר של Eotech. המוכר אגב הוא top-rated seller, מה שאומר שהוא אמין (בד"כ).
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
לדעתי רפליקה אני לא רצה לקחת סיכון ב230 דולר...
תראה המחיר הכי זול חוץ מזה זה 450 דולר... נראה לי קצת מוזר...
חוץ מזה לא נראה לי שחברה לא תשים לוגו על המוצרים שלה?
בדקתי באייבי כל המשלוחים הם לארה"ב בלבד בגלל החוק החדש שלהם האוסר על יצוא אמל"ח ואביזריו...
אולי מישהו מכיר אתר אירופי? אני ניסיתי ולא הצלחתי...
כוונות טובות מאוד, אני משווק שלהן כאן ב ארה"ב, 3 דגמים אזרחים בעיקר (ללא אופציית חיבור לראיית לילה) ושני דגמים בעליי יכולת לראיית לילה (יותר יקרים), אין באפשרותי להשוות למפרו שכן העא היגיע הרבה אחריי זמן השירות שלי, אבל בהשוואה למארס ולטריג'יקון ה איוטק יותר מוצלחת והיא גם הבחירה של צבא ארה"ב), יש גם אפשרות של חיבור X3 להגדלה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Danielk35 שמתחילה ב "Eotech עדיין בשימוש בצה"ל?"
יצא לי לראות את הגרסה האזרחית של הכוונת הזאת. לא אהבתי בכלל.
צלב חלש מידי לדעתי. את האמת ראיתי ריפליקה של אימפוינט יותר טובה.
ממפרולייט 21 (דיי ישנה יחסית) הכוונת הזאת הרבה יותר טובה.. אבל לדעתי יש כוונות יותר טובות כמו האימפוינט למשל.
א. אני נגד ההגדרה "לא קרביים". כמו שוטרים צבאיים וחימושניקים, גם הם עובדים בסיכון גבוה יותר מהרבה קרביים אחרים.
ב. לפי הדיגום של הרובה שלו, אני מניח שמדובר בקומבינטור לא קטן.
מצטער על הביטוי , צודק - הסיכון שהם מגיעים אליו יכול להיות אף יותר משל לוחמים קרביים אחרים.
דווקא החייל שכורע לצידו קרץ לי, מקוצר עם כוונת ויראור.
אך לפי עניות דעתי , זה לא בשביל הוואסח כי הסיכוי שלו להתקלות גבוהה פי עשרות מכמה קרביים אחרים, עקב העבודה שהוא נמצא ממש צמוד לגדר, ולפעמים גם חשוף.
לכל התוהים...
הנשקים המשופצרים,המטורפים והמגניבים רצח של הטכנאי גדר בעזה הנקראים בשפת הצבא "קומץ", הם כאלה אך ורק מטעמי וואסח ורצון להראות קרביים.
החבר'ה האלה אכן מסכנים מאוד את עצמם אך ברגע שיש ירי לכיוונם בזמן העבודות הם ישר נכנסים לכלים שלהם ומשפרים לאחור, ולא בגלל שהם פחדנים, פשוט זו התרגולת...
בלי קשר לזה, הם אחלה חברה שעושים עבודה חשובה ולא פשוטה בכלל! אבל הם עדיין רחוקים מאוד מלהיות לוחמים... גם באופי הפעילות שלהם וגם באופיים.
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי grish22 שמתחילה ב "בהנחה שחייל לא רוכש לעצמו..."
בעקרון כל חיל פשוט בחי"ר יכול שיהיה לו נשק מלא וואסח... לא באמת צריך את כל השטויות האלה, יראור למשל אתה לא באמת צריך רוב הזמן אבל בכל זאת אנשים מסתובבים עם זה על הנשק כל הזמן כי זה יפה... על חלק מהדברים אתה יכול לחתום בנשקייה בגדוד(ידית הסתערות ויראור...למרות שזה נגמר מהר ואז זה נשאר בתוך הפלוגות ואז זה עובר מדור לדור).
