20-01-2013, 08:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
כופתאות תירס מהירות
קח לך שנים וחצי כוסות גרגרי תירס קפוא - ובשל אותם קצרות. סנן.
קח שתי ביצים טרופות, והוסף לגרגרי התירס. ערבב היטב.
בכלי אחר - שים חצי כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה), חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, וערבב היטב.
הוסף את התירס + ביצים לתערובת הקמח, וערבב טוב טוב.
כעת - שים מחבת על אש בינונית, חמם בה קצת שמן חמניות או שמן תירס, וטגן את תערובת התירס, בכמויות של כף. כשהתחתית זהובה - הפוך, השלם הטיגון והעבר לצלחת מרופדת בנייר סופג.
ווריאציות על הנושא:- לתערובת הבסיסית הנ"ל אפשר להוסיף פתיתי גבינה (אני משתמש לרוב בעמק, או טל העמק, אך כל גבינה קשה או חצי קשה תצלח).
- במקום תירס אפשר להשתמש בקינואה מבושלת, אורז מבושל, גרגרי חומוס מבושלים, גריסי פנינה מבושלים, וכדומה.
- התיבול יכול להיות אגרסיבי יותר: פתיתי צ'ילי, פפריקה, אורגנו, פטרוזיליה קצוצה, שום, בצל מטוגן ועוד.
להגיש חם - מספיק לשני סועדים רעבים, כתוספת לבשר.
המתכון הנ"ל מניב אצלי תריסר כופתאות.
מה שעבדכם הנאמן עשה אתמול - החזיק אחד כזה בשמאלו, ובימינו אכל נזיד אפונה סמיך עם בשר מעושן. מה עוד צריך הבן-אדם? אהה, כן, איזו כוסית טובה של יין שירז....
מה אמרתי באשכול אחר על אוכל מנחם לחורף?
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 20-01-2013 בשעה 08:24.
|