02-03-2013, 19:36
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.13
|
|
על אי יעילות או יעילות של אומניות לחימה
לא פעם יוצא לי להיתקל בהודעות בפרומים שונים, על כמה שג'יו ג'יטסו ברזילאי זו שיטה אפקטיבית ויעילה, ושהיא טובה יותר מאומניות לחימה אחרת, ועוד שלל תשבוחות ... אפילו נתקלתי באיזה הודעה מגוכחת לחלוטין, ללא שום אחיזה במציאות, של אדם שטען שג'יוג'יטסו יפני לא יעיל ברחוב ובמצבי אמת". הרבה זמן לא שמעתי משפט כזה אבסורד. במיוחד שרק לאחר חודשיים וחצי של אימונים בג'ו ג'יטסו יפני, הצלחתי להתגונן בכבוד רב משני ערסים פרחחים שניסו לתקוף אותי בכניסה למועדון. לא לקח לי זמן רב להשתלט על שניהם בטכניקות ג'יו ג'יטסו יפני, שמצאתי אותם אפקטייבים להפליא בזמן אמת. וזה רק לאחר חודשיים וחצי לימוד! חלפו 4 וחצי שנים מאז המקרה, ואני עדיין לומד ומתאמן בג'יו ג'יטסו יפני. אלו שמהללים את הג'יו ג'יטסו הברזילאי, כנראה שכחו את העובדה הפשוטה שהיא בסך הכול נגזרת של הג'יו ג'יטסו היפני. {רק מתמקדת יותר בעבודת קרקע}
יש הרבה חסרונות לג'יו ג'יטסו ברזילאי: 1 היא לא יכולה להיות יעילה ברחוב כשמדובר ביותר מתוקף אחד.
מה בדיוק לוחם ג'יו ג'יטסו ברזילאי אמור לעשות אל מול שני תוקפים? להוריד לקרקע תוקף אחד ולקוות שהתוקף השני לא ישבור לו את הפרצוף באמצעות איזה בקבוק בירה, או איזה אבן, או לקוות שהבעיטות של התוקף השני לא יפגשו את הבטן והפנים שלו? ובמקרה הגרוע לקוות שהסכין של התוקף השני תחמיץ את הבטן? אז תמיד שאני שומע טענות מופרכות לחלוטין, שמהללים את הג'יו ג'יטסו הברזילאי, שהיא לכאורה "אומנות הלחימה הטובה ביותר" אני עדיין לא החלטתי אם לצחוק מהבדיחה הזאת או פשוט לרחם על אלו שחיים בסרט שהג'יו ג'יטסו הברזילאי היא האומנות הלחימה האולטימטיבית. שיהללו כמה שהם רוצים את האומנות הלחימה שבה הם עוסקים, אך לא רק שהם מהללים את האומנות לחימה הזאת, הם גם מזלזלים בכול האומניות לחימה האחרות שהוכחו כיעילות ברחוב בכול פעם מחדש. מניסיון אישי, ומניסיונם של אחרים. אשמח לשמוע על מקרים שבהם אתם הייתם מעורבים בקטטה, והצלחתם להיחלץ ממנה בזכות האומנות הלחימה שבה אתם מתאמנים ולומדים.
|