26-07-2013, 02:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
ברור שכל תוכנית שמשלבת כמה תחומים תרחיב בכל אחד מהם פחות מאשר מסלול שבו לומדים רק את אותו תחום. אני לא מכיר מספיק טוב את תחום המדמ"ח, אבל בכל מה שנוגע לביולוגיה, אני יכול להגיד לך שבקלות אפשר לקצץ לא מעט קורסים מבלי לפגוע באיכות התואר בצורה משמעותית. ברור שיוצא תואר יותר דל, אך הוא מספיק טוב ל90% מהמקרים. אם בכל זאת יש איזה קורס נורא קריטי שלא מופיע בתכנית לימודים מסויימת, תמיד אפשר לעשות אותו בנוסף. רוב האנשים שאני מכיר סיימו את התואר הראשון עם כמה וכמה נקודות עודפות.
|
ואני לא יודע לגבי הביולוגיה. לכן סקרתי רק את הקורסים במדמ"ח.
בכל הנוגע למדמ"ח, חישוביות וסיבוכיות נחשבים לנושאי ליבה. מסדי-נתונים ותקשורת הם לכאורה נושאים שרחוקים יותר מהליבה, ויש הרבה עבודות שלא דורשות שימוש או היכרות עם אף לא אחד מהם, אבל יש גם הרבה עבודות שלא דורשות לדעת יותר מחשבון בסיסי ולמרות זאת חופרים עם סדר גודל של עשרה קורסים במתמטיקה לא-מדמ"חית (כלומר, לא קורסים כמו סיבוכיות או אוטומטים: 2 אינפי, 2 לינארית, דיסקרטית, לוגיקה ותורת הקבוצות, הסתברות, אנליזה נומרית - כבר 8), ובעוד שאכן יכול להיות שלא תשתמש לא במסדי נתונים ולא ברשתות - רוב הסיכויים הם שדוקא כן.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
בשורה התחתונה, נניח מישהו מסיים את המסלול הנ"ל עם ממוצע טוב ועם קורסי הבחירה הנכונים, ואותו מישהו מחליט שהוא לא מתחבר לכל הקטע של הביו ובכלל אקדמיה זה לא בשבילו, והוא רוצה לעבוד בהיי-טק. האם אתה חושב שהוא לא יצליח למצוא עבודה? אני בספק...
|
תלוי.
תלוי מה היו הציונים שלו בקורסים של המדמ"ח.
תלוי איפה. דווקא בישראל הייתי אומר שהמצב שלו פחות נוח מבמקומות אחרים, כי בישראל בעקבות הכמות הגדולה יחסית של בוגרי יחידות טכנולוגיות בצבא, רבים נוטים להטות את הכף לכיוון הניסיון על פני התואר קצת יותר במקומות אחרים.
תלוי מתי. לדוגמה, בתקופות כמו "פיצוץ בועת הדוט קום", בוגר כזה ימצא את עצמו בעמדת נחיתות רצינית (אם הוא בוגר טרי). אתה יודע איך ייראה השוק בעוד שלוש שנים? אני לא. אמנם זה רק גיבוי, אבל זה פחות רשת ביטחון ויותר כרית ביטחון הסתברותית...
לא שוכנעתי שכרית ביטחון הסתברותית כזאת עדיפה על להתרכז בתחום כזה או אחר במדעי החיים שבאמת מעניין אותך, בהנחה שזה מעניין אותך, ואם יתגלה , רק לאחר סוף התואר הראשון (או יותר) שזה ממש לא הולך, להתחיל לדאוג לדרך הנכונה לעשות הסבה מקצועית.
בקצב הזה אולי בכלל עדיף לעשות חד-חוגי בביולוגיה, ובמקום חוג אקדמי נוסף, לשלב לימודי הנדסאי חשמל, נגרות, או לשפר את כישורי הנהיגה והקומבינה. במקרה הגרוע - חשמלאים, נגרים ונהגי מונית בטח עדיין נצטרך...
|