בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mpiko שמתחילה ב "אמל"ח ולחימה ממלחמת האזרחים בסוריה #21"
מנהרה שהתגלתה בתוכה עדייין כלי עבודה , גילוי מטעני צד , גילוי אמצאי בקרה וצילום(מצלמות להפעלת המטענים) , כתובת ברוסית של צצ'נים , מטבח שהוסב למעבדה ביתית לייצור חומרי נפץ,מכנסיים עם דם בתוך המטבח, נזקי הפצצות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mpiko שמתחילה ב "אמל"ח ולחימה ממלחמת האזרחים בסוריה #21"
הרצועה האחרונה של Annanews
רואים חיילים מצבאו של אסד עולים על נגמשים ונוסעים לקרב באל-קבון.
כלים ישנים במצב מזוויע, חיילים עם ילקוטים ורודים, לא רואים פק"לים, לא מנות קרב ואפילו לא ארגז תחמושת אחד לרפואה, נגמ"שים ריקים מזיווד, חיילים עולים על הכלים עם RPG-7 טעון! אבל המורל אכן נראה גבוה.
הצבא של אסד נראה כמו מיליציה אפריקנית במקרה הטוב, מעניין אם השחיקה תביא גם את החיזבאללה למצב דומה.
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי mark322 שמתחילה ב "הרצועה האחרונה של Annanews
..."
כמו שזה נראה... הילקוטים הורודים ונעלי ההתעמלות, החגורים במידה הלא נכונה והקסדות שלא שייכות...
אלו לא לוחמים. לא חיילים. אלו אזרחים שגוייסו והולבשו במדים וקיבלו רובים ונשלחים לשדה הקרב לא כדי להילחם אלא כדי למות.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Mpiko שמתחילה ב "באמת מעניין אותי איך אתה מגיע..."
נראה לי ככה בגלל שראיתי לוחמים, גם מצבאות שחוקים ומובסים, שיוצאים לקרב. ולוחמים באשר הם, גם אם אין להם מדים, לא יוצאים לקרב בלי חגור מתאים (מצ'וקמק ככל שיהיה, אבל מתאים) ותחמושת. כי לוחמים יודעים שבזה תלויים החיים שלהם.
וכאמור - לא הייתי שם ואני לא מומחה לצבא סוריה, אבל ככה זה נראה לי מהתמונות. תחושה כללית מהרבה פרטים יחד.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי asafk.asafk שמתחילה ב "כמו שזה נראה... הילקוטים..."
שנתיים וחצי של לחימה שוחקת בודאי פגעו קשות בהכשרות ובלוגיסטיקה, ככה שהמרחק בין חיילים לא מאומנים ולא מקצועיים לבין אזרחים עם רובים הוא קצר במיוחד. לדעתי מדובר בשעטנז כלשהו בין סדיר למילואים.
נערך לאחרונה ע"י mark322 בתאריך 15-07-2013 בשעה 13:06.
אני לא מבין את הסיטואציה.
הם לא נראים רציניים ומהורהרים כמו חיילים שנכנסים לקרב;
והם לא נראים עייפים כמו חיילים בפעילות (רבאק, אחרי חודש טירונות כבר הייתי במצב עייפות תמידית, שאם היתה לי ולחבריי דקה פנויה היינו שרועים לע הריצפה ונחים, לא מסתובבים באין מעש עד שהכלים יגיעו).
הם גם די מגולחים ונקיים.
נראה שדי נוח להם בסביבת נגמ"שים; הם לא לגמרי "אזרחים מחוילים".
הייתי מהמר על יחידת מ.צ. או משהו כזה, שמבוססת על מילואים מנוסים, ומובלת בין עמדות ולא ממש נכנסת לקרב ; אולי אפילו יוצאת מהקרב? זה גם מסביר את חוסר התחמושת והאספקה.
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי mark322 שמתחילה ב "הרצועה האחרונה של Annanews
..."
