09-04-2010, 20:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 1,886
|
|
ביזיון במסעדת "ערמונים"
ביזיון. רמאות. נוכלות. ביזיון. שרלטנות. חוסר מקצועיות.
לא יודע מאיפה להתחיל,
כמעט שבוע עבר והכעס עוד בוער בעצמותינו.
הגענו 9 אנשים למסעדת ערמונים,
יש לציין שהיה עדיין חג ולכן התקשרנו מראש לוודא שהמסעדה לא כשרה,
אכן אישרו לנו בטלפון שהמסעדה לא כשרה - "הא, מצויין" ענינו וזכינו לצחוק קל.
כאשר הגענו למסעדה - אשר לפי השלט המגלומני בכניסה - מכתירה את עצמה כ"מסעדת שף",
ראינו מחזה שלא נתקלנו בו מעולם ב"מסעדת שף" בעבר - מתקנים מתנפחים..
כבר אז חששנו שמא זה סימן מעיד על טיב המסעדה.
התקבלנו ע"י המאחרת והושבנו בפנים במסעדה,
(יש לציין שעיצוב גרוע, ערסי ודוחה כ"כ לא טרם לתיאבון.)
הפתעתנו השנייה הגיעה בתפריטים "תפריט כשר לפסח".
החווירו פנינו. (תופתעו אבל זה לא הביזיון הכי גדול! שווה לקרוא הכל).
בירור מול הצוות אימת את הפחד! המסעדה אינה מגישה חמץ !
המלצר והמארחת הסבירו שהמסעדה לא "כשרה" מכיוון שהיא פתוחה בשבת,
אבל החליטה שלא להגיש חמץ בחג! מרתיח חוסר המקצועיות, הרי רק למען הסר ספק,
כאשר הזמנו את המקום בטל' היו צריכים להודיע שהם לא מגישים חמץ (הרי הם מתהדרים
במאכלים המוגשים עם בצק מהטאבון!).
וכן. הם מגישים בשר וחלב.
ביזיון.
לאחר ריבים פנים-משפחתיים (ללכת, לקום, לאן? זה לא קרוב לשום מקום, אולי המנות בלי הבצק
דווקא יהיו בסדר, אפשר להסתדר בלי בצק. אנחנו רעבים אז יאללה כבר).
אתנחתא קומית ומרגיזה - בנוסף היה רשום כי בתפריט הכשר לפסח - אחת המנות מגיעה ללא
צנוברים. כמובן שלא היה ברור לנו מה לצנוברים ולחמץ. הם החליטו שאגוזים זה חמץ !
הפלא ופלא, המנה בכל זאת הגיעה עם צנוברים... ביזיון כבר אמרנו ?
היין שהומלץ במבצע הוחזר לאחר שלא היה טעים.
היין שבחרנו בעצמנו נפתח ולא הוגש (היינו צריכים למזוג בעצמנו).
המנות הראשונות שהוגשו היו פשוטות וחסרות מעוף.
הגרבלקס התגלה כחתיכות סלמון ממעדניה פשוטה.
הקרפצ'יו הוחזר לאחר שהבלסמי המצומצם שהיה עליו הדיף ארומה לא נעימה.
הגענו לגולת הכותרת - המנות העיקריות.
הבשרים שהוזמנו (פריים ריב וצלעות) היו בסדר.
לא מדהימים. לא גרועים. בסדר. פריים ריב 1 שהוזמן חזר לצלייה נוספת (הזמנו מדיום קיבלנו
רייר). מה שנקרא "הצליחו לא להרוס".
התוספות היו מגוחכות. בטטות קרות(!) שנראות כאילו נפלו על הרצפה.
נתח הקצבים היה סביר, אולם הועלה חשד שכלל לא מדובר בנתח קצבים (בגלל הטעם והצורה,
שלא הייתה מאורכת כפי שהכרנו),
בהיעדר הוכחות חותכות ומכיוון שלא היה לא טעים - הנחנו לו.
מנת פרגיות הגיעה עם ציפס ג'וליאנים דקים מאוד (ככל הנראה משקית).
ביקשנו להחליף למשהו אחר.
והגענו לקטע המעצבן, המרתיח, המבזה ושרטלני מכולם. הדג.
אקדים ואומר - אנחנו משפחה של דגים וים.
אבי היה שנים רבות בצי הסוחר ובילה חלק ניכר מחייו בדייג, בניקוי דגים ובבישולם.
אחי הבחור גם הוא איש ים, בעל תואר שני בבילוגיה ימית. יוצא שייטת שעל צלצלו מצאו את
מותם דגים רבים, וכיום עוסק בגידול והרביה מסחרית של דגים.
אז בואו רק נגיד - סמכו עלינו.
בחלק הדגים של התפריט מובא סיפור אווילי על הדייג של המסעדה,
אשר מגיע כל יום ומביא את כל הטוב הטרי מהים לטובתנו, הלקוחות האנינים.
המחיר הקבוע - 120 ש"ח לדג מסתבר לא משתנה לפי משקל הדג.
המסעדה מצהירה על משקל בין 650 ל -1200 גרם.
כך בורי, לברק ומוסר ים במשקלים זהים כולם עולים 120 ש"ח.
מקביל אולי הדבר למחיר זהה עבור פרגיות, סינטה ופילה.
תמוה?
בתפריט מוצע במחיר הנ"ל מוסר ים שלם.
אכן - מוסר ים, מהדגים המובחרים ביותר.
שאלנו 3 פעמים את המלצר אם אכן מדובר במוסר מן הים ולא מבריכות (שטיבו נחות בהרבה).
הובטח לנו שמדובר במוסר ים.
למי שפחות בקיא - מסעדה הגשה של מוסר ים היא סוג של "הצהרת כוונות".
לא מדובר ב"עוד דג", אלא במנה למבינים.
מה הגיע ? מוסר ים קטן ? לא.
מוסר בריכות ? לא.
לברק.
על ראשו וזנבו.
אפילו לא ניסו להסתיר.
הזמנו מוסר ים וקיבלנו לברק !!!
ביריקה בפרצוף כזאת מעולם לא ניתקלתי.
שום פיצוי. שום סליחה. שום דבר.
ביקשנו חשבון.
יצא בערך 155 ש"ח לאדם לא כולל טיפ.
במחיר כזה בכל מסעדה שמכבדת את עצמה, בוודאי במסעדת "שף" לא היינו
זוכים לכזו חוויה נוראית.
ידיר רגלו כל אדם שפוי מהמקום הבזוי המתקרא "ערמונים - מסעדת שף" !!!
|