בעקבות תחושות שגם אני שותף להן שהיוזמה המבורכת קצת סטתה מהמסלול והאשכולות המוקדשים למדיה של אמל"ח יוצא דופן ומעניין מסוריה הלכו לאיבוד, אני חושב שיהיה טוב אם נפצל את האשכולות ושאשכול זה יוקדש אך ורק לאמל"ח.
קווים כלליים:
1. רק סרטונים ותמונות שעיקרם אמל"ח, לא לחימה, לא פיספוסים, לא שאר פיקנטריה.
2. דגש על דברים חדשים שלא נראו בעבר, דברים נדירים שלא נראו הרבה. אמל"ח שכבר נחרש - רק במקרה ומדובר בסרטון או תמונה שיש משהו חריג לטובה באיכותם.
3. נא להשתדל להוסיף גם טקסט לסרטון או לתמונה.
4. קטעים גרפיים, רק בתוספת אזהרה מתאימה
Mpiko, תרומתך והזמן שאתה משקיע לטובת חברי הפורום בהחלט מוערכת. אין באשכול הזה כדי לטעון אחרת, רק כדי לעשות סדר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "אמל"ח ורק אמל"ח ממלחמת האזרחים בסוריה #1"
שימוש בתחמושת אווירית תבערה/עשן (סרטון מייצג, יש כמה וכמה סרטונים נוספים):
באופן מפתיע משהו, בין כל הפשעים שלו נגד האנושות עד עכשיו נראה שאסד לא עשה כל שימוש בזרחן לבן ודומיו עד ללפני שבוע. אילולא מבצע "עמוד ענן" יתכן מאוד שהעניין הזה היה יוצר מיני-סערה מאחר ויש רגישות לנושא הזה בעולם. אני אוסיף תמונה שצולמה לפני שבועיים (12 באוקטובר) בחילופי האש ברמת הגולן, לפי הכיתוב מדובר באש תותחים/מרגמות של צבא סוריה על המורדים. אני לא מומחה אבל לי זה נראה כמו זרחן לבן:
וכרגיל, שוב נחזור על הבקשה הרגילה: אנא העלו את התמונות שאתם מביאים אל השרת של פרש. במקרה זה התמונה המקושרת נחסמת ע"י חוסם פרסומות, וחבל. בכל מקרה, הנה עותק מוגדל.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "אמל"ח ורק אמל"ח ממלחמת האזרחים בסוריה #1"
פגיעה של מה שנראה כמו טיל נ"מ במסוק סורי:
בשבועות האחרונים צצים הרבה סרטונים של טזק"א סטרלה מוכנים לשיגור, היה גם תמונות של איגלה אס אבל לא ברור אם מדובר במערכת שלמה או רק בטילים (שאי אפשר לשגר בלי מכלול ההדק והסוללה). היו גם כמה וכמה דיווחים על הפלות אבל אאל"ט זה הראשון שיש גם הוכחה.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "פגיעה של מה שנראה כמו טיל נ"מ..."
מוכיח כמה מסוקי MI הרוסיים קשיחים - המסוק סופג פגיעה ישירה במנוע, ולפחות על פניו נראה שהוא מצליח לשנות כיוון ולהמשיך לטוס בשליטה מלאה (ייתכן ודקה מאוחר יותר הוא כבר היה מרוח על פני הקרקע, אך זה כבר בגדר אפשרות בלבד).
וסרטון מלפני שבוע של חבר'ה אחרים מנסים שיגור רקטות כאלו ב"סגנון טריפוליטאי" (כלומר מהקרקע):
כשאני מסתכל על סרטונים מלוב לעומת סרטונים מסוריה, צצות לי כמה נקודות השוואה בנוגע לאילתורי נשק:
- תזמון: בלוב הופיע יחסית מוקדם; בסוריה הופיע יחסית מאוחר (לדעתי אילתורים ראשונים נראו רק 8-10 חודשים אחרי תחילת הקרבות)
- תחכום: לוב - יחסית לא מתוחכם. המקסימום היה העמסת כוורת רקטות על טנדר בזוית כללית של 40 מעלות; סוריה: מאוד מתוחכם. מקלע בשלט רחוק, יצירת מטל"ר לרקטות כפי שנראה בסרטון. חריטת קנה תותח 125 מ"מ ליצירת מרגמה
אני עדיין מנסה לייצר לעצמי איזו תובנה לגבי כל זה. אולי אדון טרוג'נס ישמח לתת פה מילה?
