לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-02-2013, 17:43
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.10.03
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "רעיןון מצויין , אפשר לקחת..."

הרעיון בחימוש נגמ"ש לחימה בנשק כבד יותר ממק"כ היא לא להפך אותו לצייד טנקים אלא לאפשר לו לטפל במטרות מוקשחות, מבוצרות או מחופרות לצד מטרות חי"ר, כלומר: לטפל בלוחמי אויב שמסתתרים במבנים, בנגמ"שים קלים, בג'יפים ממוגנים ובכלי רכב. למטרות אלה, ובפרט ללוחמה בשטח בנוי המאוכלס באזרחים, תותח ה-120 מ"מ הוא אוברקיל ויכול לגרוף לנזק סביבתי רב ואזרחים הרוגים (פגיעה במורל הכוח הלוחם ונשק תעמולתי כנגד המדינה) בעוד שהמאג לא מספיק חזק לטפל במטרות כאלה. דווקא על המק"כ 0.5 שמעתי ביקורות טובות בהקשר של לש"ב ושהוא אכן יעיל יותר מהמאג נגד מטרות מוקשחות, כלי רכב ומבנים. צריך גם מאג לטפל בחי"ר ולכן אין לוותר עליו כחימוש משני לנגמ"ש הלחימה.

כאמור, כפי שאני מבין את זה, נגמ"ש הלחימה לא בא להחליף את הטנק לקרבות שריון בשריון אלא לספק כוח אש כבד יותר לחי"ר בייחוד בקרבות לש"ב.
דף ה-D9 של MathKnight

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-02-2013, 20:46
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.08
אני בהחלט מסכים, אבל יש לי מספר תוספות
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "הרעיון בחימוש נגמ"ש לחימה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArmouredDov_D9
הרעיון בחימוש נגמ"ש לחימה בנשק כבד יותר ממק"כ היא לא להפך אותו לצייד טנקים אלא לאפשר לו לטפל במטרות מוקשחות, מבוצרות או מחופרות לצד מטרות חי"ר, כלומר: לטפל בלוחמי אויב שמסתתרים במבנים, בנגמ"שים קלים, בג'יפים ממוגנים ובכלי רכב.

בהחלט מסכים. אני הייתי מוסיף שרכב הלחימה צריך להחליף את הטנק בסיוע לחי"ר כך שלא נצטרך לקחת טנקים מחטיבות השריון לפעולה זו או אחרת. ספק אם הצמד טנק/נגמ"ש שנפגשים פעם בשנה מסוגלים לפעול ביחד ולהביא תוצאות טובות. רכב לחימה שפועל עם הנגמ"שים 24/7 יביא לתוצאות טובות יותר.

ציטוט:
למטרות אלה, ובפרט ללוחמה בשטח בנוי המאוכלס באזרחים, תותח ה-120 מ"מ הוא אוברקיל ויכול לגרום לנזק סביבתי רב ואזרחים הרוגים (פגיעה במורל הכוח הלוחם ונשק תעמולתי כנגד המדינה)

ל-120 מ"מ ישנה תחמושת שמתאימה לירי בשטחים בנויים ואין טובה ממנה. הבעיה לדעתי, היא הקנה שמתאים ללוחמת שריון, והרבה פחות ללוחמת חי"ר. קנה התותח/מרגמה בקוטר 120 מ"מ כמו של ה-VENA הרוסי יתאים יותר.

ציטוט:
בעוד שהמאג לא מספיק חזק לטפל במטרות כאלה. דווקא על המק"כ 0.5 שמעתי ביקורות טובות בהקשר של לש"ב ושהוא אכן יעיל יותר מהמאג נגד מטרות מוקשחות, כלי רכב ומבנים. צריך גם מאג לטפל בחי"ר ולכן אין לוותר עליו כחימוש משני לנגמ"ש הלחימה.

כחימוש משני הייתי בוחר את המק"כ M-3 שיש לו קצב אש של 1,100 כדור לדקה, אם חייל אויב יפגע ע"י "0.5 ולא ע"י 7.62 מ"מ זה בונוס ואין לי בעיה עם זה. את המא"ג ניתן להתקין אולי בעמדה נשלטת על הצריח.

ציטוט:
כאמור, כפי שאני מבין את זה, נגמ"ש הלחימה לא בא להחליף את הטנק לקרבות שריון בשריון אלא לספק כוח אש כבד יותר לחי"ר בייחוד בקרבות לש"ב.

מסכים בהחלט ועוד נקודה אחת, רכב הלחימה, אינו נושא כיתת חי"ר אלא רק 4 אנשי צוות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:31

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר