לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-03-2013, 01:01
  D/B D/B אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.09.06
סוללים את הדרך לאירן

הדרך לעבר מתקני הגרעין האירני עוברת במדינות לא ידודיתיות לישראל,ונשאלת השאלה איך טסים לעבר מתקני הגרעין.
רבות דובר ופורסם :
מהסכמה של הסעודים להעניק לחיל האוויר הישראלי רשות לטוס בשטחם.
ואפילו ביחסים הקרובים ביטחוניים בין ישראל לתורכיה בזמנו שאולי נעבור דרכם כמו מקרה הכור הסורי.
ואפילו מה יעשו האמריקאים(שהיו באותה תקופה בעירק)עם מטוסי חיל האוויר יטוסו דרך עירק.

מכיוון שהרבה השתנה מאז בתקופה יחסית קצרה(3 שנים)נעבור מדינה ונננתח את האפשרויות :
עירק:כמעט כל מסלול יעבור דרך עירק והוא הכי אידאלי לחיל האוויר כי יחסית אין צורך לעשות היקוף וככה לחסוך דלק ופחות עיקוב בתדלוק אוויריים ,מאז יציאת האמריקאים מעירק בעצם אין להם חיל אוויר משמעותי אם בכלל .

ירדן:אולי הבחירה הכי אידאלית והכי משתלמת אבל בספק רב אם חיל האוויר יטוס בשמי ירדן בלי הסכמת הירדנים לכך ,והירדנים לא ממש מתלהבים מזה .
בזמן האחרון מתפרסמים דיווחים של פגישות פעמיים בחודש וחצי בין ראש הממשלה למלך ירדן בנוגע למצב הסורי אולי מי יודע דיברו גם על האפשרות הזאת.

ערב הסעודית:הסעודים שגם חוששים מאירן גרעינית אבל לא יבצעו פעולה בעצמם,ממש לא יתנגדו אם ישראל תתפציץ את מתקני הגרעין של אירן ואפילו פורסם שיש הסכמות לטיסה של מטוסי חיל האוויר לאירן דרך סעודיה .
אבל הדרך פחות אידאילית יש לבצע היקוף מה שיסרבל את הפעולה מבחינת תדלוק המטוסים.

סורים: האופציה הכי טובה שיש היום אם לפני כמעט שנה וחצי האופציה הייתה פחות פופלרית ואידאלית היום המצב שונה בעקבות קרבות המורדים ותוהו ובהו שהולך בסוריה.
הצבא הסורי לא שולט בחלקים גדולים במדינה וכל שבוע אנחנו מתבסרים על השתלטות של המורדים על בסיסים של הצבא(בינהם בסיסים של חל האוויר הסורי)ועל סוללת נ"מ ובמיוחד אחרי הדיווחים על הפצצת השיירה ליד דמשק מה שמוכיח שאין בעיה כל כך לטוס מעל סוריה.
עוד דבר שגורם לאופציה הסורית להיות עדיפה היא שאין צורך לעשות לעשות עיקוף ואפשר פשוט לטוס ישר (לא כמו אופציית הסעודים והתורכים)

תורכיה:אופציה שהייתה כנראה די גבוה ברשימת העדפויות בזמנו לאור שיתופי פעולה הצבאיים בין ישראל לתורכיה מבחינת מודיעין ,תרגלים צבאיים(חיל הים וחיל האוויר) אבל מאז פרשת המרמרה הסיכוי הזה קלוש אם לא קיים בכלל,ואין סיכוי שמטוסי חיל האוויר יטוסו מעל תורכיה בלי אישור של התורכים.

המחשבה שלי שאם תהיה פעולה לאור המצב כרגע היא תהיה דרך:סוריה--->עירק--->אירן

מה אתם חושבים?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-03-2013, 01:45
  Cabrio Cabrio אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.12
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי D/B שמתחילה ב "סוללים את הדרך לאירן"

שני הסנט שלי : למרות כל הרעש התקשורתי והמדיני, יחסי טורקיה-ישראל לא באמת כל כך גרועים.. ("סתם" כדוגמא, שווה לבדוק את נתוני הסחר בין שתי המדינות מאז תקרית המרמרה.. השאר הוא כבר שיעור בפוליטיקה, זה לא לכאן..), אם נוסיף לכך את העובדה שהטורקים מאויימים אסטרטגית על ידי איראן, לא הייתי פוסל לגמרי אישור מעבר למטוסים ישראלים עבור תקיפה כזו. לא נראה לי סביר שיבחרו באופציה הזאת, אבל אם יידרשו לה... לטעמי אפשר לארגן אותה, בשיחות אינטנסיביות וחרישיות.

