02-04-2012, 13:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
לא נכון.
ע"פ דוחות שיצא לי לקרוא (מאחר ואני לא איש שיריון) הדרך הנכונה להתמודדות עם איום נ"ט היא התנהגות חיילית תקינה!
במלחמת לבנון השניה, טנקים שנהגו ע" התו"ל, לא השתהו בעמדות אש ונכנסו למרחבים מנותחים ומאובטחים כמעט ולא נפגעו.
בכל אופן, הזמן שיקח לך לאתר את המטרה, לטווח סוללת תותחים ולירות על חוליות נ"ט הוא ארוך יחסית, גם לתותחים מודרניים כמו האטמוס או הPZH 2000, ואם הנ"ט מורכב על גבי רכב, אז זמן החיות של המטרה קטן עוד יותר.
לעניות דעת ההדיוט שלי, ההתמודדות עם נ"ט, באם יש איתור מוקדם מספיק, תהיה ע"י מאמץ אש שהוא אינו תותחים - מרגמות בגלל זמן התגובה המהיר, מסק"רים וכלי אש מדויקת אחרים. לתותחים ייקח יותר מדי זמן.
כמובן שיש דרכים נוספות לפעול כנגד נ"ט באמצעות ארטילריה שלא מערבות תקיפה ישירה. מיסוך כנגד נקודות מנותחות כעמדות נוחות לנ"ט יוכל לאפשר מעבר משוריין בבטחון יחסי. בנוסף, ניתן לתקוף צירים כדי למנוע הגעת רכבי נ"ט או כדי לשבש את בריחתם וכדומה.
ברצוני להדגיש כי אין לי מושג בתו"ל שריון ומה שכתבתי למעלה שאוב מדו"חות שונים, ולמרות שבתחום האש אני יותר מצוי, גם בזה אין לי ניסיון של שנים.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 02-04-2012 בשעה 13:22.
|