מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
חבר מתאריך: 02.07.05
יום תעשיות והישגי החלל באיראן - 2013
כמידי שנה,במסגרת אירועי "עשרת ימי השחר" בין ה 1 ל-10 בפברואר, מתקיים אירוע המוקדש לתעשיות החלל,שיתקיים כנראה ב 2 או ב3 בפברואר. ייתכן שנראה כמה דברים הקשורים לנושא מוקדם יותר.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מ.ק. שמתחילה ב "[font=Verdana]... וב-PRESSTV..."
לא בכדי יקראו להם שאהיד-נאוטים.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "סוף סוף ישלחו חיות אמיתיות ולא בובות של חיות? :)"
קוד PHP:
הישג טכנולוגי מרשים לתוכנית החלל של טהרן, שמדאיגה את המערב: כמעט שנתיים אחרי ששיגרה לחלל בובת קוף, טהרן הטיסה קוף חי בקפסולה לגובה של יותר מ-120 ק"מ. הקוף חזר בחיים. איראן מתכוונת לשגר אדם לחלל עד 2020
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי צ'ופר שמתחילה ב "איראן שלחה קוף לחלל: "השיגור הצליח""
אולי אני לא מבין נכון, אבל על פניו ניראה שכל מה שאיראן עשתה זה לשים קוף בתוך רש"ק של טיל לטווח בינוני וירתה אותו למעלה, הרי לא דובר על כניסה למסלול סביב כדור הארץ.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ארנבתול שמתחילה ב "אולי אני לא מבין נכון, אבל על..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ארנבתול
...כל מה שאיראן עשתה זה לשים קוף בתוך רש"ק של טיל לטווח בינוני וירתה אותו למעלה, הרי לא דובר על כניסה למסלול סביב כדור הארץ.
זה בדיוק מה שעשו ארה"ב ורוסיה (אצל רוסיה זה היה עם כלב) לפני ששיגרו אדם "למעלה" (לפני שיגורים למסלול סביב כדה"א). אז אל תפחית מביצוע השלב הזה בתוכנית.
ראה את הפרק "טיסות לא מאויישות" בקישור הבא: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA...%95%D7%A8%D7%99
לאיראן הרי יש טילים גדולים בהרבה. למה להתיימר לשגר לחלל בטיל קטן יחסית?
- פחות ביקורת בינ"ל
- או כי זה הישג תעמולתי שאפילו ממסד הפיתוח האירני רוצה להשיג במינימום מאמץ וסיכון
- או שזה כיסוי לאיזשהוא פיתוח שקשור לטיל הזה.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[YOUTUBE]m8gnoJN7XU8[/YOUTUBE]"
הקוף נראה רגוע מידי ביחס לחיה שנמצאת בכמה g.
התא ה"חרוך" לא נראה כחלק מטיל שהתחמם במהירויות על קוליות אלא סתם חומם בתנור (אין סימנים של הגברי שטף סמוך לבליטות ולהגאים).
לאיזה מהירות וגובה הדבר הזה הגיע? אולי יותר לאט/נמוך ממה שאני חושב.
נערך לאחרונה ע"י מ.ק. בתאריך 30-01-2013 בשעה 21:53.
אני לא יודע מה התאוצה של הטיל הזה, אבל המעבורות (זצ"ל) היו מגיעות בשיא התאוצה לכ-3 g.
רקטות ארטילריות כבדות, נוסח הפתח 110, מאיצות בכ-5-10 g.
חייה מסכנה שנמצאת במצב כזה אמורה לדעתי להיות קצת היסטרית (גם אם סיממו אותה).
לייקה (זצ"ל גם כן) שכבר הזכרנו פה די התרגשה.
ע"פ ויקיפדיה הדופק שלה עלה יותר מפי 2.
לא הרבה זה יחסי.
אני לא יודע מה התאוצה של הטיל הזה, אבל המעבורות (זצ"ל) היו מגיעות בשיא התאוצה לכ-3 g.