(כמובן שכל התובנות עד כה, וגם אלו שבהמשך, מגיעות מהסרטונים שראיתי וממה שאני זוכר מהם. בהחלט ייתכן כי המורדים בלוב הצליחו לשבט פילים עם טילי נ"ט בתור חטים ואוזניים המשמשות להמראה אנכית. אני, בכל מקרה, לא ראיתי כאלו)
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "[QUOTE=סמוראי]
וסרטון מלפני..."
אני יכול לחשוב על הסבר פשוט לנושא התזמון המאוחר בסוריה: השלטון החזיק שם מעמד יותר זמן. בלוב, תוך ימים ספורים חצי לוב עברה לידי המורדים. במצב כזה, קל יחסית להפגיש בין משאבים, ידע ואמצעים (מפקד שמקבל תמיכה מסוחרים עשירים או מגורם חיצוני, משתלט על אזור תעשיה/בסיס צבאי, ושולט בשטח בו גרים מפקדים לשעבר בתותחנים ואנשי חימוש). בסוריה, בחודשים הראשונים היו הפגנות ופעולות גרילה, אך באופן כללי הצבא שלט בשטח. ברור שקשה לפתח ולייצר בתנאי מחתרת, כשאתה צריך לגייס מימון, ואז לחפש בעל מקצוע, חומרים ואמצעים תוך חשש מתמיד ממאסר.
ירי של טק"א (?!) נראה כמו SA-2 בנקודה 5:15, לא הצלחתי להבין מי יורה, על מה או למה, ואולי בכלל מדובר בהצתה לא מכוונת בעקבות שרפה או פיצוץ (האם זה בכלל אפשרי בטילים שפועלים על דלק נוזלי?). נראה שהצילום הוא מהשתלטות על מוצב נ"מ כלשהו, לא ברור מתי זה צולם.
תמונה של גופה בסוף הסרטון ב-7:35
מתברר שיש להם כל כך הרבה בטחון בציוד שלהם שכאשר הם יורים במרגמות בקליבר הקטן יותר (60 מ"מ ?) הם משחררים את הפצצה להחלקה בקנה ומיד מזנקים מאחורי הסוללה, תרגולת מוזרה קצת (5:32 דקות בסרט )
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
זה חדש (לפחות לי), מה שנראה כמו רקטות אוויריות, מחיפוש בגוגל עולה שכנראה מדובר ברקטות אוויריות SNEB מערביות 68 ממ, האם הן בשימוש צבא סוריה? אולי מישהו באיזור? אולי היישר מהדפ"צים של קאדפי?
ה"סנאב" היו (ואולי עדיין) בשימוש חיל האוויר הלבנוני וכנראה שגם הסעודי....
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "זה חדש (לפחות לי), מה שנראה..."
לא מן הנמנע ואולי אף צפוי בהחלט שגם חיל האוויר הלובי רכש אותן בעבר.
אנקדוטה מעניינת בעניין - בשלהי שנות השבעים היו מספר (מאוד מצומצם) אירועים פחעיים גם בתחומי איו"ש ומדינת ישראל בהם היו מעורבות רקטות "סנאב" 68 מ"מ, היום הם כבר כנראה לא ממש זקוקים להן....
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "בשלב הזה אני כבר לא אופתע אם..."
מרבית המוקשים מן הדגמים הללו אינם מכילים חנ"מ בכל חלל הגוף העגול שלהם אלא רק בשליש התחתון של החלל!
למעשה, למעלה ממחצית מחלל הגוף מכיל אוויר וזאת ע"מ לגרום למוקש לשאוף ולעלות אל מעל לפני המים,
מוקשים שכאלה נקראים "מוקשים עגונים", הם מושלכים למים (בד"כ ומקובל שמכלי שייט) כשאליהם מחובר בסיס מתכת המהווה כמשקולת, עם הגעת המוקש והמשקולת שבבסיסו לקרקעית הים גוף המוקש העגול מתנתק ומתחיל לעלות כלפי מעלה כך שהבסיס הכבד משמש עבורו כעוגן והקשר ביניהם הוא באמצעות כבל מתכת אשר עוצר את עליית/ציפת המוקש מטרים ספורים מפני הים כך שבעת מעבר כלי שייט המגע עמו יתבצע מתחת לקו המים והפגיעה תהייה קשה בשל כך.