לגבי כוונות, בצה"ל יש מספר כוונות מצומצם ואין לך דרך להשיג כוונות מיוחדות כאלה אם אתה לא באיזה יחידה מיוחדת, שגם בהן לרוב משתמשים בכוונות הרגילות(שאני לא אפרט את שמותיהן כי יש מצב שזה עבירת ב"מ, למרות שכל ילדון יודע את זה היום)
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=Narion]
זה קצת נראה לי..."
אבל היא ללא ספק בין האיכותיות בעולם, והיא משרתת (בכבוד רב יש לומר) בלא מעט יחידות עילית בעולם, אז לדעתי כבודה במקומה מונח.
נ.ב
סליחה על הבורות, אבל מה ההבדל בין כוונת השלכה, לכוונת הולוגרפית?
ממה שלימדו אותי (ביה"ס ללוט"ר, בשלהי 2005), כוונת השלכה כשמה כן הוא - משליכים את הרובה קדימה למצב בין כוונות, ונכנסים למצב ירי, ולכן כוונות השלכה, כדוגמאת האיאוטק, מפרולייט, טריג', ושאר חברותיה נחשבות ליעילות מאוד ללוחם אשר נכנס למצב לחימה בטווח קצר.
מהירות התגובה, ו"הכניסה בין כוונת", ורכישת המטרה, היא גבוהה יותר מאשר כוונות טלסקופיות.
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "בסדר, קצת הקצנתי עם ה"הכי טובה בעולם"..."
אני באמת לא יכול להסביר את ההבדלים בעקרונות באופן פשוט, רק קצת מהבדלי המאפיינים (העובדה למשל שכוונת הולוגרפית תמשיך להציג את תו המכוון בנקודה שונה על השמשה גם אם היא שבורה), תיכף יבואו המומחים ויעשו זאת.
עקרונית אני מכיר שהמהדרין אפילו מפרידים בין כוונות רד-דוט כמו איימפוינט לבין רפלקס כמו המפרו, אאל"ט זה ע"ב העובדה שRDS הן בעלות נקודה מתכווננת והרפלקס הן נקודה קבועה.
כן אוכל להגיד לך ש"ההשלכה" לא נובעת משום פעולה שאתה מבצע עם הנשק, אלא מכך שהכוונת "משליכה" את הנקודה על נקודת המכוון שלך.
במקור נכתב על ידי golani_2
אני באמת לא יכול להסביר את ההבדלים בעקרונות באופן פשוט, רק קצת מהבדלי המאפיינים (העובדה למשל שכוונת הולוגרפית תמשיך להציג את תו המכוון בנקודה שונה על השמשה גם אם היא שבורה), תיכף יבואו המומחים ויעשו זאת.
עקרונית אני מכיר שהמהדרין אפילו מפרידים בין כוונות רד-דוט כמו איימפוינט לבין רפלקס כמו המפרו, אאל"ט זה ע"ב העובדה שRDS הן בעלות נקודה מתכווננת והרפלקס הן נקודה קבועה.
כן אוכל להגיד לך ש"ההשלכה" לא נובעת משום פעולה שאתה מבצע עם הנשק, אלא מכך שהכוונת "משליכה" את הנקודה על נקודת המכוון שלך.
סבבה, תודה.
נ.ב
בעניין הEotech אתה צודק, זכורה לי תמונה (אם אני לא טועה מאפגינסטאן) על כוונת שספגה קליע \ ריקושט, והייתה דיי מנופצת, אבל המשיכה להציג את המטרה ההולוגרפית, מדהים...
סליחה על ההקפצה, אבל כנראה שיש חדש בעניין הכוונת. TFB בלוג מדווח על תביעה נגד החברה שמייצרת את הכוונת בתואנה שהם שיקרו בייחס לעמידותה בתנאים מסויימים (פרטים בגוף הכתבה). עוד דווח באותו בלוג שהFBI מפסיק לתת לסוכנים EOTECH ומעדיף את ה AIMPOINT עליו, לא ברור מה גורל הכוונות שנרכשו עד כה. http://www.thefirearmblog.com/blog/...t-25-6-million/
לצפייה במקור באתר Facebook, לחצו כאן.
