18-03-2013, 20:16
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
לא חושב שיש כזה דבר.
מצד אחד לא חסרים מקרים...
מצד שני, אני משוכנע שבגלל שהר הבית הוא מקום מאוד נפיץ א' לא ישלחו לשמה חייל "מבולבל"\ לא מנוסה\ לא ממושמע. בניגוד להפרות סדר והפגנות אלימות בבילעין, נעלין או שאר המקומות בשטחים שלא "מעניינות" את הקהילה הבין לאומית יותר מדיי, הר הבית זה מקום שיכול להביא להתלקחות גדולה הרבה יותר.
ולא רק בהר הבית, אני בספק אם חייל יתבלבל בין נפץ לירי. הוא צריך להיות ממש טירון או ממש לא מבוהל בשביל לחשוב ככה. מה גם, שעם סדר הכוחות שיש שמה, אני בספק אם האחד יפתח באש מול כזו כמות של אזרחים וגם חברים לצוות מסביבו מבלי שזה יימנע מראש.
בטח במציאות היום שבשביל לחתום על מחסנית באפסנאות אתה צריך חתימת עו"ד ופתק מההורים.
הנפץ הזה יותר נראה לי כמו טיפשות... טיפשות מקומית, חובבנית... אבל מצד שני, כל ההפגנות שלהם נראות לי טיפשות (רק שאנחנו נתנו לטיפשות הזו לגיטמציה).
לא מבין מה מניע אדם כל יום לקום ולזרוק אבנים אל מול צבא ממוגן וחמוש עם כלי מלחמה אמיתיים. אז נכון, יש כאב, סבל, טענות מדיניות ופוליטיות. אבל במקום להשקיע את כ-ל הכסף, המוטיבציה והרצון במהלכים מדיניים, פוליטיים, בין לאומיים וכו', לעמוד מול צבא לזרוק אבנים שאתה יודע שתסיים עם סימנים כחולים, רימוני גז, רימוני הלם, מעצרים ובמקרה הגרוע גם כדורי גומי. זו טיפשות.
מסתכל על המפגינים האלה כמו ילד שמנסה לרוץ מול קיר בטון פעם אחרי פעם בשאיפה לעבור אותו. מצד אחד לא מבין את הפואנטה, מצד שני, בעצם, גם הקיר בטון מתחיל להיסדק - אבל גם זה לא יביא לתוצאות ממשיות.
נו שווין.
|