11-08-2013, 00:22
|
|
|
חבר מתאריך: 12.11.12
|
|
לימודי משפטים-ראש בריא למיטה חולה?
שלום לכולם.
בפתח שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה,עומדת בפני,כמו רבים,ההתלבטות בנוגע לבחירת מקצוע לימוד אקדמאי.בשנה החולפת מאז השחרור שלי התנסתי במספר לא רחב,אך יעיל במידת מה, של תחומים שנועדו לפתוח לי הראש ולהבין מה החברה האנושית שאינה לבושה זית,ובמפתיע אינה מתנהלת לחלוטין על פי הררכיה מבוססת ותק רוצה ודורשת ממני.
הרקע התיכוני שלי הוא כזה שניתן לומר עליו בבירור שהוא עיוני-הומני ויש לי משיכה טבעית לטקסטים,דיונים,התפלפלויות.אני מרגיש בנוח בעולם הזה,מה שאין כן בעולם המתמטי-ראלי.
נכון לעכשיו אני רשום למסלול שאמור להציב אותי בפתיחת שנת הלימודים בשנה הבאה (אוק 2014) בלימודי משפטים באחד המוסדות היוקרתיים בארץ ללימודי משפטים,אם לא הראשון בהם.הווה אומר-מכינה.מהבחינה הזאת,עם מצב השוק הנוכחי וביתר שאת זה שיחכה לי בעוד 5 שנים,עדיף לי להיות עם נתוני הפתיחה הטובים ביותר,גם אם זה כרוך בשנת מכינה עם כל ההשלכות התלויות בכך.
מכינה.ממוצע סף אסטרוני.שנת לימודים שאינה אקדמאית.ושוק עבודה הנמצא בנקודת השפל הגדולה ביותר שלו מאז ומעולם.אלה רק חלק מההתלבטויות שטורדות את מנוחתי בחודשים האחרונים.הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם,סטודנטים וכאלה המתעתדים,או ששקלו באיזה שלב לבחור בלימודי משפטים להגיד בנידון.להפיג את חששותי או להעצימן.
הכל יתקבל בברכה