ניתן לראות בדקה 0:08 שני לוחמים רצים ימינה, על נשקו של לוחם ימין מורכבת איוטק קצרה.
(יש עוד כמה דברים מעניינים אחרים בחצי שנייה הזאת)
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "כאחד ששירת בגדוד הזה, אין לי..."
בתמונה שהתייחסת כנראה אלה חבר'ה של מטכ"ל, לפי הווסט - הווסט שהלוחם לובש זה הווסט הישן שלהם לפני שהחליפו להם בשנים האחרונות.
רואים אותם גם בסרטון שהתייחסו אליהם ברשומה של "404שגיאה" - מדובר בקטע שלקוח מתוך סרטון שפורסם על תרגיל בצפון שבין היתר היה אירוע בני ערובה.
בסרטון המקורי הראו אותם בתדרוך לפני פריצה ואת האקט של כניסה לאחד החדרים.
אני זוכר כי זה נראה מאוד לא טוב, אחד הלוחמים דרך על הכלב, חלק מהלוחמים סתם צעקו "אש אש אש.."בלי להיכנס בין כוונות
(מולם עמדו שרשרת של קצינים שעמדו בחדר בצורה בלתי מקצועית בעליל במסגרת תרגיל), לוחם אחד הולך כאילו הוא חושב שזה תרגיל שכונה ו"לא בא לו" להופיע מול הקצונה.
סה"כ הרמה שהשתקפה בסרטון למול הרמה של הימ"מ הייתה ניכרת מאוד!
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "באמת נראים כמו חבר'ה מהיחידה..."
מצאתי סרטון שמראה חלקים נוספים מאותו תרגיל, אבל מייחסים את הצילומים לתרגיל שהיה בדרום.
כנראה שאני לא זכרתי טוב - זה באמת היה בדרום, רואים את אדלשטיין(מאו"ג עזה) מתכופף "ללטף" את הכלב.
תגזיר מתוך וידאו שהעלה מדור קליעה במתקן אדם, של אפילות צה"ל בקליעה 2020. החייל בתמונה מצויד ברובה M4A1 עם כוונת M68 שהיתה נפוצה ביחידות המיוחדות של צבא ארה"ב בתחילת שנות ה -2000 והמלחמה בטרור. מאחר ומדובר בכוונת השלכה ללא הגדלה בגודל ומשקל נכבדים (והפעלה ע"י סוללה), ובעקבות תלונות של המשתמשים לצד תפוצת כוונות קלות ועמידות יותר, הכוונת די נעלמה. אגב, חדי עין יבחינו שהכוונת מחוברת לנשק עם הברגה במקום עם תפס Throw lever לניתוק מהיר במקרה של השבתה הקיים בטריג'יקון וכוונות אחרות.
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "כוונת שנמצאת בשימוש סטנדרטי..."
1. כאן זה צה"ל, לא US Army. אז כן, כשזה בשימוש בארץ יש בזה ייחודיות.
2. החוזה האחרון של רכש M68 היה בשנת 2018, וסביר להניח שהוא האחרון. זו כוונת מיושנת עם חוו"ד די שנויות במחלוקת עוד מתחילת שנות ה -2000. היא לא עומדת בסטנדרטים והיכולות של כוונות מודרניות, לא אתפלא אם הרכש היה עבור יחידות משמר לאומי ומילואים עם סיכוי מופחת (מאוד) לצאת לאיזור לחימה בעצימות גבוהה.
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי מוביוס44 שמתחילה ב "עוד aimpoint והפעם אצל 669 ב2015"
קיים סיכוי סביר שהנשקים בתרגיל הנ"ל סופקו על-ידי היחידה המארחת.
זה קורה גם כאן, בתרגיל רפואה שאירחה 669 בארץ לפני מספר שנים הם סיפקו נשקי M16 מקוצררים עם גשר לאמריקנים.