20-01-2013, 20:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.12.06
|
|
זה תלוי גם איפה אתה הולך לגור (מעונות, שוכר דירה ואם כן- שותפים או לבד), האם יש לך רכב (ואז יש עוד הוצאות דלק, ביטוחים וכד') ומה אתה לומד, ובאיזה היקף.
החוג שלי והצרכים שלי מאפשרים לי לקחת מלגה במסגרת של 4 ש"ש, ועכשיו אפילו התחלתי לשקול לקחת על עצמי מלגה נוספת. שתיהן יכולות לכסות לי הוצאות מחייה שוטפות של שנה (5200 ו-5500 ש"ח), אבל אני נסמכת בנוסף על אמא שלי ואין לי הוצאות רכב. כמו כן מע' השעות והחומר לא מאוד תובעניים ונותנים לי זמן פנוי.
חברה שלי נסמכת קצת על המשפחה, לא עובדת (למעט משגיחה בבחינה הפסיכומטרית), אבל אין לה זמן לעשות את כל מטלות הלימודים שלה.
חברה אחרת לקחה על עצמה שתי עבודות והיא נסמכת על כמה מלגות לימודים, היא משלמת הכל, מחייה, דירה (שותפים)ו יש לה הוצאות על רכב, היקף שעות הלימודים שלה טיפה עמוס משלי והיא מצליחה ללהטט בין הכל, אבל החשבון שלה לא יציב (אע"פ שמבחינת הכנסה, היא יותר מרוויחה ממני).
כמו שאמרו פה, זה תלוי בהמון גורמים.. כדאי לך לחשב את ההוצאות המשוערות שיהיו לך בחודש/ שנה, על סמך הבחירות שעשית (מה ללמוד, איפה לחיות...). לפי דעתי, כמו ששרוקי אמר, את השנה הראשונה, או לפחות את הסמסטר הראשון, כדאי לעבור בכמה שפחות העמסת מטלות ועבודות, עד שתראה מה קורה איתך, מה ההוצאות החודשיות שלך וכמה זמן פנוי יש לך.. במיוחד אם כבר חסכת סכום מספק לשנה אחת.