רקטות ארטילריות כבדות, נוסח הפתח 110, מאיצות בכ-5-10 g.
חייה מסכנה שנמצאת במצב כזה אמורה לדעתי להיות קצת היסטרית (גם אם סיממו אותה).
לייקה (זצ"ל גם כן) שכבר הזכרנו פה די התרגשה.
ע"פ ויקיפדיה הדופק שלה עלה יותר מפי 2.
אל תתייחס לטילים ורקטות שאינם מיועדים לנשיאת בעלי חיים כיוון שזה לא רלוונטי.
3 ג'י זה אכן מעט ואם שוכבים לכיוון הטיסה זה כלל לא מפריע (מבחינת ההרגשה - לא רחוק בהרבה מהאצה חזקה במכונית).
גם הדופק של האסטרונאוטים עולה בהמראה. מעבר להתרגשות המובנת, מדובר ברעש ורעידות בשלב ההאצה.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "[QUOTE=מ.ק.]לא הרבה זה יחסי...."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yaari
אל תתייחס לטילים ורקטות שאינם מיועדים לנשיאת בעלי חיים כיוון שזה לא רלוונטי.
3 ג'י זה אכן מעט ואם שוכבים לכיוון הטיסה זה כלל לא מפריע (מבחינת ההרגשה - לא רחוק בהרבה מהאצה חזקה במכונית).
גם הדופק של האסטרונאוטים עולה בהמראה. מעבר להתרגשות המובנת, מדובר ברעש ורעידות בשלב ההאצה.
א. מכיוון שזו כנראה רקטה שהוסבה לנשיאת קוף, אי אפשר להעלם מהיעוד המקורי שלה.
ב. אני לא יודע איזו מכונית יש לך, אבל פורמולה 1 מאיצה בכ-1.5 g במקסימום. אולי אתה מתכוון לבלימה חזקה או פניה.
ג. אתה יודע מה קורה לך ומצפה לזה. קוף לא. לכן צפוי שהוא יפחד יותר (במחשבה שנייה...).
ד. לא משנה מה סיבת ההתרגשות - זה לא ניכר על הקוף.
בכלל, מה הרעיון לשלוח קוף לחלל? על מה הגאווה? בשנות ה-50' המאפיינים הפיזיים לא היו ידועים, והיה צריך ללמוד אותם לפני שיגור אדם לחלל. היום, אני מניח שיש מפרטים מקובלים ל- Life Support systemsבסביבה חללית המופיעים בספרי לימוד בנושא. אז איזה ערך מחקרי והנדסי יש לכך? שלא לדבר על כך שהקופיף היה כניראה כמה דקות בחלל- מעשית, זה לא הישג מרשים יותר מלסגור אותו בקפסולה אטומה על פני כדוה"א. כלומר, לא הישג כלל.
למה לשלוח קוף ולא מטעד מדעי, שיש סיכוי זעיר שיועלי במשהו למישהו?
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]בכלל, מה הרעיון..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
בכלל, מה הרעיון לשלוח קוף לחלל? על מה הגאווה? בשנות ה-50' המאפיינים הפיזיים לא היו ידועים, והיה צריך ללמוד אותם לפני שיגור אדם לחלל. היום, אני מניח שיש מפרטים מקובלים ל- Life Support systemsבסביבה חללית המופיעים בספרי לימוד בנושא. אז איזה ערך מחקרי והנדסי יש לכך? שלא לדבר על כך שהקופיף היה כניראה כמה דקות בחלל- מעשית, זה לא הישג מרשים יותר מלסגור אותו בקפסולה אטומה על פני כדוה"א. כלומר, לא הישג כלל.
למה לשלוח קוף ולא מטעד מדעי, שיש סיכוי זעיר שיועלי במשהו למישהו?
מה השלב הבא? לשלוח קוף לצלול עם ציוד סקובה אירני? לעבוד עם לייזרים עם משקפי מגן אירניים? להראות שקוף יכול להפעיל תנור מיקרו אירני ולשרוד?
