10-02-2013, 15:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
אם תקרא שוב את הדברים תראה שה־"אפצ׳י" מתייחס למציאה מאיפה להוריד, ולא לעצם ההורדה עצמה שהיא קשה.
|
אם תקרא שוב תראה שאדון ברווז גומי שאל:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
ואיך אתה מכסה חוב של 40 מיליארד ש"ח בלי להעלות מיסים לאזרחים? לדעתי ההצעה שלך לגבי סגירת משרדים ממשלתיים לא מכסה אפילו חצי מהסכום.
|
אני מדגיש - איך ולא "מנין" או בעצם "איפה יש כסף שאפשר להוריד, אבל לא באמת אפשר להוריד?"
על השאלה הזו אדוני ענה:
ציטוט:
אהממ.. תקציב המדינה לשנה האחרונה היה כ־400 מיליארד ₪. אתה רק עושה עליו אפצ׳י וכבר מוריד עשירית..
הבעיה היא שכל גוף שמקבל נתח מהתקציב מפעיל לחצים אדירים כדי לשמור עליו.
|
אדוני לא כתב "אתה רק עושה אפצ'י ומוצא מאיפה להוריד, אבל לא באמת יכול להוריד", אלא "אתה רק עושה עליו אפצ'י וכבר מוריד".
ועכשיו תגיד לי האם החפירה הזאת באמת הייתה הכרחית...
ציטוט:
ההקבלה שלך דווקא מעולה, התקציב שלנו שקול לאדם כבד גוף, כספים מבוזבזים הם מצבורי שומן.
אצל אדם כזה קל מאוד למצוא מאיפה להוריד 10% מהמשקל, קצת מהזרועות, קצת מהירכיים, הרבה מהכרס..
אבל ההורדה עצמה קשה, כי מצבורי השומן מפעילים לחצים על הגוף: "לא, אתה צריך אותנו", "מה תעשה בחורף כשקר?", "אפילו האירופאים שמנים".
|
האמת שמצבורי שומן אינם מבוזבזים. זה מנגנון גאוני לחלוטין שמאפשר לך לאגור אנרגיה לתקופות בהן יהיה לך פחות מזון (במקרה שאין לך חקלאות מפותחת ואתה לא יכול לאגור מזון במזווה, נגיד, כי אתה חי לפני 40,000 שנה או משהו כזה). הכסף המבוזבז באמת מבוזבז. הוא לא נאגר וניתן לשליפה בעת מצוקה. ההקבלה שלך ממש לא-מעולה, מסתבר, אבל ההקבלה שלי, למרבה המזל, התייחסה אך ורק לקלות הדימיונית של המהלך (ולא ניסיון לטעון שיש הקבלה בין חמצון בטא לרפורמה בגופים ממשלתיים, לדוגמה...), ככה שאני בסדר.
|