והנה ההמשך. הקרב עצמו על דרך תישרין 6 בדמשק (מישהו יודע לכבוד מה התאריך?)-
חגיגת האבסורד נמשכת. הרגע שבו המסחרית עמדה בדיוק בין 4 כלים...
נ"צ מהתגובות-
33.542745,36.343679 הבניין אליו נכנס הכוח.
33.542157,36.344339 בניין הקומות עליו נמצא צוות הצילום ומפקד הכוח
33.540527,36.344006 הכיוון אליו יורה ה- BMP מאחורי הבניין
נו, לפחות הסרטון השני בסדר (מקווה).
עכשיו שאמרת באמת זכור לי שזה ישן , פשוט אז ראיתי את זה באיכות ממש גרועה אז היה קצת קשה לזיהוי בהתחשב בזמן הרב שעבר.
.
כל "בצבא" והשיטות שלו, בגדול מה שנראה בסרטון הוא קליע שחדר באמה ויצא מהכיוון השני מתחת לעצם, משמע עבר רק "בבשר" ולא ריסק את היד. בכל מקרה מומלץ לעשות ח"ע אחרי המפרק ולעצור את הדם עד להגעת לטיפול רציני יותר בכדי שלא לאבד את היד.
איך ח"ע מונע את איבוד היד? להיפך, ח"ע שנשאר יותר מדי זמן מחייב כריתת גפה.
לפני כעשר שנים בשיעור עזרה ראשונה אמרו לנו שנאסר על לא-חובשים להניח ח"ע בגלל הנזק שיכול להגרם מח"ע מיותר.
לא, זה שאסור להסיר ח"ע ללא רופא היה ידוע מאז ומתמיד. אני מדבר על פקודה שאסרה על לא חובש להניח ח"ע. אומנם, הפקודה נראת תמוהה ומוטעת, אבל המוטיבציה ברורה - הרבה מהחפ"שים לא יודעים לעשות דבר חוץ מלהניח ח"ע, ומניחים אותו גם כשצריך גם כשלא צריך, וגורמים בכך נזק. בצבא כמו בצבא - במקום להשקיע קצת באימון ותירגול, העדיפו לאסור על החיילים להניח ח"ע באופן גורף.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "שאלה לחובשים ביננו. למה הוא..."
היה חכם יותר לחבוש. פחות כאב, פחות נזק, ובהחלט היה עוצר את הדימום
מצד שני, מבחינת מה שמלמדים בצה"ל, ובכלל בקורסי עזרה ראשונה בארץ, סיכוי טוב שגם אצלנו היה מקבל ח"ע.
ציטוט:
A container of weapons collected by Abdul Basit Haroun, a prominent rebel commander during the 2011 uprising in Libya, from Benghazi residents and militias is being prepared for delivery to Syria at an undisclosed location in Benghazi, on May 26, 2013. Haroun says he is behind some of the biggest shipments of weapons from Libya to Syria, which he delivers on chartered flights to neighboring countries and then smuggles over the border. He says he sends aid and weapons to help Syrians achieve the freedom he fought for during the Libyan revolution. (Reuters/Stringer)
המוזר כאן הוא בזה, איך כלי רכב אזרחיים, אוטובוסים ואחרים נוסעים ומצד שני טנקים ונגמשי"ם יורים, כאלו המלחמה בכלל לא נוגעת להם.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי ctua שמתחילה ב "עד הסרטון הזה לא ידעתי שזה יכול לקרות , תודה על התשובה."
מסתבר שהזיכרון שלי עדיין סביר. זה אפילו קרה ב 107 (ולכן זכרתי).
כיוון שאלבום הטייסת, מהשנתיים הראשונות של תקופת הקורנסים, אצלי בבית עבור ההכנות ל 40 שנה למלחמת יוה"כ, איתרתי את הדף עם האירוע. הצילום הינו קטע קטן מתוך צילומי הכוונת של אגוזי שהחמיץ הפלה למרות שהטיל שוגר וניהג כראוי.