דריכת המנגנונים של חלק נכר מדגמי המוקשים הללו מתבצעת בעזרת ריאקציה עם מי הים כך שלא ממש ברור לי ההגיון של השלכתם מהאוויר....
למקות גדלו, עקב היותו מלא באוויר, מכיל מוקש שכזה כמות יחסית קטנה של חנ"מ הנאמדת על כ 25 ק"ג...(שזה מספיק בהחלט כשהפיצוץ הוא מתחת למים).....
הדגם הנפוץ והמוכר של מוקשים שכאלה בשימוש חלק מציי ערב הנו מייצור ברה"מ לשעבר כשמדובר במוקשים מדגם M-YAM שייצורם החל עוד במחצית שנות הארבעים.....
נראה כמו ירי של רקטות 107 ממ ממטל"ר 4-קני בלמ"ז שעדיין לא ראיתי אצל המורדים (עד כה הם בעיקר עשו שימוש במטל"ר ה12-קני הנגרר לירי של הרקטות הנ"ל). עם כל הכוונות שיש עליו אין שם מד זוית שהם צריכים להשתמש באייפד?
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מפחיד אפילו רק לצפות בתמונות האלה!...שאלוהים ישמור...."
בישול של סוכר וחנקה זה עוד שפוי יחסית לדברים האחרים שהם עושים, כמו הסרטון באחד השרשורים הקודמים שבו הם מסבים נפלים של פצצות מצרר לרש"קים של רקטות מאולתרות.
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "רקטות 122ממ שנורו בידי הצבא..."
פעם ראשונה שרואים רקטות "צאקר" בסוריה.
טנק של צבא סוריה יורה אש מקלעים ופגזים ברחובות דרעה.
לקראת סוף הסרט ניראים שני צלפים עם נשק וכוונות שאני לא מזהה, בנוסף
אפשר לשמוע מישהו סופר משהו ברוסית ובנוסף מדבר ערבית במבטא רוסי.
המורדים השתלטו על מחסני נשק של הצבא, כמויות אדירות של נשק ותחמושת. על מנת שלא להכביד על האשכול אני אקשר לסרטון אחד שבו אפשר לראות רקטות 107 ו-122 ממ, אבל זאת רק טעימה, יש עוד כמה סרטונים עם מערומים של ארזים מלאים ברקטות RPG, פגזים לתותח, פגזים לתול"ר, פגזי ח"ש מנעל, תחמושת לנק"ל והכל בכמויות שלדעתי לא נראו עדיין בסרטונים מסוריה:
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "המורדים השתלטו על מחסני נשק..."
וואו. השאלה אם יש להם איך להעמיס ולשנע משם את הכמויות האדירות האלה, צריך צי גדול מאוד של משאיות בשביל זה. ואם בכלל יש להם זמן לעשות את זה ולא מדובר בכיבוש קצר שאחריו הצבא הסורי כבש את המקום בחזרה.
אתה יכול לתת בבקשה קישור לשאר הסרטונים ?
תוספת בעריכה: יתכן שזה גורל מאגר התחמושת מ Khan Tuman שליד חלב שם צולם גם הסרטון הקודם.
נערך לאחרונה ע"י zorg בתאריך 17-12-2012 בשעה 20:29.
את רוב הסרטונים אני חושב שאפשר למצוא בערוץ של הסרטון שמקושר כאן, הם בטח ירדו למטה כשסרטונים חדשים יועלו, אבל בינתיים אני רואה שהם בראש העמוד (זהירות: אני שם לב שהם גם מעלים סרטונים גרפיים לערוץ הזה).
ואפשר לחפש בשורת החיפוש ביוטיוב את השם של המקום בערבית - خان طومان.
שמתי לב שבכל הסרטונים והתמונות נפקד מקומו של כלי חשוב שאמור דווקא להיות נפוץ,ואע"פ כן לא בצבא הסורי ולא אצל המורדים נראה ה-RPD . ראיתי אותו אולי פעמיים בתמונות גרועות.
אם למישהו יש סרטונים או תמונות אני אשמח..
סרט תיעודי בן 13 דקות שעוסק ב"צבא סוריה החופשית". הסרט הופק על ידי
אתר האקטואליה האלטרנטיבית "VICE".
ניתן לראות מגוון מאוד גדול של כלי נשק בידי המורדים וכן מספר רב של קרבות, כמו כן
מאוד מעניין לשמוע את המורדים עצמם מדברים ואת דעותיהם על המשטר, העולם המערבי ועל היום שאחרי.