26-08-2013, 15:50
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
חושב ששני המקרים שונים.
הראות מתוך ג'יפ ממוגן היא באמת גרועה - והסיבה היחידה שנראית לי הגיונית לכזה אירוע זה במידה ונשפך דלי צבע על כלל החלון הקידמי שהסתיר את הראייה. במידה ולא, חמור מאוד.
אני לא מכיר את הכוחות המצולמים, ההכשרה שלהם, ולא צודק לשפוט אותם דרך מקלדת.
אבל אני מתאר לעצמי שחיילים סופגים לא מעט מצבי לחץ בשטחים, אין להמעיט בערך מצבים אלו, אבל זה נמשך שנים על גבי שנים ובלי קשר, בשביל לתפקד טוב, צריך לשמור על קור רוח. לזכור שאתה נמצא ברכב ממוגן.
היו טיוב הוא לא כלי מדידה אבל כמה סרטונים כאלה עוד ראית?
על כמה מקרים שמעת בהם מתוך פאניקה במצב לחץ (בשטח יחסית מוכר) ג'יפ של צה"ל פגע בהולך רגל\ חייל?
כי במידה וההחלטה הייתה קצת שונה והחיילים היו יורדים מהרכב או פלסטינים היו מתקרבים לרכב. היו במקרה הזה נפגעים ברמה חמורה (לא מזהה את הרכב שפגע אבל הוא גדול, משוריין וכבד). גם המכה עצמה שיצרה תנועת הצלפה על הנוסעים בג'יפ מסכנת.
המקרה שהבאת כדוגמא מלפני 4 חודשים לטעמי הוא שונה לגמריי.
קודם כל מדובר פה באיבוד שליטה. ג'יפ שנסע במהירות ועלה על מכשול\ באמפר. משהו לא מסומן. נמוך והקושי להבחין בו הוא הרבה יותר גדול. לא מדבר פה כלל על הטעות של הנהג בלמשוך שמאלה כי אין לי הזכות לשפוט את פעולתו במצב שכזה באמת.
אבל במקרה המדובר כאן, מדובר בג'יפ. מלבד מימדיו הפיזיים והבולטות בשטח. אין הכוחות מתאמים תנועה? נהג מספר 2 לא יודע שלפניו נהג מספר 1?
שוב, הסיכון באמת גבוה. בין אם לפגיעה מטרור או מתאונות (שברור לי שהסיכויים גוברים במצבים כאלה) וקשה לשפוט מהמקלדת. אין לאף אחד מאיתנו אומדן לגבי יכולת הראייה של הנהג באותו המצב. התהיות רבות. רק יודע שזה היה יכול להסתיים באופן הרבה יותר גרוע ולאו דווקא מהחפצים שהילדים זורקים מהגג.
|