חווית לחימה בשירותך הצבאי? אנא מלא שאלון קצר למחקר על השפעות פסיכולוגיות של לחימה
מדובר במחקר של ידידי אשר משמש כחוקר במכון וייצמן ובעצמו קצין לוחם במילואים. הרעיון למחקר הגיע אליו מתוך חוויותיו שלו.
השאלון למילוי (אנונימי כמובן) נמצא בלינק שלמטה. כל שצריך הוא למלא ולשלוח (גוגל דוקס).
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "חווית לחימה בשירותך הצבאי? אנא מלא שאלון קצר למחקר על השפעות פסיכולוגיות של לחימה"
Hi, I just filled the form and have one note:
The scale of 0-100% does not have a place for 0% or that 0% is marked as position 1.
There should be 11 positions instead of 10. Not a big deal, but it bugged me.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Dunbaritov שמתחילה ב "It is an important deal, thank you for the note!"
Thank you.
When the results are published, please post a link on the forum, at least for the summary.
This subject is relevant and interesting for a lot of people
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "חווית לחימה בשירותך הצבאי? אנא מלא שאלון קצר למחקר על השפעות פסיכולוגיות של לחימה"
תודה לכל מי שמילא את השאלון, וכמובן למעירים כאן.
שמי גלעד ואני חוקר מוח, כרגע עושה פוסט-דוקטורט במכון ויצמן ולוחם במילואים בעצמי.
במקביל לעבודתי במכון, ובהמשך לעשייתי המחקרית מן השנים האחרונות, אני בוחן היבטים שונים של חווית השירות הקרבי בצה"ל. השאלון הינו חלק ממערך מחקר אשר מנסה לבחון לעומק את החוויה האישית של לחימה בזירות השונות ותחת אירועים בעלי אופי שונה.
חשוב לי להבהיר שאין למחקר שלי שום זיקה פוליטית ושהמידע שאני אוסף (אשר נשמר תחת אנונימיות מוחלטת) לא מועבר לעמותות שונות וכו'. המחקר לא הוזמן ואינו ממומן על ידי אף גוף רשמי. מטרתי המרכזית היא להרחיב את הידע האישי שלי, ואם אפשר, גם לנסות ולהאיר את הנושא מבחינה מדעית שכן הספרות האקדמית בנוגע אליו דלה מאוד...
אם כבר מעירים על המחקר, הנה עוד:
בסעיף "לפניך מספר שאלות בנוגע ליחסך לפקודות שקיבלת בזמן אירועי הלחימה שתיארת" לא מופיעה האפשרות של "בכלל לא" (מופיע "במידה מעטה ביותר"). לא תקין. זו כמעט הבעת דעה לגבי האפשרויות שיש למלא (כגון: "האם לדעתך היו פקודות שפוגעות בכבוד האדם ?" או "האם חשת שיש לך בעיה מוסרית למלא את הפקודות ?").
בסעיף "אתה סובל מקשיי שינה (קושי להרדם, שינה לא רצופה, התעוררות מוקדמת)." - היה צריך להוסיף "לעומת המצב שהיה לפני הגיוס" (מה לעשות, יש כאלה שאצלם זה טבעי...).
האם צצו בהזדמנויות שונות ריחות מהאירוע
אז לא כדאי להפעיל סיור?
יוכנס פרק "הפעלת מערך האיסוף" בקורס מג"דים ומח"טים מיד ולאלתר (פברואר 2008)
שלום לכולם,
אני מחיה את השרשור כי שלב איסוף הנתונים במחקר עומד להסתיים בקרוב.
הרבה מכם מלאו את השאלון אחרי הפעם האחרונה, ועל כך- תודה אמיתית.
עדיין, אם יש כאן עוד לוחמים שמוכנים להשקיע 10-15 לטובת עזרה בנושא כל כך חשוב, אך שכמעט ואינו נחקר, אנא עשו זאת.
אני מזכיר- השאלון בקישור המצורף הינו חלק ממערך מחקר אשר מנסה לבחון לעומק את החוויה האישית של לחימה בזירות השונות ותחת אירועים בעלי אופי שונה.
המון תודה!
גלעד