כמו כן - אפשר להוסיף לדיון את רעיון הבסיס באזרבאייג'ן שעלה בתקשורת. הרעיון בזווית זו הוא שהאזרים ישאילו לחיל האוויר בו יוכל להשתמש בשתי צורות :
1. יציאה ממנו לתקיפה (נדמה לי פחות סביר)
2. חזרה מהירה מהתקיפה אליו, כדי להימנע מתדלוק אווירי מסובך בחזור

נערך לאחרונה ע"י Cabrio בתאריך 03-03-2013 בשעה 01:49.
ישן 03-03-2013, 02:22
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Cabrio שמתחילה ב "שני הסנט שלי : למרות כל הרעש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Cabrio
שני הסנט שלי : למרות כל הרעש התקשורתי והמדיני, יחסי טורקיה-ישראל לא באמת כל כך גרועים.. ("סתם" כדוגמא, שווה לבדוק את נתוני הסחר בין שתי המדינות מאז תקרית המרמרה.. השאר הוא כבר שיעור בפוליטיקה, זה לא לכאן..), אם נוסיף לכך את העובדה שהטורקים מאויימים אסטרטגית על ידי איראן, לא הייתי פוסל לגמרי אישור מעבר למטוסים ישראלים עבור תקיפה כזו. לא נראה לי סביר שיבחרו באופציה הזאת, אבל אם יידרשו לה... לטעמי אפשר לארגן אותה, בשיחות אינטנסיביות וחרישיות.
האם אפשר או נכון להשליך מנתוני סחר לשת"פ צבאי ברמה הגבוהה ביותר כמעט?

האם תוכל להביא דוגמות בהן נדמה שחלה הידרדרות ביחסים בין שתי מדינות (לדוגמה, בגלל רטוריקה מתלהמת, עוינת ואלימה) אבל בעצם היחסים היו נפלאים, וזה הודגם על-ידי שיתוף פעולה במהלך צבאי, ורמת הסחר בין המדינות הייתה מנבא מוצלח לכך לפני המהלך הצבאי?

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 03-03-2013, 15:01
  משתמש זכר זיגפריד ששון זיגפריד ששון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.12
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=Cabrio]שני הסנט שלי :..."

מחקרים לא מעטים בתחום הגורמים לפריצת מלחמות הראו שאין קשר מובהק בין איכות טובה של יחסי סחר, ואפילו תלות של צד אחד או הדדית מבחינה כלכלית, ובין כניסת הצדדים למלחמה זה מול זה.
ערב מלחמת העולם הראשונה הסחר הבריטי עם גרמניה היה הגבוה ביותר למול איזו מדינה אירופאית, ומעורבות פיננסית גרמנית בשווקי ההון הבריטיים הייתה גבוהה. (חשוב להבהיר שכבר בשלב זה הסחר הבריטי עם אירופה וארה"ב היה גדול וחשוב בהרבה מזה עם האימפריה. זאת הבין כבר נפוליון כאשר ניסה להטיל את "הבלוקדה היבשתית" כנגד בריטניה שלבסוף הובילה אותו לפלישה הכושלת לרוסיה). זה לא מנע מבריטניה להכריז מלחמה על גרמניה. למעשה ההיסטוריה המודרנית, של המאה העשרים לפחות, הפריכה את התיזה של קובדן וברייט מן המאה 19 שקשרי סחר ופיננסים עמוקים בין המעצמות ימנעו מלחמות ביניהן.
ישן 03-03-2013, 23:30
  Cabrio Cabrio אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.12
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי זיגפריד ששון שמתחילה ב "מחקרים לא מעטים בתחום הגורמים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי זיגפריד ששון
מחקרים לא מעטים בתחום הגורמים לפריצת מלחמות הראו שאין קשר מובהק בין איכות טובה של יחסי סחר, ואפילו תלות של צד אחד או הדדית מבחינה כלכלית, ובין כניסת הצדדים למלחמה זה מול זה.
ערב מלחמת העולם הראשונה הסחר הבריטי עם גרמניה היה הגבוה ביותר למול איזו מדינה אירופאית, ומעורבות פיננסית גרמנית בשווקי ההון הבריטיים הייתה גבוהה. (חשוב להבהיר שכבר בשלב זה הסחר הבריטי עם אירופה וארה"ב היה גדול וחשוב בהרבה מזה עם האימפריה. זאת הבין כבר נפוליון כאשר ניסה להטיל את "הבלוקדה היבשתית" כנגד בריטניה שלבסוף הובילה אותו לפלישה הכושלת לרוסיה). זה לא מנע מבריטניה להכריז מלחמה על גרמניה. למעשה ההיסטוריה המודרנית, של המאה העשרים לפחות, הפריכה את התיזה של קובדן וברייט מן המאה 19 שקשרי סחר ופיננסים עמוקים בין המעצמות ימנעו מלחמות ביניהן.