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי ctua שמתחילה ב "אוקיי לקח לי זמן למצוא את המצנח למרות שהוא מסומן... תודה רבה"
כנראה מדובר על הקרב שבו הופלו 12 מיגים סוריים (ולנו הופל מטוס אחד) ב 14 בספטמבר 1973, שלושה שבועות לפני מלחמת יוה"כ. http://iaf.org.il/975-20577-HE/IAF.aspx
אתמול לא הספקתי לקרוא את הכתבה כיוון שבאמצע התגובה שהתכוונתי לתת "הוזעקתי" לצפות בנכד חדש שנולד באותו רגע. אז לחצתי "שלח תגובה" ונסעתי.
ובכן, לאחר קריאת הכתבה, אכן מדובר בקרב שציינתי:
"כך או כך, ההחלטה לגבות את מטוסי הצילום ב-12 מטוסי יירוט התגלתה כמוצלחת. "הפעם הסורים הזניקו יותר מטוסים מהרגיל", אומר תא"ל (מיל') שלמה אגוזי, אז סמ"ט א' בטייסת אבירי הזנב הכתום, שפיטרל בנקודה הצפונית ביותר. "הייתי טייס צילום ותיק, והיה לי ברור שבמשימה הזאת יהיה מעניין", ממשיך אגוזי, "ובאמת, כשראינו אותם מתקרבים, התרוממנו והתקדמנו אליהם, והתפתח קרב מול לטאקיה. בהתחלה שיגרתי טיל על מיג במרחק 2,100 מטר, ישר לגמרי.
הטיל פגע במטוס והוריד ממנו חתיכה. המיג נכנס לסיחרור ואני שברתי, בגלל שמיג אחר איים עלי. לא ראיתי אותו מתפוצץ ומתרסק, אבל דיווחתי עליו כעל הפלה. למרות זאת, בתחקיר, לא אישרו לי הפלה על המטוס הזה. התקרבתי אל המיג השני, ובטווח של 350 מטר הפלתי אותו בתותח. הפעם ראיתי את המטוס מתפוצץ ואת הטייס קופץ". "
סוף סוף מצאתי את התמונה הנוספת שזכרתי שמצנח עצירה יצא בעת הפלה.
מדובר במיג 21 שהופל במלחמת יוה"כ (התמונה מתוך חוברת בלמ"ס שהוציא חיל האויר אחרי המלחמה. בחוברת כתוב בטעות "טייס מיג 21 קופץ ממטוסו שנפגע" אבל ברור שמדובר במצנח עצירה).
דווקא המכ"מים פה יותר מעניינים אותי - האם ידוע על שימוש מבצעי של המורדים במערכות מתקדמות שנתפסו(מכ"מים ומערכות נ"מ) שעולות על הסרטונים הרבים שאנו רואים של טזק"א וכלים מאולתרים?
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי Stuart Shepard שמתחילה ב "דווקא המכ"מים פה יותר..."
חיפשתי מידע בנושא ולא מצאתי כל ראיות על שימוש שכזה. במקרים בהם מורדים כבשו או השתלטו על בסיסי מכ"ם או סוללות טק"א, לרוב החיילים המפעילים אותם נהרגו או (יותר סביר) ברחו - המורדים מצידם, פועלים מתוך ראייה מבצעית יחסית קצרת-טווח ומעדיפים להשמיד כל מה שלא יכול לעזור להם או להילקח לשימוש עתידי. שתי נקודות מעניינות ומעט ספולטיביות שחזרו על עצמן במאמרים שקראתי:
- כוחות מיוחדים של נאטו/ארה"ב/ישראל חדרו לסוריה בחסות ושת"פ המורדים כדי לבדוק את המערכות האלה לפני השמדתן, ואם אפשר גם לקחת חלקים מהן.
- מספר בסיסי מכ"ם המכסים את הגבול עם ישראל נהרסו עוד בשנה שעברה.