04-04-2013, 11:36
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
אהא, אז אתה עכשיו מתחבא מאחורי ביה"מ. זו גישה מעניינת, שהרי ידוע שבתי משפט נמשחו בשמן ואללה בכודו ובעצמו הקנה להם מחוכמתו האין-סופית ועל כן הם בלתי כשירים לטעות...
הקטע הוא שאתה אפילו לא טרחת לקרוא את מה שכתב ביה"מ, ועפ"י דבריך-שלך "אתה מניח שהוכח" בלה בלה בלה. יש אנשים שמעדיפים לדעת משהו לפני שהם אומרים עליו אמן, אבל אדוקים בדתם יגידו אמן על משהו רק בגלל שקדוש כלשהו אמר אותו קודם (או במקרה שלך, שהם מניחים שקדוש כלשהו אמר אותו קודם...).
באשר לכך שמעולם לא הצגתי את דרכי: אני מוצא עצמי מגרד את המצח שלי ותוהה האם אתה כותב ברצינות את היציאה האולטרה-מוזרה הזו, או שזו בדיחה שנונה. אם זו בדיחה, אז אתה מוזמן להתעלם מההמשך, ולקבל ממני ח"ח על ההומור היוצא מן הכלל שהפגנת פה...
בהנחה שזו לא בדיחה, נשאלת השאלה מדוע בדיוק אתה חושב שאם אתה רואה מישהו רץ לתוך קיר, אתה חייב להציע לו מסלול חלופי, ולא לצעוק לו "אל תרוץ לתוך הקיר!", כאשר ברור שדרך זו לבדה, תספיק בכדי למנוע ממנו כאב ראש נוראי...
דן, לא לכל בעייה יש פתרון, אבל אין ספק שאי ייצור בעיות בעיות, עדיף על ייצורן.
אני לא חושב שיהיה כאן שלום. לא היום, לא מחר, ולא בעוד מאה שנה. הנהגת ערבים, שאתה כ"כ מקפיד לא להקשיב לה, חרף רצונך הנלהב לגרש יהודים כדי לרצות אותה, לא רוצה אותנו כאן. הם מקפידים להיות גלויים להפליא בעניין הזה, כשהם לא מדברים באנגלית, ולו טרחת להכנס לאחד ממליון האתרים שטורחים לתרגם למענך את הנאורים הללו מערבית, אתה היית יכול לגלות זאת בעצמך.
הבן, מנקודת מבטם, אין לך מה להציע להם שיפתור את כל בעיותיהם. הם יסכימו לקחת מה שתיתן, אבל את הבעייה הראשית, עצם קיומך פה, אתה לא יכול לתת להם מבלי להתאבד. מכיוון שאין לך עניין להתאבד רק כדי לרצות אותם, כנראה שלא תוכל להגיע עימם לשלום, גם אם תתעמר בהמון המון יהודים וגם אם תחתום על המון פיסות נייר קדושות.
אגב, לגבי "העדר הדרך" שלי. בשעתו ציירתי מפות בעניין. אין לי עניין לשלוט בהם. יש לי הרבה פחות עניין שהם יירו בי. מה לעשות, הם יורים יותר כשאנחנו לא שם...
|