12-01-2013, 21:29
|
|
|
חבר מתאריך: 24.07.05
|
|
שלומי אלדר:נתניהו התנהג לאורך כל הקדנציה שלו באחריות רבה בעזה.
http://www.haaretz.co.il/magazine/a...shani/1.1904686
...עמוד ענן היה מראשיתו טעות. ועדות ההתנגדות ירו טיל על ג’יפ ישראלי כדי לגרור את חמאס. ישראל מיד הגיבה ופגעה בשני ילדים. חמאס הוציא את ההודעה הראשונה - מי שפוגע באזרחים אנחנו נחזיר באזרחים. עכשיו, מה זה אומר? צריך לקרוא בין השורות. הם בעצם אומרים “אל תגררו אותנו. אל תפגעו באזרחים, כי גם ככה צוחקים עלינו”.
היה כתוב בכל האתרים - חמאס מאיים. חמאס לא איים. חמאס אמר “אני גם ככה בבלגן, אומרים לי שאני לא מגן על האזרחים, אני לא אוכל לעצור את ג’יהאד האיסלאמי ואת ועדות ההתנגדות”. אז הם ירו, כי לא היתה להם ברירה, אבל ירו לשטחים פתוחים. ואז ישראל החליטה שתפגע בעמדה של חמאס. כשהם עשו את זה - אז די. חמאס ירו חזרה ולקחו אחריות. החשיבה שאם אני אפגע בהם הם יפחדו היא שגויה.
...
נתניהו התנהג לאורך כל הקדנציה שלו באחריות רבה בעזה. בעופרת יצוקה אולמרט רצה להחזיר לעצמו את הכבוד האבוד בלבנון. הוא השתולל שם. אחרי עופרת יצוקה, כשעשיתי את הסרט שלי, קיבלתי חומרים מזעזעים. חומרים שצריך ללכת בגללם לטיפול פסיכולוגי. שלא הראיתי אותם לעולם. ילדים ירויים. ערימות של גופות של אזרחים. לעומת זאת, עכשיו בעמוד ענן כמעט לא הגיעו אמבולנסים לבתי החולים. היו הרוגים. אבל זה אפילו לא דומה. ...
יהודה
|