אני נאלץ להסכים ברמה הכללית איתך ועם פסטן, נדמה שאכן יחסי סחר מעולים אינם ערובה לשת"פ צבאי ברמה גבוהה, למרות משבר מדיני חריף. (אגב, חשוב להגדיר משבר מדיני. טורקיה וישראל אינן יריבות, לא בעבר ולא בעתיד. בריטניה וגרמניה היו יריבות מרות, והיה ברור שהן בדרך למלחמה, במוקדם או במאוחר)
עם זאת, אדגיש נקודה שציינתי בתגובה הראשונה :
איראן היא יריבה אסטרטגית של טורקיה. הנקודה שאני רציתי להעביר, היא שלעיתים קיימים אינטרסים נורא בסיסיים שעבורם שווה לקטוע כל מדיניות, בטח אם כלפי חוץ היא מבוססת על תירוץ רופף כמו שיט "הומינטרי" שהתפתח בצורה לא אופטימלית.......

ישן 03-03-2013, 20:49
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ארנבתול שמתחילה ב "אני רק מציע ממוחי הקודח, לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ארנבתול
חוץ מזה, אני לא חושב שאפשר לראות בעיניים מטוסים שעוברים מעליך בגובה 33000 רגל באמצע הלילה.

לא טענתי שאפשר לראות בעין בלתי מזויינת מטוסים שעוברים בגובה 33000 רגל באמצע הלילה, אלא מטוסים שעוברים בגובה נמוך.

איך שאני רואה את זה יש שתי אפשרויות למסלול שאתה מציע:
מעבר באיזור אילת בגובה גבוה - דבר החושף את המטוסים למכ"מים.
טיסה בגובה נמוך באיזור אילת - מסתיר את המטוסים ממכ"מים אך חושף אותם לתצפית של עין בלתי מזויינת.

יציאה לים האדום כרוכה במעבר באיזור מאוד צר, שקשה להעביר בו מאסה של מטוסים בלי שישימו אליהם לב בירדן/סעודיה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ארנבתול
אני רק מציע ממוחי הקודח, לא מגיש תכניות אופרטביות.

לא חשבתי לרגע שאתה מציע תוכניות אופרטיביות. בעצם גם אני לא מגיש כאלה.
רק שמתי את השני סנט שלי. כמוך.
ישן 04-03-2013, 07:44
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
ואתה חושב שפרסים יפרסו "שטיח פרסי" לקראת האורחים...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Taurus84 שמתחילה ב "איספהאן, עראק, נתנז, פרצ'ין."

... יש מזל גדול לעם ישראל, שהמבצעים מתוכננים ונעשים לא ב"פורומים" אלא בפורום אחר. חשבתי שכאן
יש אנשים יותר יצירתיים, אך נראה לי לעצור כאן ולא לקלקל למישהו את "חגיגת פורים"

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 04-03-2013, 10:39
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
דרך "יצירתית"
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "ואתה חושב שפרסים יפרסו "שטיח פרסי" לקראת האורחים..."

אביא רק דוגמה קטנה ויצירתית אשר פורסמה רק היום בבוקר ברדיו:
"חמאס לא רוצים לקבל רקיטות, אשר לדעתם הוצמדו אליהם "חיישנים" אשר בעזרתם הציונים יכול לעקוב
איפה הם מאוחסנים"
...

כל הכבוד למביאי הידיעה טובה ומעודדת!

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:49

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר