30-01-2013, 10:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
חזירות - אבל כשרה!!
אמנם מה שאני מתכוון לספר לכם קשור לאוכל מנחם של חורף רק בקשר רופף, אך מייד תבינו את ההקשר.
מדי פעם אני עושה לי מבצע של פרוק עופות. זה לרוב תרנגולות, אך מדי פעם נחה עלי הרוח ואני מפרק איזה שלושה אווזים או הודיות. הפעם נחתו עלי שתי הודיות חמודות מראה, במשקל של כ-12 ק"ג סה"כ. מי שיעשה פעם את החשבון יראה במהרה שזה עסק מאד כדאי. אם הייתי קונה את כל החלקים בנפרד הייתי משלם לפחות כפליים. אז מה עושים? תחילה אני מפשיט את כל העור. זה נכנס לקופסה שבה אני אוסף ומקפיא עורות של עופות. אחת לכמה זמן, עורות אלה הופכים ל-"גריוואלאך", ויסלחו לי כל חרדי הכולסטרול.... בשלב הבא – מופרדים החזות, ואחר כך גם כל הבשר הכהה, ואלה מופרדים למנות, נארזים ומוקפאים, או מבושלים, או מעובדים במקום (למשל – תחינה והכנה של קציצות שאפשר לטגן מייד, או להקפיא ולטגן לפי הצורך ללא שום התראה). מה שנשאר אחרי פרוק כזה זה העצמות. אלה לא לגמרי ערומות, היות ותמיד ישנן שאריות של בשר, ובנוסף ישנם הצוואר והכנפיים שמכילים כמות טובה של בשר. בשלב זה כך זה נכנס לסיר גדול, עם גזר, בצל, פטרוזיליה, עלי סלרי, עלי דפנה, ותבלינים, ומתבשל לו בנחת. בסוף הבישול - אני מסנן הכל, ומתקבל ציר עוף ריחני וטוב. מזה אפשר לעשות הרבה דברים, אך מכיוון שהכמות גדולה, הוא מחולק למנות ומוקפא לשימוש עתידי.
כאן יש לי לפחות שתי אפשרויות: האחת – ללקט את כל פיסות הבשר, ולעשות "רגל קרושה".
השנייה – וכאן אנחנו מגיעים לנושא האשכול – זו מין חזירות ששמורה לטבח ולאותם מעטים מאד שבאמת מצאו חן בעיניו. את זה עושים לבד, או בחברה טובה, היות והאכילה נעשית בידיים, וכל השיחה מסתכמת במצמוצי שפתיים. בהחלט לא משהו שאליו תזמין את חמותך. על מה אני מדבר? אני מדבר על הוצאת השלדים המבושלים מן הסיר, ואכילת כל הבשר הרך והריחני בעודו חם ומהביל, ומריח מסלרי, שום, פלפל חריף ודפנה; מוח העצמות נמצץ אחרי פיצוח העצמות הגדולות (מפצח אגוזים יעשה את המלאכה), קצוות העצמות הרכות מתכרסמות, והגרונות מפורקים לחוליות חוליות. זו לא ארוחה לאיסטניסים, והנימוס היחידי הוא מגבת מטבח קשורה על הצוואר על מנת שהנוזלים הניגרים על הסנטר לא יגיעו רחוק מדי. כמובן שלארוחה המאולתרת הזו צריך להתכונן מראש, וזה אומר שבעוד הסיר מבעבע לאיטו, אני מכין לחם שעור שחור, כי זלילה כזו בלי פרוסת חמה של לחם טרי עב קליפה ולעיס זה ממש לא זה.
לא יודע מה איתכם, אבל ביום חורף קודר וגשום – זה עושה לי טוב....
*וכאן באה שאלה לחברי הפורום הנכבדים: פרט לרגל קרושה - מה עוד הייתם עושים על בשר כנ"ל?
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 30-01-2013 בשעה 10:41.
|