אם אני הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שמדובר על עוד פרק בתוכנית החלל המדעית שלהם, שכוללת לפחות חלק משיגורי "קאבושגר". הייתי מניח שתוכנית כזו משנית עד זניחה ביחס לתוכנית המרכזית לצרכים הביטחוניים בהיבטי משאבים, אבל עדיין משמשת את אחת המטרות החשובות לא פחות בעיני מקבלי ההחלטות באיראן - הצגת יכולת מדעית-טכנולוגית של האומה האיראנית - בעיקר לציבור האיראני ולמדינות האזור. האסטרונאוטית ממוצא איראני שטסה באופן פרטי, לא משמשת את המטרה הזו ועל כן לא רלוונטית. אאל"ט עוד לפני שלוש שנים הם שיגרו קפסולה עם חרקים ומכרסמים, הראו תמונות של קופים מתאמנים, ובפעם האחרונה (קאבושגר-4 אם זכרוני אינו מטעני) שיגרו בובה של קוף, אז השלב ההגיוני הבא הוא אכן שיגור של קוף.
אז למה לעשות את השיגור השבוע, ובצורה כה "דלה" (לא טיסה אורביטלית, וככל הנראה אי החזרת הקוף בחיים)? אולי כי דרשו 'מלמעלה' "הישג" לקראת שבוע החלל - ולעזאזל עם כל השאר (פרקטיקה לא בלתי אפשרית במשטרים מסוימים).
אבל זה רק ניחוש.
-Lieutenant General William E. Kepner
נערך לאחרונה ע"י SkyMarshal בתאריך 01-02-2013 בשעה 00:12.
התמונות החשודות: איראן אכן שיגרה קוף לחלל? בעיתון "טיימס" בחנו את התמונות שבעזרתן התגאתה טהרן בהישג טכנולוגי מזהיר. הם גילו שלפני השיגור נראה קוף עם שומה אדומה ופרווה בהירה סביב פניו, ובאלה שאחריו - הן נעלמו. החשד: השיגור מעולם לא התרחש או שהקוף לא חזר בחיים
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[YOUTUBE]LuUERub30Zo[/YOUTUBE]"
קודם אמרתי שהקוף נראה רגוע מידי בשיגור.
עכשי כשרואים גם את שלב ההפרדה ניתן לראות שהקוף בכלל מפהק...
אני לא פסיכולוג חיות, אבל גם ב-0 g (כמו שאמור להיות בשלב זה) לא נראה לי שחייה תהיה רגועה ובטח לא תפהק.
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "סרט ששוחרר היום - תיעוד מלא של הטיסה מארבע מצלמות שהותקנו ברקטה"
ניתן לראות שהחלון של המצלמה שמסתכלת קדימה (שמאל למעלה) נסדק בזמן 20 שניות כתוצאה מההלם התרמי, ואחרי מספר שניות נשבר לגמרי.
מרגע זה ואילך התמונה ממצלמה זו גרועה מאד.
דבר נוסף, לא הצלחתי לראות לאן עף החרטום של הרקטה. הוא היה אמור לחלוף מול המצלמה שמסתכלת אחורה (ימין למעלה). אולי הוא מושלך הצידה עם מנגנון פירוטכני...
ניתן לראות שהחלון של המצלמה שמסתכלת קדימה (שמאל למעלה) נסדק בזמן 20 שניות כתוצאה מההלם התרמי, ואחרי מספר שניות נשבר לגמרי.
מרגע זה ואילך התמונה ממצלמה זו גרועה מאד.
דבר נוסף, לא הצלחתי לראות לאן עף החרטום של הרקטה. הוא היה אמור לחלוף מול המצלמה שמסתכלת אחורה (ימין למעלה). אולי הוא מושלך הצידה עם מנגנון פירוטכני...
החרטום מושלך פירוטכנית קדימה, כפי שניתן לראות באחד הסרטונים ששוחררו. הוא בהחלט יכול לחמוק משדה הראיה של המצלמה.