05-05-2013, 19:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.06.12
|
|
ראיתי בתלת מימד בסינימה סיטי ראשלצ.
ספוילרים
רק אני שמתי לב שכל הנבלים בסרטי הקומיקס האחרונים הם זהים כמעט לחלוטין רק בשינוי תחפושת? המניע של כמעט כולם - ליצור יצור נעלה מהאדם, השלב הבא באבולוציה.
גאי פירס באיירון מן 3, הלטאה בספיידרמן המדהים,
זיהיתי פה דפוס מסוים, וזה גרם לי לחשוב. עיינתי בראשי עוד מספר של סרטי וסדרות סרטים המבוססים על קומיקס. חשבתי על אקס מן, על זה שהקונפליט הראשי שם הוא בין X שחושב שהמוטנטים צריכים להשתלב בין בני האדם, לבין מגניטו הסבור כי המוטנטים הם 'השלב הבא באבולוציה האנושית', נשמע מוכר? את קפטן אמריקה אמנם לא ראיתי באופן סדיר ומלא, אך אני יודע כי הגיבור הוא למעשה זה שהשתתף בניסוי ל'שיפור היכולות האנושיות'. ברוס באנר הופך לענק הירוק באיזה ניסוי או משהו, שכמובן מתרחש בניסיון לבנות יצור נעלה יותר מבני האדם.
לעומת כל אלה, סרטי קומיקס ישנים יותר, ומבוססים על גיבורי על הרבה יותר פופלארים: בספיידרמן של סם ריימי, היווצרות הנבלים הוא אמנם דומה: הגובלין הירוק בניסוי צבאי לשיפור היכולת האנושית, וד"ר אוקטופוס בניסוי מדעי לשיפור היכולת האנושית בעזרת מכונות המתווספות למערכת העצבים אך המניעים שלהם שונים ולא נובעים מרצון ליצור יצור חדש באבולוציה.
בבאטמן, כל הסיפורים החל מהקומיקס שונים, ונוגעים יותר בפשע 'פשוט' מאשר במדע. כך גם בסופרמן, יחסית.
ניכר כי בהוליווד מצאו נוסחה לסיפור טוב אך זול, מעניין אך קל, ביקורתי אך קיטשי, שחוזר על עצמו בתחפושות שונות ופרצופים יפים יותר.
יהיו הרבה ממכם אשר לבבות רכרוכיים עוד פועמים בהם אשר יאמרו שזה נובע מהקומיקס, ותו לא. אך אם מביטים לצדדים או אחורה, מבינים כי יש דברים אחרים. ואנא, בפעם הבאה שתראו נבל שקרא את 'כה אמר זרתוסתא' - וכמו ילד קטן בפורים - הושפע ממנו קצת יותר מידי, דווחו אלינו, ואני כבר נטפל בהם. אנו זקוקים לכל האנשים הטובים שאנו יכולים להשיג.
|