05-09-2013, 14:05
|
|
|
חבר מתאריך: 10.10.12
הודעות: 231
|
|
אכן ל"שמועה" הזאת מתייחס בכור, ואף מפתח אותה דרך הצלבה של מקורות שונים ודברים שונים שנאמרו ע"י הרוסים והאיראנים בימים האחרונים. לעניות דעתי, יש כאן ייחוס יתר חשיבות לשמועות ודברים שנאמרים ע"י מקורות עלומים או עיתונים מטעם. אבל קיימת גם אפשרות, בהתחשב במדיניותו של פוטין ובהבנתו את המדיניות האמריקאית, שתסריט כזה או דומה לו אכן יתרחש. דהיינו שרוסיה תעשה מהלך תגובה כלשהו כלפי בת ברית של ארה"ב במקרה של תקיפה אמריקאית בסוריה.
אסביר את דברי. יתכן שלתפיסת פוטין, עידן הדומיננטיות הגלובלית של ארה"ב עבר, ופעולות חד-צדדיות לא התחשבות בצרכי הרוסים, נתפסות כלא לגיטימיות. הרי יש כאן יחס של איפה ואיפה. עד כה, במהלך השנים האחרונות (למעשה מאז התפרקות בריה"מ), האמריקאים קבעו מתי התבצע דיכוי כלשהו ופעלו חד צדדית או באופן קואליציוני כנגד (כווית, קוסובו, עיראק). אולם מאז רוסיה שיקמה את כוחה שוב חוזרת להיות כח שיש להתחשב ברצונותיו. למשל, איך ארה"ב היתה מגיבה לו רוסיה היתה מפציצה את בחריין בעקבות הדיכוי האכזרי של מהומות השיעים לפני כשנתיים? כמובן שארה"ב לא היתה מרשה דבר שכזה, ומפעילה כוח צבאי מכנגד. אם כן (שוב, בעיני פוטין) מדוע אין גזירה שווה בסוריה, שרוסיה הבהירה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, את חשיבותה בעיניה? ניתן לראות בעיניים רוסיות את המשטמה כלפי "הצביעות" או "היהירות" האמריקאית. כיצד הם מעיזים להתעלם מן הצרכים הרוסיים. זה, יכול להיות, המניע מאחורי הפעולות הרוסיות האחרונות, יותר מאשר אפילו האינטרסים הפוליטים-כלכליים עצמם. כלומר שיש כאן, אולי, משחק של כבוד והגדרת גבולות בין מעצמות, יותר מאשר סכסוך בין אינטרסים מנוגדים.
זה מחזיר אותנו לנושא עצמו, שתקיפה אמריקאית יכולה להיתפס ע"י הרוסים כחציית קו אדום (מעבר להיותה עלבון והשפלה) ותגובתם תהיה מידתית שווה. ומכאן דברים יכולים להתגלגל לכדי מלחמה רחבה יותר. נזכור שפחד או חשש מפני התקבעות של מציאות כלשהי, הם מהגורמים היותר דומיננטיים לתחילתן של מלחמות.
נערך לאחרונה ע"י ofermar בתאריך 05-09-2013 בשעה 14:08.
|