11-08-2013, 10:44
|
|
|
חבר מתאריך: 22.06.12
|
|
צודק טעיתי ההגדרה הנכונה בעברית היא תרסיס פלפל...
בכל מקרה..כל חומר כימי באשר הוא משפיע בצורה שונה על אנשים שונים,זה קשור לכ"כ הרבה משתנים שאת חלקם אנחנו בכלל לא מבינים עדיין...אבל אין לזה קשר למצב של האדם (שיכור מסומם,וכ"ו).
בנוסף,גם אני יכול להביא לך מספיק מקרים (חלקם מצולמים,בחלקם נכחתי באופן אישי) של אנשים שחטפו פלפל לפנים והיו במצב מאוזן למשך חצי שעה...שוב נשאלת השאלה מה ריכוז החומר,איך הוא פוזר,האם הבן אדם שהשפריץ את התרסיס עשה זאת נכון (זה אומנם לא מסובך מי יודע מה,אבל עדיין יש דגשים קטנים שיהפכו אותו לאפקטיבי יותר..) שוב לעמוד על הרגליים גם רשמתי אין ספק שהם יוכלו..השאלה אם הם יוכלו לשחרר דקירה אפקטיבית,אם הם יראו את הקורבן או סתם ישספו באויר...בעיקרון אם עשית הכל כמו שצריך אתה לא אמור להישרט אפילו להלן המקרה השני המצולם שהבאתי של האיש שהותקף בחנות...הבן אדם עומד על הרגליים אבל הוא לא מסוגל להגיב באופן אפקטיבי...
אין לי בעיה להיכנס איתך לפיזיולוגיה (במקרה זה גם התחום מחקר שלי..),זה לא הרצפטורים כי אם המנגנון המנגנון נקרא קשת רפלקס והמוח לא מעורב בו בכלל,זה אותו מנגנון שאומר לך להרחיק את היד מאש,או מקומקום רותח...למוח אין זמן להתערב כי זה כ"כ מהיר...הרצפטורים אם זה מעניין אותך הם TRPV1 ותוכל לקרוא עליהם קצת כאן (כמובן אם זה מעניין אותך). http://en.wikipedia.org/wiki/TRPV1
הרצפטור המדהים(לדעתי ) הזה אחראי על תחושת הכאב שלנו,כמו גם על תחושת החום,אצל נחשים תוכל למצוא קרוב משפחה שלו בריכוז גבוהה באזור האף מה שמקנה להם "ראייה" טרמית הם חשים שינויים של מאית המעלה באף..שזה כשלעצמו מדהים.
אתה יכול ומוזמן לבדוק אותי,אבל החומר הפעיל בתרסיס Capsaicin משפיע על כל היונקים,ללא הבדל משקל (גם על דובי גריזלי כמו שציינתי),טייזר דורש הכשרה ובעייתי מבחינת הפעלה (ע"ע שוטרים שיורים טייזר לראש של חשודים)לכן גם בארץ הסתייגו מלהפעיל אותו הוא יותר מסורבל ובעייתי בטעינה מחדש,בנוסף..אם יש לך טייזר אדרבה תשתמש בו אין לי רווח אישי מתרסיסי פלפל...אני רק אומר שהוא בהחלט היה יכול לעזור...אם יש לך אפשרות להוריד אותו עם צלף מ800 מטר תעשה את זה זה עוד יותר עדיף...תרסיס פלפל הוא פשוט משהו קטן קומפקטי ולא מצריך הכשרה מיוחדת לתפעול שלו ככה שאתה יכול לצייד בו את השוטרים בצורה מהירה יחסית וללא קורבנות מיותרים...
|