02-02-2013, 20:46
|
|
|
חבר מתאריך: 07.04.08
|
|
אני בהחלט מסכים, אבל יש לי מספר תוספות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArmouredDov_D9
הרעיון בחימוש נגמ"ש לחימה בנשק כבד יותר ממק"כ היא לא להפך אותו לצייד טנקים אלא לאפשר לו לטפל במטרות מוקשחות, מבוצרות או מחופרות לצד מטרות חי"ר, כלומר: לטפל בלוחמי אויב שמסתתרים במבנים, בנגמ"שים קלים, בג'יפים ממוגנים ובכלי רכב.
|
בהחלט מסכים. אני הייתי מוסיף שרכב הלחימה צריך להחליף את הטנק בסיוע לחי"ר כך שלא נצטרך לקחת טנקים מחטיבות השריון לפעולה זו או אחרת. ספק אם הצמד טנק/נגמ"ש שנפגשים פעם בשנה מסוגלים לפעול ביחד ולהביא תוצאות טובות. רכב לחימה שפועל עם הנגמ"שים 24/7 יביא לתוצאות טובות יותר.
ציטוט:
למטרות אלה, ובפרט ללוחמה בשטח בנוי המאוכלס באזרחים, תותח ה-120 מ"מ הוא אוברקיל ויכול לגרום לנזק סביבתי רב ואזרחים הרוגים (פגיעה במורל הכוח הלוחם ונשק תעמולתי כנגד המדינה)
|
ל-120 מ"מ ישנה תחמושת שמתאימה לירי בשטחים בנויים ואין טובה ממנה. הבעיה לדעתי, היא הקנה שמתאים ללוחמת שריון, והרבה פחות ללוחמת חי"ר. קנה התותח/מרגמה בקוטר 120 מ"מ כמו של ה-VENA הרוסי יתאים יותר.
ציטוט:
בעוד שהמאג לא מספיק חזק לטפל במטרות כאלה. דווקא על המק"כ 0.5 שמעתי ביקורות טובות בהקשר של לש"ב ושהוא אכן יעיל יותר מהמאג נגד מטרות מוקשחות, כלי רכב ומבנים. צריך גם מאג לטפל בחי"ר ולכן אין לוותר עליו כחימוש משני לנגמ"ש הלחימה.
|
כחימוש משני הייתי בוחר את המק"כ M-3 שיש לו קצב אש של 1,100 כדור לדקה, אם חייל אויב יפגע ע"י "0.5 ולא ע"י 7.62 מ"מ זה בונוס ואין לי בעיה עם זה. את המא"ג ניתן להתקין אולי בעמדה נשלטת על הצריח.
ציטוט:
כאמור, כפי שאני מבין את זה, נגמ"ש הלחימה לא בא להחליף את הטנק לקרבות שריון בשריון אלא לספק כוח אש כבד יותר לחי"ר בייחוד בקרבות לש"ב.
|
מסכים בהחלט ועוד נקודה אחת, רכב הלחימה, אינו נושא כיתת חי"ר אלא רק 4 אנשי צוות.
|