27-10-2011, 02:42
|
|
|
חבר מתאריך: 28.01.08
|
|
צר לי, לא קונה
אני מבטיח לך שתמצא מספיק ג'קי , דן מנו , עינב בובליל ,לאון שניידרובסקי , אוסי וכרמית למינהם גם בעדה האתיופית.
אתיופים בוא נדבר דוגרי, לא עוברים מסך אצל חלק לא קטן מהקהל עד כמה שעצוב לשמוע. הגזענות והאפליה עדיין בועטים בישראל בכל נושא צבע העור כמו שהם ממשיכים
לבעוט 146 שנים אחרי ביטול העבדות ו51 שנים אחרי מתן שוויות זכויות לאפרו אמריקאים בארה"ב.
תמצא סינונים של אתיופים רבים במקומות עבודה ובקבלה לאוניברסטאות בארץ.
גם אם אתה בחור משכיל מהעדה האתיופית שהצליח להתקבל למוסד אקדמי והוציא את התואר הנכסף, הסיכויי שלך להתקבל למקום עבודה הוא פי כמה וכמה פחות מהשאר בגלל צבע עורך. וזוהי עובדה מוגמרת.
בעוד שהמגזר הערבי הטוען ל"גזענות" זוכה ל"העדפה מתקנת" באוניברסטאות. ובזמן שאני צריך לקרוע את התחת ולהוציא ציון כמעט בלתי אפשרי של 700 + בשביל להתקבל, כל ערבי עם פסיכומטרי של 500 ומטה (ואני אפילו לא בטוח שהם צריכים פסיכומטרי בשביל להתקבל לטכניון ) יכול להיכנס לאוניברסיטה. והנה, הם גם מקבלים תכניות ריאלטי באח הגדול ובמרוץ למיליון.
אבסורד שהמגזר הערבי שלא עושה צבא וחלק גדול ממנו מנוכר לחברה הישראלית ולהוויה הישראלית וסולד ממנה, מקבל יותר יחס ויותר זכויות מהעדה האתיופית שנותנת הכל בשביל להשתלב.
הם עברו תלאות של עשרות ומאות ק"מ של מסע רגלי מסכן חיים למטוסי ההרקולס במבצע שלמה, הגיעו לפה ושירתו בצבא, חלקם חירפו נפשם למען המדינה כלוחמים ומה הם מקבלים? מה?? שיכונים מטונפים בקריית משה וקריית גת?! מבחיל וצורם שהחברה שלנו, שאנו כיהודים, שנרדפנו מאות ואלפי שנים בהיותנו "השונה" לא מקבלים את "השונה" שאצלנו.
אחרי כל הזוועות והתלאות שעברנו, אחרי ששישה מליון מאחינו נרצחו, מי היה מעלה על דעתו שדווקא פה, אצלנו, נפלה את האחר. את אחינו היהודים מהעדה האתיופית.
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 27-10-2011 בשעה 03:06.
סיבה: שגיאת כתיב
|